Actueel

Nieuws

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019 Lokaal nieuws maandag 17 juni 2024

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019

Voor het eerst sinds september 2019 heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste rente verlaagd. Deze rente daalde met 0,25 procentpunt naar 3,75 procent. De verlaging is goed voor beleggers maar minder voor spaarders. Wat kunnen we in de komende jaren verwachten?

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen! Lokaal nieuws woensdag 29 mei 2024

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen!

Met woningprijzen op recordhoogte kom je als woningeigenaar mogelijk in aanmerking voor korting op je hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met de verhouding tussen jouw openstaande hypotheekschuld en de waarde van je woning. Wel moet je hier zelf een verzoek voor indienen bij de geldverstrekker. Check in ieder geval of het in jouw situatie van toepassing is. 

Meld je aan en denk met ons mee tijdens het klantpanel op 10 juni Lokaal nieuws maandag 27 mei 2024

Meld je aan en denk met ons mee tijdens het klantpanel op 10 juni

Onze missie is het creëren van woningen en leefomgevingen voor de gezondste generaties. Een plek waar je je thuis voelt. Daarom hechten we veel waarde aan jouw betrokkenheid bij de ontwikkeling van De Terpen. Omdat het project opnieuw vorm begint te krijgen, zijn we erg benieuwd naar jouw mening over de eerste schetsen. Wie weet wordt dit immers jouw toekomstige thuis! 

De koopsommen van de woningen starten circa vanaf €800.000,- v.o.n.

Verkaveling De Terpen
De architect heeft vijf verschillende voorstellen gemaakt voor de verkaveling van De Terpen. Woon je graag aan een doodlopend straatje, liever aan een hofje, of aan een collectieve binnentuin met de auto’s buiten het zicht? Belangrijke thema’s hierbij zijn veiligheid, ontmoeten, het stimuleren van gezond gedrag, duurzaamheid én het bevorderen van de biodiversiteit. Jouw feedback staat centraal in de ontwikkeling van De Terpen. 
 
Klantpanelavond maandag 10 juni
Je bent van harte welkom om met ons mee te denken op maandag 10 juni van 19.30-21.00 uur in het Infohuis op de hoek Milligerlaan/Kalandermolen in Stadshagen/Zwolle tegenover de parkeerplaats van de Milligerplas.  

Kom je ook?
Meld je dan aan via onze website en ontvang de uitnodiging zodat je je kan aanmelden voor het klantpanel van 10 juni 2024. 

Onze manier van werken Lokaal nieuws dinsdag 21 mei 2024

Onze manier van werken

Aandacht voor jou als klant en jouw woonwensen. Dat bepaalt bij ons het ontwikkelproces van De Terpen. Wij zien gebiedsontwikkeling als een reis die we samen afleggen. Het bouwen van een droomwoning begint niet aan de buitenkant maar aan de binnenkant: daar waar de wensen, ideeën en het gevoel bij een fijn thuis zitten.

Dit doen we door verschillende schetsen voor te leggen, gerichte vragen te stellen en aandachtig te luisteren. Belangrijke thema’s hierbij zijn veiligheid, ontmoeten, het stimuleren van gezond gedrag, duurzaamheid én het bevorderen van de biodiversiteit. De feedback staat centraal in de ontwikkeling van De Terpen. Op deze manier wil VanWonen woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Met aandacht voor iedereen, voor elk detail, in elke fase.

Welkom op maandag 27 mei om deze ruime hoekwoning te bezoeken! Lokaal nieuws vrijdag 17 mei 2024

Welkom op maandag 27 mei om deze ruime hoekwoning te bezoeken!

Deze ruime hoekwoning (BNR 10) is per direct beschikbaar!

Wilt u ook graag wonen in Besterburen? Kom dan op maandag 27 mei aanstaande van 17:30 tot 19:00 uur deze ruime hoekwoning aan de Oetbertinkstraat 59 bekijken. De woning is inmiddels opgeleverd met eigen parkeerplaats, berging én een verhoogde nok wat zorgt voor nog meer ruimte op zolder voor extra kamers.

Wilt u meer informatie over deze woning? Bekijk hier alles over deze ruime hoekwoning.

Hopelijk tot maandag 27 mei! 

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2024

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt

In de eerste week van mei ging de hypotheekrente bij veel geldverstrekkers omhoog. Hiermee werd de hoogste gemiddelde hypotheekrente in 2024 bereikt. De afgelopen week verliep rustiger, diverse geldverstrekkers voerden juist een verlaging van de hypotheekrente door. Zeker in deze beweeglijke markt is het goed om de hypotheekrentes goed te vergelijken als je van plan bent om een huis te kopen, of wanneer de rentetermijn van je hypotheek bijna afloopt.

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld Lokaal nieuws woensdag 01 mei 2024

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld

Als je een autoverzekering aanvraagt, ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het opgeven van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Opvallend genoeg blijkt uit gegevens van verzekeraars dat maar liefst de helft van deze opgaven niet klopt. Het nieuwe systeem dat hier verandering in moet brengen wordt uitgesteld. 

Geniet het hele jaar van je tuin een overkapping Lokaal nieuws dinsdag 30 april 2024

Geniet het hele jaar van je tuin een overkapping

Stel je voor dat je elke dag van het jaar kunt genieten van je tuin, ongeacht het grillige Nederlandse weer. Een overkapping tuin is niet zomaar een investering in je woning; het is een investering in je levenskwaliteit. In dit artikel ontdek je waarom een overkapping in je tuin in Zwolle of omgeving een verstandige keuze is, hoe het de waarde van je woning kan verhogen en welke opties er zijn om jouw buitenleven te transformeren.

Waarom een overkapping tuin?

Het klimaat in Nederland kan onvoorspelbaar zijn. Met een stijlvolle overkapping maak je van je tuin een comfortabele buitenruimte die je het hele jaar door kunt gebruiken. Zomers biedt het bescherming tegen de felle zon en maakt het buiten eten aangenamer zonder zorgen over plotselinge regenbuien. In de herfst en winter biedt een overkapping beschutting tegen regen en wind, terwijl je toch het gevoel hebt buiten te zijn. Bij het plannen van je overkapping tuin is het essentieel dat deze harmonieert met de bestaande tuin en huisstijl. Het ontwerp moet niet alleen praktisch zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Of je nu kiest voor een natuurlijke uitstraling met veel groen, een minimalistisch ontwerp, of iets traditioneels, de overkapping moet voelen als een natuurlijke uitbreiding van je huis.

Vergunningsproces en regelgeving in Zwolle

Voordat je begint met het bouwen van je tuinoverkapping, is het belangrijk om na te gaan of je een bouwvergunning nodig hebt. In veel gevallen is dit afhankelijk van de grootte en locatie van de overkapping. Informeer bij de gemeente Zwolle naar de specifieke voorschriften en procedures om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Zo voorkom je vertragingen en zorg je ervoor dat je overkapping voldoet aan alle lokale bouwvoorschriften.

Verhoog de waarde van je woning

Een overkapping tuin is niet alleen een verrijking voor je dagelijks leven, maar ook voor je woning als geheel. Potentiële kopers zien een overkapping als een aantrekkelijke toevoeging die de bruikbaarheid van de tuin aanzienlijk vergroot. Dit maakt je woning aantrekkelijker op de vastgoedmarkt en kan de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Stijl en materialen: Kies wat bij je past

Er is een breed scala aan stijlen en materialen beschikbaar voor tuinoverkappingen, waardoor je een keuze kunt maken die perfect aansluit bij de stijl van je huis en tuin. Of je nu gaat voor een moderne strakke aluminium constructie met glazen dak-elementen of een meer traditionele houten overkapping die past bij een klassiekere woningstijl, de opties zijn eindeloos.

Duurzaamheid en onderhoud

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de duurzaamheid van de materialen. Aluminium bijvoorbeeld, vereist weinig onderhoud en gaat jarenlang mee. Hout heeft een tijdloze uitstraling, maar vraagt wel meer onderhoud om het in topconditie te houden. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen uitstraling, duurzaamheid en het onderhoud dat je bereid bent te plegen.

Jouw tuin wordt een tweede woonkamer

Met een overkapping tuin transformeer je je tuin effectief in een tweede woonkamer. Het is een plek waar je kunt ontspannen, werken of tijd kunt doorbrengen met vrienden en familie, ongeacht het seizoen. De investering die je vandaag maakt, betaalt zich terug in de vorm van verhoogde woningwaarde, verbeterde levenskwaliteit en het plezier van een prachtig verlengstuk van je huis. Jouw tuin kan het hele jaar door een oase zijn.

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen Lokaal nieuws woensdag 17 april 2024

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen

De Nederlandse koopwoningmarkt beleefde een sterk eerste kwartaal van het jaar, ondanks dat dit normaal een vrij rustige periode is. Volgens recente gegevens van de NVM zijn er ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht. Dit betekent een stijging van 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de sterke toename van het aantal nieuwbouwwoningen is opvallend.

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek Lokaal nieuws woensdag 03 april 2024

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek

Betaalbare koopwoningen voor jonge woningkopers zijn schaars. Vaak springen ouders bij om het kopen van een huis toch mogelijk te maken. Je kunt jouw kind op verschillende manieren ondersteunen. Zo is het mogelijk om mee te tekenen op de hypotheek. Wat is het precies en waar moet je op letten voordat je jouw handtekening zet? 

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op?

Door af te lossen op je hypotheek gaat de schuld in kleine stapjes naar nul. Met extra aflossingen kun je dit proces versnellen en een groot verschil maken. De voordelen van extra aflossen worden vaak onderschat. Je bent niet alleen eerder schuldenvrij, maar ziet ook direct de maandlasten dalen. Tijd voor enkele voorbeelden. 

Een woningbrand voorkomen: 6 tips Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Een woningbrand voorkomen: 6 tips

Je open haard aan laten staan als je weg gaat, of kaarsen branden terwijl je niet in de ruimte aanwezig bent, is niet slim. Gelukkig weten we dit allemaal al. Wat veel mensen niet weten, is dat door het opladen van elektronische apparaten er steeds vaker brand ontstaat in huis. Daarnaast zijn er nog een aantal veelvoorkomende oorzaken. Er vinden jaarlijks wel 2000 woningbranden plaats in Nederland. Daarom geven we je graag een aantal tips om te voorkomen dat er in jouw huis brand ontstaat.

Gebruik rookmelders en brandblussers
Voorkomen is beter dan genezen. Mocht er brand ontstaan in je huis, dan is het belangrijk dat een kleine woningbrand over gaat in een grote brand. Schaf daarom verschillende producten aan die brand tegen gaan. Een sproeischuimblusser is geschikt voor kleine brandjes in huis. Ook rookmelders redden levens. Hang rookmelders op in verschillende ruimtes. 70% van de woningen heeft één of meerdere rookmelders in huis. Helaas hangt 35% van de rookmelders op de verkeerde plek. Bekijk dus of je rookmelder wel op de juiste plek hangt. Stof je rookmelder ook regelmatig af, zo blijven ze goed werken. Meestal zit er een testknop op een rookmelder. Check maandelijks even of de rookmelder nog werkt. Rookmelders zijn gelukkig niet duur. Let er bij de aanschaf wel op dat je een rookmelder koopt met het Europese keurmerk EN 14604.

Check je fornuis
De meest voorkomende vorm van een woningbrand in Nederland is de keukenbrand. Het ontstaat vaak omdat een pan wordt vergeten op het fornuis. Gebruik daarom een timer op je telefoon of een eenvoudige kookwekker om brand te voorkomen. Het schoonhouden van je keukenapparatuur maakt de kans kleiner dat er een woningbrand ontstaat. Denk hierbij aan apparaten als magnetrons, ovens, de frituurpan en je afzuigkap.

Zorg dat elektrische apparaten stofvrij en schoon blijven
Veel apparaten die een ventilator gebruiken om oververhitting te voorkomen kunnen een brand in je huis veroorzaken. Producten die een ventilator hebben, zijn bijvoorbeeld computers en laptops, magnetrons, wasdrogers, maar ook haardrogers en elektrische kacheltjes. Stof en vuil dat in deze apparaten terecht komt, kan warm worden en in brand vliegen. Vooral drogers veroorzaken geregeld een woningbrand. Dit komt dus door de combinatie van hete lucht en stof. Voorkom dat je wasdroger brand vat door de filters regelmatig schoon te maken. Zet je droger nooit aan als je gaat slapen of weg gaat van huis en zorg er daarnaast ook voor dat er een rookmelder aanwezig is in de buurt van je droger.

Het rookkanaal van je open haard controleren
Voorkom een schoorsteenbrand door je schoorsteen minimaal een keer per jaar te laten controleren én te laten vegen. Er zijn ook andere dingen waarmee je kunt voorkomen dat er schoorsteenbrand ontstaat. Bepaalde houtsoorten kunnen een schoorsteenbrand veroorzaken. Gebruik daarom onbehandeld loofhout in je schoorsteen. Dit hout minimaal 1,5 jaar gedroogd zijn.

Deuren dicht houden
De giftige stoffen die bij een band vrijkomen zorgen voor de meeste slachtoffers. Sluit daarom ‘s nachts de deuren in je huis, ook je slaapkamerdeur. Hierdoor is de kans kleiner dat je in je slaap de giftige stoffen inademt.

Je huis en inboedel verzekeren
Een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt veel dingen doen tegen brand, maar helaas is het soms niet te voorkomen. Daarom kiezen veel mensen er voor om zich te verzekeren tegen brand in hun huis. Verzeker je losse spullen en spullen rondom het huis met een  inboedelverzekering . Schade aan je woning verzeker je met een  opstalverzekering . De verzekeringen zijn niet alleen om je brandschade te dekken, maar ook andere oorzaken van schade.

 

De juiste klantspecifieke veer voor iedere toepassing Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

De juiste klantspecifieke veer voor iedere toepassing

Afhankelijk van het project waar u aan werkt, heeft u verschillende veren nodig. Met de hulp van technici worden dan de juiste veerberekening gemaakt of veerconstructies uitgeschreven. Zo kun je ervoor zorgen dat de veren die u aanschaft ook echt aansluiten bij de benodigdheden, zorgvuldig worden getest en volledig afgestemd zijn op uw toepassing. Welke veer u nodig heeft, kan per branche verschillen.

Veren in de agrotechniek

Agrotechniek is een seizoensgebonden branche. Veel industriële veren worden verwerkt in de machines voor landbouw, akkerbouw, tuinbouw maar ook in fruitteelt, kassenbouw en veeteelt. Denk hierbij aan praktische voorbeelden van veertanden voor hooimachines tot lange spiraalveren die verwerkt worden in aardappelrooimachines.

Machines en industriële veren

In de machinebouw komen veelvuldig drukveren, trekveren, torsieveren en bladveren voor. Omdat machines continu moeten produceren en een productiestop niet mag voorkomen, is het verwerken van hoge kwaliteit veren essentieel. Deze machines komen in allerlei verschillende industrieën voor denk aan: elektrotechniek, filtratietechniek, kunststofverwerking, metaalbewerking of interieurbouw.

Schotelveren

Daarom is een juiste veer essentieel in ieder project. Neem nou een schotelveer. Deze veer laat enorme kracht vrij bij een kleine veerweg. Een  schotelveer  omvat een gevormde schijf met een gat in het midden zodat de veer over een as geplaatst kan worden. Een hoogwaardige schotelveer wordt gemaakt. Van chroom-vanadium en is er zo op gebouwd dat de belasting van de veer zowel wisselend als constant kan zijn.

Trekveren

Trekveren zijn de meest gangbare veren en komen voor in allerlei vormen en maten. Onder invloed van een trekkracht wordt de  trekveer  langer, terwijl de veer na het wegnemen van de kracht weer terugkeert in zijn originele positie. Door dit eenvoudige mechanische principe kunnen ze in allerlei applicaties worden ingezet. Een goed voorbeeld waar kwalitatieve trekveren essentieel zijn is in de trampolinebouw.

Voor iedere branche de juiste veer

Nu weet je dat de kans groot is dat je een industriële veer tegenkomt wanneer je kijkt naar de producten of machines binnen verschillende branches. Neem maar eens een willekeurig product binnen uw branche en demoteer dit. De kans is groot dat er een veer, beugel, clip of ring van metaal te vinden is. Hierom is het belangrijk altijd te kijken naar de juiste veer van de juiste kwaliteit!

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief

Het bieden op een huis is goed gegaan. Jij en de verkopend makelaar zijn akkoord. Tijd om het voorlopig koopcontract, ofwel ‘koopovereenkomst woning’ te tekenen. Aan dit koopcontract voor jouw huis is overigens weinig voorlopig. Behalve als het aankomt op de ontbindende voorwaarden en de bedenktijd.

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid Lokaal nieuws woensdag 21 februari 2024

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid

Vorig jaar constateerden we het al, huizenkopers kiezen vaker voor een korte rentevaste termijn bij het afsluiten van hun hypotheek. Marktpartijen zien dat dit nog steeds het geval is en waarschuwen voor de risico’s. Waarom zou jij kiezen voor een rentevaste termijn van 5, 10, 20 of zelfs 30 jaar? We nemen in dit artikel de belangrijkste overwegingen door.

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties Lokaal nieuws woensdag 07 februari 2024

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties

Verhuizen naar een andere plek kan een mooi nieuw avontuur zijn. Toch is verbouwen soms een betere optie. Zeker als je het nog naar je zin hebt in de buurt waar je woont. Door te verbouwen kun je helemaal zelf bepalen waar je meer ruimte creëert of hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren. We lichten de meest gebruikelijke toe. 

Van dip naar stijging op de woningmarkt Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2024

Van dip naar stijging op de woningmarkt

In 2023 lag de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 2,8% lager dan in 2022. Dit was de eerste keer in tien jaar dat de prijzen gemiddeld lager waren dan in het voorgaande jaar. Kijken we naar de meest recente cijfers, dan valt op dat de kleine dip alweer weggepoetst is. 

De prijsindex van bestaande koopwoningen bereikte in 2022 het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 1995. Vanaf augustus 2022 begonnen de huizenprijzen te dalen. Omdat deze daling ook in 2023 aanhield, eindigde het jaar met een min ten opzichte van heel 2022.

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt? Lokaal nieuws woensdag 10 januari 2024

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt?

In de afgelopen weken regende het verlagingen van de hypotheekrente. De verwachting is dat deze dalende trend door zal zetten, zeker als Centrale Banken de rentes verlagen in de komende tijd. Sta jij op het punt om een hypotheek af te sluiten? In een markt met dalende hypotheekrentes kan het zinvol zijn om (deels) te kiezen voor een variabele of kortlopende rente. Wat is daar het voordeel van?

 

De bouw van deze tweekappers is gestart! Lokaal nieuws dinsdag 09 januari 2024

De bouw van deze tweekappers is gestart!

Goed nieuws: de bouw van de eerste tweekappers in Besterburen is gestart! Schutte Bouw is in maart gestart met de eerste werkzaamheden op de bouwplaats voor bouwnummer 46 tot en met 49 in het project. 

Heeft u ook interesse in een tweekapper in het project? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in de volgende fase (bouwnummer 19 t/m 24). Voor meer informatie over deze woningen en de planning hiervan kunt u contact opnemen met Jolein Steenbergen via jasja@vanwonen.com.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden