Willemskwartier

Zwolle - Zwolle
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Ontwikkelgebied Willemskwartier

Vanuit het uitgangspunt ‘samenwerken aan de toekomst van de Spoorzone’ hebben corporaties deltaWonen en SWZ, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO), ontwikkelaars BEMOG, VGBZ en VanWonen samen met de gemeente Zwolle het initiatief genomen om de coalitie Willemskwartier op te richten. Eind november 2020 werd deze coalitie formeel bekrachtigd door alle partijen.

Willemskwartier is het deelgebied tussen het spoor, de Willemsvaart en de IJsselallee. Door de handen ineen te slaan wordt gezamenlijk vorm gegeven aan dit deel van de Spoorzone. Het uitgangspunt ‘samenwerken aan de toekomst van de Spoorzone’ hebben.

Over de Spoorzone Zwolle
De Spoorzone ondergaat de komende jaren een metamorfose en wordt daarmee een nieuw bruisend economisch gebied van Zwolle. De totale zone is maar liefst 100 hectare groot en bestaat uit verschillende deelgebieden die allemaal een eigen karakter hebben. Eén van de deelgebieden is Willemskwartier.

Gezamenlijke visie
Wethouder Ed Anker is blij met de samenwerking. “Vanuit de coalitie wordt samengewerkt aan een gezamenlijke visie voor dit prachtige deel van Zwolle. We zijn ervan overtuigd door op deze wijze samen te werken, er betere plannen en ideeën ontstaan. Dat is zeker van toegevoegde waarde voor de stad en regio".

Het doel van de coalitie is samen te werken aan een succesvolle gebiedsontwikkeling, zodat Willemskwartier een nieuwe levendige, duurzame en groenstedelijke entree van de stad wordt, waar Zwollenaren prettig leven, wonen, werken en recreëren.

Vervolg: samen met de buurt
De komende tijd ontwikkelt de coalitie een visie voor het deelgebied. Een visie die aansluit op de uitgangspunten zoals omschreven in het ‘Ontwikkelkader Spoorzone’. Dit najaar heeft de gemeenteraad ingestemd met dit Ontwikkelkader. Ook het gesprek met de buurtbewoners is al opgestart.

bron: persbericht van betrokken partijen
Foto 2 wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle en Gerrit Jan Schothans, Ontwikkelmanager bij deltaWonen voor het paneel met alle handtekeningen.

Jouw input!
Op de hoogte blijven van deze ontwikkeling en je input leveren? Schrijf je in op onze site en laat je woonwensen achter.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Willemskwartier
Start verkoop
2024 (3e kwartaal)
Type woningen
Overig

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden