Actueel

Nieuws

Zo voorkom je slecht wifi bereik in huis Lokaal nieuws dinsdag 29 januari 2019

Zo voorkom je slecht wifi bereik in huis

Het kopen van een nieuwbouwwoning brengt natuurlijk allerlei voor- en nadelen met zich mee. Het is dan ook belangrijk om alles direct zo goed mogelijk aan te pakken. Het zou wel erg vervelend zijn als je eindelijk in je nieuwe stekkie trekt, en je boven geen wifi bereik lijkt te hebben. Heb je net een nieuw abonnement met internet en tv bij Telfort afgesloten, wil je gaan genieten van die live tv in de slaapkamer, heb je geen verbinding! Gelukkig ligt de oorzaak hiervan niet bij je aanbieder, maar juist binnen de muren van je eigen woning. Met deze handige tips zorg jij ervoor dat jij overal in huis goed wifi bereik hebt!

1. Verplaats de router

Veel routers bevinden zich op locaties waar de internetverbinding het huis binnenkomt, zoals bijvoorbeeld de meterkast. Maar je kunt je voorstellen dat er, vanaf het randje van je woning, minder goed bereik in de rest van je woning mogelijk is. Gebruik een internet kabel om je router naar een centraal punt in de woning te verplaatsen; op deze manier zorg je ervoor dat het bereik in je hele huis direct verbeterd.

2. Installeer een wifi versterker

Werkt het verplaatsen van de router niet naar behoren? Begin dan met de installatie van een Wifi versterker . Dit handige apparaatje steek je gewoon in het stopcontact vanaf het punt waar het wifi signaal zwakker wordt. De wifi versterker vangt het internetsignaal op van de router, en stuurt het vervolgens door. Ideaal om ook een goede verbinding op zolder, of de slaapkamer te krijgen bijvoorbeeld.

3. Nieuwste router

Zorg ook altijd dat je de nieuwste versie van je router in huis hebt. Een oudere versie kan ervoor zorgen dat je wifi signaal minder krachtig is. Je kunt gewoon even met je aanbieder bellen om de mogelijkheden te bespreken.

4. Vind het juiste wifi kanaal

Het kan zomaar eens zijn dat een bepaald wifi kanaal (en laat dat nu net het kanaal zijn waar jouw router zich op bevindt) ontzettend druk en veel gebruikt is. Om te voorkomen dat jouw wifi bereik slechter wordt, kun je beter direct op zoek gaan naar een ander wifi kanaal. Over het algemeen worden de kanalen 1, 6 en 11 geadviseerd. Door even wat te puzzelen en uit te proberen zul je er al snel achter komen welk wifi kanaal het meest gunstig is voor in jouw omgeving.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden