energie vergelijken

Actueel

Nieuws

Een woningbrand voorkomen: 6 tips Lokaal nieuws vrijdag 08 april 2022

Een woningbrand voorkomen: 6 tips

Je open haard aan laten staan als je weg gaat, of kaarsen branden terwijl je niet in de ruimte aanwezig bent, is niet slim. Gelukkig weten we dit allemaal al. Wat veel mensen niet weten, is dat door het opladen van elektronische apparaten er steeds vaker brand ontstaat in huis. Daarnaast zijn er nog een aantal veelvoorkomende oorzaken. Er vinden jaarlijks wel 2000 woningbranden plaats in Nederland. Daarom geven we je graag een aantal tips om te voorkomen dat er in jouw huis brand ontstaat.

Gebruik rookmelders en brandblussers
Voorkomen is beter dan genezen. Mocht er brand ontstaan in je huis, dan is het belangrijk dat een kleine woningbrand over gaat in een grote brand. Schaf daarom verschillende producten aan die brand tegen gaan. Een sproeischuimblusser is geschikt voor kleine brandjes in huis. Ook rookmelders redden levens. Hang rookmelders op in verschillende ruimtes. 70% van de woningen heeft één of meerdere rookmelders in huis. Helaas hangt 35% van de rookmelders op de verkeerde plek. Bekijk dus of je rookmelder wel op de juiste plek hangt. Stof je rookmelder ook regelmatig af, zo blijven ze goed werken. Meestal zit er een testknop op een rookmelder. Check maandelijks even of de rookmelder nog werkt. Rookmelders zijn gelukkig niet duur. Let er bij de aanschaf wel op dat je een rookmelder koopt met het Europese keurmerk EN 14604.

Check je fornuis
De meest voorkomende vorm van een woningbrand in Nederland is de keukenbrand. Het ontstaat vaak omdat een pan wordt vergeten op het fornuis. Gebruik daarom een timer op je telefoon of een eenvoudige kookwekker om brand te voorkomen. Het schoonhouden van je keukenapparatuur maakt de kans kleiner dat er een woningbrand ontstaat. Denk hierbij aan apparaten als magnetrons, ovens, de frituurpan en je afzuigkap.

Zorg dat elektrische apparaten stofvrij en schoon blijven
Veel apparaten die een ventilator gebruiken om oververhitting te voorkomen kunnen een brand in je huis veroorzaken. Producten die een ventilator hebben, zijn bijvoorbeeld computers en laptops, magnetrons, wasdrogers, maar ook haardrogers en elektrische kacheltjes. Stof en vuil dat in deze apparaten terecht komt, kan warm worden en in brand vliegen. Vooral drogers veroorzaken geregeld een woningbrand. Dit komt dus door de combinatie van hete lucht en stof. Voorkom dat je wasdroger brand vat door de filters regelmatig schoon te maken. Zet je droger nooit aan als je gaat slapen of weg gaat van huis en zorg er daarnaast ook voor dat er een rookmelder aanwezig is in de buurt van je droger.

Het rookkanaal van je open haard controleren
Voorkom een schoorsteenbrand door je schoorsteen minimaal een keer per jaar te laten controleren én te laten vegen. Er zijn ook andere dingen waarmee je kunt voorkomen dat er schoorsteenbrand ontstaat. Bepaalde houtsoorten kunnen een schoorsteenbrand veroorzaken. Gebruik daarom onbehandeld loofhout in je schoorsteen. Dit hout minimaal 1,5 jaar gedroogd zijn.

Deuren dicht houden
De giftige stoffen die bij een band vrijkomen zorgen voor de meeste slachtoffers. Sluit daarom ‘s nachts de deuren in je huis, ook je slaapkamerdeur. Hierdoor is de kans kleiner dat je in je slaap de giftige stoffen inademt.

Je huis en inboedel verzekeren
Een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt veel dingen doen tegen brand, maar helaas is het soms niet te voorkomen. Daarom kiezen veel mensen er voor om zich te verzekeren tegen brand in hun huis. Verzeker je losse spullen en spullen rondom het huis met een  inboedelverzekering . Schade aan je woning verzeker je met een  opstalverzekering . De verzekeringen zijn niet alleen om je brandschade te dekken, maar ook andere oorzaken van schade.

 

Sfeerverlichting, werkverlichting of beide? Lokaal nieuws donderdag 17 maart 2022

Sfeerverlichting, werkverlichting of beide?

Vaak associeert men led verlichting met koud en kil licht, echter hoeft dat tegenwoordig niet meer het geval te zijn! De afgelopen jaren zijn er namelijk vele ontwikkelingen geweest op het gebied van lichtkleuren voor led verlichting. Zo is het tegenwoordig eenvoudig om sfeer, werkverlichting of zelfs RGB-verlichting in huis te halen. Een van de nieuwste technieken op het gebied van de lichtkleur is de dim to warm verlichtingstechniek.

Dim to warm, wat is dat precies?

Wanneer je een led lamp gaat dimmen veranderd normaliter alleen de lichtintensiteit, oftewel de hoeveelheid licht die de led lamp uitstraalt. Bij de nieuwe dim to warm techniek is het zo dat naast de lichtintensiteit ook de kleurtemperatuur (de kleur die die lamp uitstraalt) mee veranderd naarmate je de led lamp gaat dimmen. Door deze techniek kan je dus de led verlichting gebruiken voor zowel de hoofdverlichting als de sfeerverlichting.

Wanneer een dim to warm inbouwspot op zijn maximale niveau (100%) staat heeft deze een heldere, warm witte lichtkleur (vaak 3000K). Als je besluit de lamp te gaan dimmen zal de lichtkleur van de dim to warm inbouwspot veranderen in warmer licht. Wanneer de inbouwspot op zijn minimale niveau brandt (5%) heeft deze een warme, sfeervolle lichtkleur (vaak 2000K).

Geschikt voor zowel werk als sfeerverlichting

Omdat de lichtkleur van deze led lampen eenvoudig te regelen is met een led dimmer is deze dus geschikt voor vele kamers in huis. Tijdens het koken, het werken aan de eettafel of bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamer is het fijn om voldoende licht te hebben. Zo kan je prettig werken en zal je geen vieze plekken over het hoofd zien. Maar wanneer het eten klaar is, je de werkplek verlaat om van je vrije tijd te genieten of een lekker bad neemt na een lange dag is het prettig om wat meer sfeerlicht te kunnen creëren. Dan komt de veelzijdigheid van de dim to warm lampen van pas om de kamers in je huis optimaal te kunnen verlichten. Waarom zou je namelijk kiezen tussen sfeer of werkverlichting als het ook mogelijk is om beide in dezelfde ruimte te hebben?

Soorten dim to warm verlichting

Binnenshuis wordt er het meest gebruik gemaakt van lampen met een E27, E14 of een GU10 fitting. Doordat de dim to warm techniek nog relatief nieuw is zijn er momenteel nog weinig kwalitatieve, dimbare lampen verkrijgbaar. De led lampen met een E27 fitting geven vaak nog problemen tijdens het dimmen, denk hierbij aan het flikkeren of knipperen van de lamp. Ditzelfde geldt voor de lampen met een E14 fitting. Gelukkig zijn er ook lampen die wel goed dimbaar zijn, dit zijn namelijk de GU10 led spots . Doordat hier een andere soort techniek gebruikt wordt zijn deze vaak goed te dimmen.

Ook zijn er complete inbouwspots te vinden met de dim to warm techniek. Deze inbouwspots hebben een kleine inbouwdiepte, namelijk 23mm. Dit maakt de inbouwspots geschikt voor plafonds met weinig ruimte boven het plafond. Daarnaast zijn de spots spatwaterdicht. Door de afwerking van de led inbouwspot heeft deze een IP54 clasificatie, wat inhoudt dat de spot bestand is tegen 10L sproeiend water per minuut. Dit maakt de inbouwspot geschikt om te worden gebruikt op badkamers, een prieel of buiten onder het afdak.

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Deze hulp schakel je in na oplevering van je nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Deze hulp schakel je in na oplevering van je nieuwbouwwoning

Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt is de kans groot dat je deze vrijwel casco opgeleverd krijgt. Je hebt zelf de mogelijkheid om van alles aan te passen, waardoor je je woning helemaal naar jouw eigen smaak kunt inrichten. Hoe kun je het beste te werk gaan om dit te doen en welke hulp schakel je in om dit zo snel en professioneel mogelijk te laten doen? We geven je graag wat tips zodat je na de oplevering direct aan de slag kunt.

Schilder Zwolle gezocht

Als je geluk hebt zijn alle muren glad gestukt bij oplevering en kun je dus direct een schilder inhuren om aan de slag te gaan. Het beste kun je vakmannen uit de directe omgeving regelen, zodat zij gemakkelijk op de juiste locatie kunnen komen en de omgeving kennen. Dit is handig als ze nog benodigdheden missen en tussen het werk door deze kunnen ophalen. Maak aan het begin een plan, kies de kleuren verf en laat de professional zijn of haar werk doen. Voor je het weet hebben jouw muren de gewenste kleur, wat direct voor een persoonlijker gevoel zorgt.

Leg de vloer

Het kiezen van een vloer kan best een uitdaging zijn. Waarschijnlijk heb je alle voor- en nadelen van allerlei vloeren al tegen het licht gehouden en moet je nog een keuze maken. Het is zeer afhankelijk van wat voor soort vloer je kiest, of je hier een professional voor in moet huren. Bij een laminaatvloer kun je namelijk gemakkelijk zelf aan de slag als je handig bent, maar bij een gietvloer is dat echt wel anders. Je kunt het beste investeren in iemand met vakkundige kennis, zodat je de komende jaren voorzien bent van een nette vloer.

Vergeet de elektricien niet

Een elektricien kan zeer goed van pas komen bij de inrichting van je nieuwbouwwoning. Misschien zijn er al een aantal zaken geregeld, zoals aangewezen plekken om verlichting te installeren of de installatie van stopcontacten. Toch kan je er na de oplevering achter komen dat je nog wat elementen mist en hier kun je dan heel goed een elektricien voor inzetten. Maak een lijst van alles wat nog geregeld moet worden en overleg met de persoon in kwestie wat de beste aanpak is. Zo kun jij erna gemakkelijk de lampen ophangen en de verlichting in huis aansluiten .

 

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten Lokaal nieuws woensdag 02 maart 2022

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten

De naam Trespa® is een welbekende merknaam binnen de markt voor geveltoepassingen. Deze merknaam is inmiddels zo ingeburgerd dat Trespa® voor veel mensen synoniem staat voor alle HPL platen. Net als een aantal andere merken is Trespa® een High Pressure Laminate plaat, afgekort HPL. HPL plaat bestaat uit phenolhars en cellulose en wordt door verhitting en extreem hoge druk geproduceerd. Kenmerkend voor HPL platen is dat ze hard en stijf zijn en vaak voorzien zijn van een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Daarnaast laten deze platen zich op bijna ieder vlak goed bewerken. Zo kun je HPL platen uitstekend zagen, frezen, boren, schroeven, verlijmen en schilderen. Toepassingsgebieden zijn: gevelbekleding voor geventileerde gevels, boeiboorden, dakkapellen en balkons.

Voor iedere nieuwbouwuitdaging een HPL oplossing

HPL platen zijn te verkrijgen in veel verschillende merken, formaten, kleuren, structuren en diktes. Naast Trespa® komen de volgende HPL merken voor: Resoplan, Vikulit, Vikures Plus, Kronoart® en Massieve Reclameplaat. Dit betekent dat HPL voor praktisch iedere geveluitdaging een oplossing kan bieden.

Trespa®

Trespa® is, binnen de bouwbranche, de meest bekende merknaam op het gebied van HPL platen. De productiemethode van Trespa® platen, de unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing), zorgt voor een beschermend oppervlak. Door de EBC-technologie is het oppervlak van een Trespa® plaat namelijk voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat en verkrijgt het een dicht oppervlak. Hierdoor kan vuil zich niet makkelijk vastzetten, waardoor de platen eenvoudig te reinigen zijn. In tegenstelling tot overige HPL platen is de productie van Trespa® platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels worden, samen met thermohardende harsen samengeperst tot een zeer maatvaste plaat.

Kronoart®

Een vrij nieuwe HPL plaat binnen het Vink assortiment is Kronoart®. Deze hoogwaardige architectonische gevelpanelen zijn een ideale combinatie van de nieuwste technische prestaties en esthetische vrijheid. Kronoart® HPL platen worden onder zeer hoge druk en hoge temperatuur gelamineerd, wat zorgt voor een eenvoudig hanteerbaar, zeer stabiel en sterk materiaal. Het oppervlak van Kronoart® platen is gesloten en heeft een zeer duurzame vernis. Hierdoor krijgen invloeden van weer, vocht, licht en schimmels veel minder kans om de plaat aan te tasten.

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Waarom een bouwcontainer essentieel is Lokaal nieuws woensdag 26 januari 2022

Waarom een bouwcontainer essentieel is

Op plaatsen waar gebouwd wordt, zie je vaak ook een of meerdere bouwcontainers staan. Sterker nog, er zijn vrijwel geen bouwprojecten waarbij geen gebruik van bouwcontainers wordt gemaakt. Tijdens het bouwen, wordt de bouwcontainer gebruikt om grofvuil in te deponeren. Dat is om te beginnen zeer belangrijk voor de veiligheid op de bouwplaats. Zo voorkom je namelijk dat mensen over het puin struikelen. Daarnaast is het ook belangrijk om materiaal direct op te ruimen, omdat dit achteraf een hoop tijd zal besparen. Zo heeft een bouwcontainer dus verschillende voordelen. Wanneer je gaat bouwen of slopen, is het altijd van belang dat je voldoende bouwcontainers hebt staan.

Een bouwcontainer na de oplevering

Soms zie je in grote appartementencomplexen ook dat een bouwcontainer als tijdelijke oplossing wordt gebruikt voor grofvuil van bewoners. Wanneer er bijvoorbeeld nog geen reguliere containers geplaatst zijn, kan een bouwcontainer tijdelijk gebruikt worden. Zo voorkom je dat bewoners hun afval niet meer kwijt kunnen. In dit geval is het uiteraard wel van belang dat er zo snel mogelijk reguliere containers geplaatst worden.

Het kiezen van de juiste bouwcontainer

Voor een nieuwbouwproject is het belangrijk dat men de juiste bouwcontainers kiest. Bouwcontainers heb je in tal van verschillende afmetingen. Belangrijk is om een bouwcontainer te kiezen die ruim genoeg is. Zo voorkom je dat je het vuil uiteindelijk naast de containers moet deponeren. Dat is bovendien sterk af te raden, want dit maakt het ook lastiger om de containers af te voeren. Je hebt containers met een inhoud van tot wel 15 m³. Mocht dat zelfs niet voldoende zijn, dan kun je ervoor kiezen om meerdere containers te nemen.

Waar kun je een bouwcontainer huren?

Mocht je een bouwcontainer nodig hebben, dan kun je deze over het algemeen het best huren. De container wordt dan door het verhuurbedrijf op de bouwplaats gezet. Daarnaast wordt de container ook weer opgehaald zodra deze vol is. Zo hoef jij je dus niet bekommeren over het afvoeren van het puin dat tijdens het (ver)bouwen vrijkomt. Je kunt ervoor kiezen om je even te verdiepen in de verschillende bedrijven waar je een bouwcontainer kunt huren. Zo weet je al snel welk bedrijf de bouwcontainer heeft die jij nodig hebt en waar de service het best is.

Vind je het lastig om de verschillende verhuurders van bouwcontainers goed te beoordelen? Dan kun je ervoor kiezen om recensies te lezen. De recensies geven je namelijk een goed beeld van hoe de service bij een bedrijf is. Lees meerdere recensies door om een goed beeld te vormen van een bedrijf.

Er zijn verschillende containers die je kunt huren

Als je een bouwcontainer huurt, dan gaat het over het algemeen over een container voor bouwafval. Er zijn echter ook andere soorten containers die je kunt huren. Denk bijvoorbeeld aan containers voor grofvuil, voor groenafval of voor grondafval. Zo heb je voor vrijwel ieder soort werkzaamheden een geschikte container die je kunt huren. Ga goed na wat voor container jij nodig hebt bij je werkzaamheden.

 

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends Lokaal nieuws woensdag 19 januari 2022

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends

Een nieuw jaar betekent nieuwe mode, stijlen en trends op het gebied van wonen. Het afgelopen jaar hebben we het besef gekregen hoe lekker het is om een eigen woning te hebben volledig ingericht naar eigen smaak. Wegens de pandemie zijn we nooit zo veel en vaak thuis gebleven. Het leidde tot heuse metamorfoses op woongebied en complete huizen, kamers of ruimtes werden omgebouwd tot nieuwe totaal andere kamers. Het vaker voorkomen van het thuiswerken heeft ertoe geleid dat de woontrends zijn gaan veranderen. Lees meer over de woontrends voor het nieuwe jaar. 

 

Duurzaamheid

Volgens wetenschappers staat onze wereld te wachten op een nog grotere crisis dan de huidige pandemie als we zo doorgaan, namelijk de global warming die onze zeespiegel doet stijgen en onze woonruimte zal op slurpen. Om dit te voorkomen is duurzaamheid aan bod, wat ook op interieurgebied telt en verschil gaat maken voor de wereld. Duurzame meubels met een lange levensduur worden met de dag populairder bij de consument. Denk hierbij aan producten gemaakt van hout, kunstleer, bamboe of andere natuurlijke materialen die lang meegaan en CO2 vriendelijk zijn. Stop met gas en ga over op een milieuvriendelijkere manier van verwarmen en koelen zoals mobiele-airco.nl dat aanraadt. Planten in huis mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze zorgen voor een natuurlijke look, een groene uitstraling en geven extra zuurstof af in huis. Ga ook eerlijke keuzes maken en kies voor bedrijven die een productieproces hanteren waarbij duurzaamheid voorop staat. 

 

Slim wonen

Een trend die al een tijdje loopt maar nog steeds in ontwikkeling is en vele nieuwe technieken oplevert is de slimheid van het wonen. Slimme apparaten in en om het huis, zoals de verlichting, verwarming, mobiele airco raamafdichting , het alarm, de stofszuiger, de televisie of radio etc. We hebben het als mensen nou eenmaal super druk dus wordt ons leven met behulp van slimme apparaten een stuk eenvoudiger een minder druk gemaakt. De tuin wordt al gemaaid door een robot stofzuiger, een automatisch bewateringssysteem geeft de tuin en planten op tijd water, de gordijnen gaan automatisch open en dicht, de verlichting dimt automatisch, de kachel die vanzelf aan en uitgaat. De smartwatch helpt ons zowel binnen als buiten het huis. Het is nog wachten op een toilet die ons advies gaat geven over onze gezondheid aan de hand van de ontlasting. 

 

Meer met minder

De wereld raakt een beetje overbevolkt zo voelt en lijkt het soms op straat en in de wijk. Het nieuwe motto is dan ook; less is more. De tiny-houses en bungalows zijn er een simpel voorbeeld van. Het interieur kan ook minimalistisch worden met zachte kleuren en meubels. Ga bijvoorbeeld voor een minimalistische accessoires gecombineerd met natuurlijke kleuren zoals de aarde of pasteltinten op de muren en vul de ruimte met velvet meubelen. Maak van een werkkamer tevens een speelkamer of slaapkamer door de ruimte in huis multifunctioneel te maken. Online zijn er genoeg voorbeeld te vinden van hoe je dit precies aan kunt pakken. Via webshops die de online marketing uitbesteden kun je prima aan producten komen die passen bij de woontrends van dit nieuwe jaar.

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen Lokaal nieuws woensdag 12 januari 2022

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen

Een groot raam of een schuifpui is prachtig en zorgt voor veel natuurlijke lichtinval in huis. Met behulp van de juiste raamdecoratie kun je ervoor zorgen dat grote raampartijen een nog mooier en indrukwekkender effect krijgen binnen jouw huis. Ook zorg je met behulp van de juiste raamdecoratie voor sfeer en privacy. In deze blog lees je welke 5 soorten raamdecoratie geschikt zijn voor grote raampartijen in jouw huis!

Gordijnen

Gordijnen zijn vaak beschikbaar in brede uitvoeringen. Zo zijn er gordijnen met een breedte van wel 10 meter! Doordat gordijnen beschikbaar zijn in grote maten, zijn ze zeer geschikt voor grote ramen of schuifpuien. Daarnaast zijn ze stijlvol, zorgen ze voor privacy en kun je zonnestralen buiten huis houden door je gordijnen te sluiten. Ze zijn beschikbaar in een vitrage, inbetween of verduisterende variant, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht er binnenvalt wanneer je ze sluit. Kies de kleur en het materiaal die het best bij jouw interieur past en zorg er op deze manier voor dat grote raampartijen in jouw huis mooi en goed benut worden. Gordijnen geven een klassiek en luxe uiterlijk aan jouw interieur.

Lamellen

Lamellen hebben een unieke en strakke uitstraling. Ze zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. De verticale lamellen zorgen er gegarandeerd voor dat jouw grote raampartijen een eye catcher worden binnen jouw interieur. Lamellen zijn niet alleen erg stijlvol, maar zijn ook praktisch! Zo kun je de lamellen makkelijk aan de kant schuiven wanneer je veel licht binnen wilt laten. Ook kun je ervoor kiezen je lamellen open of dicht te draaien, waardoor je gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy bepaalt.

Pvc jaloezieën

Ben je op zoek naar een strakke en moderne look om je grote ramen of schuifpui mee te decoreren? Pvc jaloezieën zijn zeer geschikt voor grote raampartijen en hebben een modern uiterlijk. Met behulp van jaloezieën zorg je ervoor dat de grote raampartijen waar je zo trots op bent nóg beter uitkomen binnen je interieur. Bovendien kun je de lamellen gemakkelijk kantelen, waardoor je zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt. Pvc jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende kleuren en je kunt ze zelfs kiezen met een houtlook, waardoor je een stoer en natuurlijk uiterlijk creëert binnen je interieur!

Plisségordijnen

Wil je grote raampartijen in je huis op een elegante en stijlvolle manier bekleden? Kies dan voor plisségordijnen. Plisségordijnen zijn geschikt voor grote ramen en zijn niet alleen heel mooi, maar zijn ook erg veelzijdig. Doordat je de onder- en bovenkant van het gordijn apart van elkaar kunt bewegen, kun je bijvoorbeeld het raam tot onder aan toe afdekken en zonlicht aan de bovenkant van het raam binnen laten vallen. Plisségordijnen vormen de perfecte combinatie tussen het binnenlaten van zonlicht en het creëren van voldoende privacy. Kies welk plisségordijn het beste bij jouw interieur past en stijl jouw grote ramen op een elegante en stijlvolle manier!

Rolgordijnen

Tenslotte zijn ook rolgordijnen zeer geschikt voor grote raampartijen. Je kunt ze vaak in een breed formaat aanschaffen, waardoor grote ramen gemakkelijk en mooi gedecoreerd worden. Rolgordijnen zijn erg praktisch en hebben een strak en simpel uiterlijk, waardoor ze goed in elk interieur passen. Kies welke kleur het beste bij jouw interieur past!

Maak het interieur in jouw huis compleet door te kiezen voor de juiste raamdecoratie voor jouw grote raampartijen. Wil je meer weten over geschikte raamdecoratie voor grote ramen ? Neem een kijkje op de website van www.ilumio.nl voor informatie, tips en een groot assortiment aan mooie raamdecoratie.

5 tips om je kleine woonkamer groter te laten lijken Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

5 tips om je kleine woonkamer groter te laten lijken

Wanneer je een nieuwbouwwoning in Zwolle hebt, weet je dat je soms meters moet inleveren. De woonkamer in jouw nieuwbouwwoning is niet altijd even groot. Maar gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes waardoor je jouw woonkamer een stuk groter laat lijken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. Wij geven je 5 tips.

1. Kies voor lichte kleuren

Een donkere kleur op de muur maakt het huis misschien wel wat knusser, maar het zorgt er ook voor dat het lijkt dat de muren iets meer naar je toe komen. Hierdoor lijkt de ruimte kleiner. Door lichte kleuren te gebruiken wordt het licht gereflecteerd, wat maakt dat de kamer groter oogt. De vloer en wanden reflecteren het meeste zonlicht, maak hier dus handig gebruik van en kies voor een lichte kleur.

2. Gebruik spiegels

Spiegels zorgen voor een extra dimensie in je woonkamer. Ze reflecteren licht, waardoor je woonkamer meteen een heel stuk groter lijkt. Kies voor een grote hangende spiegel aan de muur achter je bank of ga voor een lange staande spiegel die je op de vloer zet.

3. Kies voor meubilair op pootjes

Door groot meubilair op pootjes te plaatsen, lijkt de ruimte automatische een stuk ruimtelijker. Dit komt omdat de vloer dan doorloopt en niet geblokkeerd wordt. Als je voor een bank tot op de grond gaat, lijkt je ruimte kleiner en voller.

4. Ga voor grote accessoires

Wil je accessoires in je woning, dan is het goed om hier te kiezen voor een paar grote accessoires in plaats van veel kleine. Door voor grotere accessoires te gaan, lijkt je kamer een stuk luxer en groter. Veel kleine accessoires her en der verdeeld over de kamer, oogt al gauw rommelig, en dus klein.

5. Gebruik meerdere lichtbronnen

Vertrouw niet op één enkele lichtbron in het midden van de kamer. Die enkele hang- of plafondlamp in je woonkamer zal net een pool van licht in het midden van de vloer werpen, waardoor je stukken zonder licht kleiner laat lijken.

Gebruik meerdere lichtbronnen om licht door de kamer te verspreiden. Zo kun je er voor kiezen om een mooie klassieke hanglamp boven de eetkamer te plaatsen en te gaan voor een zwarte hanglamp boven de zithoek. Maar vergeet ook zeker de wand- en vloerlampen niet. Deze helpen donkere hoeken te verlichten en de hele kamer op te fleuren, waardoor deze er groter uitziet.

Wij hopen dat je met deze tips jouw woonkamer groter kan laten lijken. Waar ga jij mee beginnen?

 

Op zoek naar een oplossing voor de stoelpoten? Die vind je hier! Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Op zoek naar een oplossing voor de stoelpoten? Die vind je hier!

Ga je nieuwe stoelen kopen voor in de woonkamer? Het blijft leuk om je leefruimte eens in de zoveel tijd te veranderen. Er zijn ook veel keuzes in stoelen en soorten design. Daarnaast is belangrijk dat je nadenkt over hoe je de stoelpoten en de vloer het best kunt beschermen. Hieronder lees je alles over het beschermen van vloeren en stoelpootbeschermers.

Hoe zien stoelpootbeschermers eruit?

Er zijn verschillende stoelpootbeschermers . Gelukkig maar, want niet iedere stoel heeft dezelfde poten. Voor iedere soort poot is er een passende beschermer. Hieronder lees je de verschillende soorten stoelpoten:
• Vierkante stalen poten
• Ronde stalen poten
• Houten poten
• Buisframe slede

Soorten stoelpootbeschermers

Zoals je net al las zijn er gelukkig voor iedere poot passende beschermers. Je kunt voor vierkante stalen poten kiezen uit verschillende vormen van rubber doppen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een click stelvoet met vilt. Ook zijn er verschillende soorten rubber doppen . De een zit aan de binnenkant vast geklemt en de ander schuift over de poot heen.

Er is ook een mogelijkheid een wollen vilt beschermer te gebruiken. Dit lijkt een beetje op een sok en wordt daarom stoelpootsok genoemd.

Welke materialen stoelpootbeschermers zijn er?

Niet elke vloer heeft dezelfde soort stoelpootbeschermer nodig. Zo kan parket en laminaat het best tegen een viltje en een rubberen dop gaat het best samen met tapijt of een ander soort ruwe vloer. Dan heb je ook nog stoelpootbeschermers van nylon, teflon of een metaal glijvlak.

Heb je net een nieuwe vloer en wil je deze beschermen tegen krassen, geluid of piepen? Dan is een stoelpootbeschermer zeker een must. Door de verschillende mogelijkheden zal er zeker iets tussen zitten dat het beste past bij je stoelen en de vloer.

Meubelwielen

Heb je een zware keukenstoel of een bureaustoel? Dan kun je het best gebruik maken van meubelwielen. Dit zijn ook stoelpootbeschermers, maar dan met een wieltje eronder. Het wieltje kun je op verschillende manieren monteren. Met de meubelwielen zul je altijd makkelijk de stoelen kunnen verplaatsen. Zonder dat je de stoel, het meubel of de vloer beschadigd. Om ervoor te zorgen dat de stoelen op hun plek blijven staan, kun je meubelwielen met rem kopen. Zo voorkom je dat de stoel wegschuift wanneer je in de stoel beweegt. Er zijn ook verschillende materialen meubelwielen.

Je vloer beschermen tegen krassen? Laat je adviseren door een expert om de beste keuze te maken.

 

Geef de badkamer een nieuwe uitstraling met een mooie kraan of doucheset Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Geef de badkamer een nieuwe uitstraling met een mooie kraan of doucheset

De badkamer is een plek waar je lekker even tot rust kunt komen. Het kan daarnaast ook een ideaal moment zijn om te relaxen en de dagelijkse stress voor even te vergeten. Zeker als het een mooie, ruime badkamer is met veel mogelijkheden om je in alle rust opnieuw op te laden. Wat doe je dan? Eerst maar eens goed nadenken wat er wel of juist niet past bij jouw persoonlijke smaak. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je hebt. Bij een nieuwbouwwoning is dit vrij eenvoudig. Vaak zit er nog niet eens een badkamer in. Dan kun je die helemaal inrichten naar jouw smaak! Hieronder lees je een aantal trends voor inspiratie.

De badkamertrends van 2022 zijn:

• Een badkamer inrichten met meerdere zones voor douchen, badderen en wassen
• Gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen of kurk.
• Douchesets die je aan de wand monteert én straal verstelbaar zijn.
• Een badkamermeubel dat multifunctioneel is en als wasbak of kast kan dienen.
• Kranen in verschillende vormen en maten, zoals een designkraan of eentje met handdouche.
• Een badkamermeubel dat betaalbaar en modern is.
• Zwarte douchesets die je aan de muur bevestigt en een bijpassende zwarte badkraan .


Om inzicht in je eigen smaak te krijgen, kun je een aantal dingen doen. Een moodboard maken is een van die dingen. Bekijk daarnaast badkamer catalogussen, internet en winkels. Zo kom je erachter wat jij mooi vindt én wat binnen je budget past. Heb je nou geen idee waar te beginnen? Laat dan een badkamerspecialist langskomen om advies te geven. Een badkamerrenovatie is vaak relatief goedkoop en zeker een investering waard!

Wat zit er bij een doucheset?

Wil je graag een passende complete set kopen? Dat is altijd een handige keuze. Zo weet je zeker dat je een passende set hebt. De doucheset bestaat vaak uit een douchekraan, douchekop, aparte (kleine)douchekop en soms ook nog een badkraan. Hoe de doucheset in elkaar zit kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt ook twee dezelfde douchekoppen kopen. Voor wanneer je naast elkaar wilt douchen. Kies een bijpassend badkamermeubel en zorg dat je de ruimte goed benut.

Welk badkamermeubel past bij jou?

Een badkamermeubel is onmisbaar in iedere badkamer. Je kunt er je spullen in opbergen, zoals handdoeken of shampoos. Je kunt een badkamermeubel ook aan de wastafel monteren. Zo zorg je dat je de ruimte beperkt en de ruimte voor twee doelen kunt gebruiken. Er zijn badkamermeubels in alle soorten en maten verkrijgbaar én voor ieder budget. Zo is er altijd eentje die bij je past!

Genieten in de tuin met zonwering op maat Lokaal nieuws maandag 13 december 2021

Genieten in de tuin met zonwering op maat

Zonneschermen zijn onmisbaar met de zonnige en warme zomers die in Nederland steeds vaker voorkomen. Met temperaturen die 40 graden Celsius naderen of overtreffen is enige verkoeling niet alleen welkom, maar noodzakelijk. Een van de beste manieren om je huis koel te houden is het plaatsen van zonneschermen , of knikarmschermen. Doordat het zonlicht niet door je raam binnenvalt blijft je huis koeler. Maar niet alleen in je huis heb je er profijt van. Ook in de tuin zorgt het voor die welkome schaduwplek.

De mogelijkheden van zonneschermen op maat

Het beste resultaat behaal met je zonneschermen op maat. Je kunt inderdaad standaardmaten kopen, maar als die net niet goed passen en toch licht laten schijnen op jouw beoogde schaduwplek heb je er niets aan. Het is een beter idee om een expert in te schakelen die samen met jou de beste zonwering uitkiest die aansluiten op jouw wensen. Dat ze op maat gemaakt zijn is dan niet meer dan logisch. Maar het formaat is niet het enige dat meespeelt in deze keuze.

De keuzemogelijkheden

Bij zonneschermen spreekt men vaak over twee types: het cassette zonnescherm en semi-cassette zonneschermen. Het verschil tussen deze twee types is dat laatstgenoemde niet afgesloten is aan de onderzijde van de cassette. De cassette bevat het zonnescherm als het volledig ingeklapt is. Een gesloten cassette vergroot de levensduur van de knikarmschermen, door ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een semi-cassette zonnescherm is vaak wel goedkoper. Een andere belangrijke keuze is de kleur en het materiaal van de stof. De kleur- en materiaalkeuze zijn een belangrijke factor in de reflectie van licht en warmte, maar ook voor de sfeer en het design van de zonneschermen.

Dingen om rekening mee te houden

Zoals bij veel bouwkundige zaken is het goed om met enkele dingen rekening te houden. Bij knikarmschermen zijn er enkele specifieke zaken. Zo is er de bediening: voorheen was die vaak handmatig, maar tegenwoordig is dat vaak elektrisch. Dat is geen nodeloze luxe. Zonneschermen die elektrisch werken gaan langer mee, omdat ze op constante manier in- en uitklappen. Bij het handmatig openen en sluiten is de druk op het doek en de armen wisselend en dit leidt sneller tot aftakeling. De installatie is ook een belangrijke factor. We adviseren dit in bijna gevallen te laten doen door een vakman of -vrouw. Het installeren van zonneschermen is een precieze klus en als je het niet goed doet kan het flinke schade toebrengen aan de zonneschermen, je gevel, en niet in de laatste plaats: je portemonnee!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden