Actueel

Nieuws

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

Een verhuizing zonder stress? Zo doe je dat! Lokaal nieuws dinsdag 21 maart 2023

Een verhuizing zonder stress? Zo doe je dat!

Een verhuizing kan een spannende nieuwe start betekenen, maar het kan ook een grote bron van stress zijn. Het inpakken, sjouwen en organiseren van al je spullen kan een enorme klus zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om je verhuizing soepeler te laten verlopen! In dit artikel delen we ideeën en tips om je verhuizing naar je nieuwe woning tot een succes te maken. Van het plannen en organiseren tot het sjouwen van je spullen, met deze tips zorg je ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

 

Begin op tijd en maak een planning

Verhuizen is een grote klus en het kan langer duren dan je denkt. Begin daarom op tijd en maak een planning van wat je moet doen en wanneer je het moet doen. Maak ook een lijst van alle spullen die je moet inpakken en geef ze een nummer. Zo kun je gemakkelijk controleren of alles is aangekomen op de nieuwe locatie.

 

Maak gebruik van kleurcodes en labels

Gebruik verschillende kleurcodes en labels om je dozen te identificeren. Op deze manier weet je direct welke spullen in welke kamer moeten worden geplaatst. Dit scheelt je veel tijd en zorgt ervoor dat je niet hoeft te zoeken naar spullen.

 

Bedenk een strategie voor het inpakken

Begin met het inpakken van spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan seizoensgebonden kleding, boeken of decoratieve items. Maak gebruik van oude kranten, handdoeken of ander materiaal om breekbare spullen te beschermen. Zorg er ook voor dat je zware spullen niet in grote dozen stopt, omdat deze dan moeilijker te dragen zijn.

 

Maak gebruik van vrienden en familie 

Verhuizen is een grote klus en je kunt wel wat hulp gebruiken. Vraag daarom vrienden en familie om hulp bij het inpakken en sjouwen van spullen. Zorg voor een lekkere lunch en beloon ze met een drankje of diner.

 

Huur bouwmaterialen

Het huren van bouwmaterialen kan je verhuizing aanzienlijk vergemakkelijken. Zo kun je bijvoorbeeld een minikraan huren . Deze kan een grote hulp zijn bij het verplaatsen van zware objecten, zoals een bank of een piano. Het huren van een minikraan kan niet alleen de belasting verminderen, maar het kan ook de tijd die nodig is om te verhuizen verkorten. Andere bouwmaterialen die je kunt huren zijn bijvoorbeeld ladders, verreikers en steigers. Door het huren van deze materialen kun je de efficiëntie van je verhuizing verhogen en de kans op ongelukken of letsel verminderen. 

 

Schakel een verhuisbedrijf in

Als je het inpakken en sjouwen van spullen niet zelf wilt doen, dan kun je altijd een verhuisbedrijf inhuren. Zij nemen alle zorgen uit handen en zorgen ervoor dat je spullen veilig en snel worden vervoerd naar de nieuwe locatie.
 

Onthoud dat het belangrijk is om op tijd te beginnen en dat je niet bang hoeft te zijn om hulp te vragen!

Woningontruiming in Zwolle : is een bedrijf inhuren een goed idee? Lokaal nieuws maandag 20 maart 2023

Woningontruiming in Zwolle : is een bedrijf inhuren een goed idee?

Als een naaste is overleden, moet er vaak van alles gebeuren. Eén van de dingen die vaak gedaan moet worden is de woning van de overledene leegruimen. Dat kan natuurlijk erg emotioneel zijn. Gelukkig is er tegenwoordig de optie om een bedrijf in te schakelen dat je met deze moeilijke woningontruiming in Zwolle helpt. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Wij leggen het je hieronder uit.

De eerste stap zetten

Een woningontruiming na overlijden begint altijd met het eerste contact per telefoon of e-mail. Hierna zal het bedrijf bij jou langskomen in de woning van de overledene, samen wordt bepaald wat er moet gebeuren en wanneer dat gaat gebeuren. Na deze “woningopname” ontvang je een (vaak) vrijblijvende offerte met een planning. Als je akkoord bent met de offerte worden de werkzaamheden ingepland.

Schaamte bij vieze of overvolle woningen

Vaak hebben nabestaanden schaamte om om hulp te vragen bij de ontruiming van de woning van hun dierbare, omdat het huis bijvoorbeeld vies is of omdat het huis van beneden tot onder vol staat met spullen. Onthoud dan dat bedrijven die woningontruimingen regelen vaak al honderden van dat soort woningen hebben gezien. Schaamte is nergens voor nodig, zeker niet als je dierbare een lichamelijke of geestelijke aandoening had waardoor hij of zij bijvoorbeeld niet meer goed kon schoonmaken (wat meestal het geval is).  

Wat wordt er gedaan met spullen van emotionele waarde?

Zijn er spullen met emotionele waarde aanwezig in de woning, zoals bijvoorbeeld foto’s of familie erfstukken? Dan zijn er twee opties: deze kan je zelf van tevoren al weghalen of het bedrijf zorgt ervoor dat ze apart worden gehouden en eventueel worden afgeleverd op jouw adres.

Zijn er ook spullen van waarde aanwezig die niet emotioneel zijn, bijvoorbeeld sieraden etc.? Een woningontruiming bedrijf kan vaak helpen met bemiddelen tussen jou en veilinghuizen om deze te verkopen.

Schoonmaak- of schilder hulp nodig?

Vaak worden er aan de oplevering van een huurwoning meer eisen gesteld dan deze alleen ontruimd van spullen op te leveren. Zo vraagt de verhuurder bijvoorbeeld om het opnieuw witten van de muren, laminaat dat er uitgehaald moet worden of een traplift die verwijderd moet worden. De meeste bedrijven die woningen ontruimen, kunnen je ook helpen met aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld muren witten of een vloerverwijdering. Vraag daarom altijd bij het bedrijf om de aanvullende diensten die zij kunnen leveren.

Een woning ontruimen van een overleden dierbare kan dus heel goed uitbesteed worden aan een bedrijf. Weet jij nou niet waar je zo’n bedrijf kunt vinden en woon je in de regio Zwolle? Kijk dan eens op de website van Wovia.

 

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

De Terpen in pre-sale! Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

De Terpen in pre-sale!

Goed nieuws: de woningen van het project De Terpen zijn in pre-sale! Een pre-sale wil zeggen dat u zich kunt inschrijven voor één of meerdere woningen van uw voorkeur, op basis van de online verstrekte ‘concept’ stukken en indicatieve vanaf prijzen. De pre-sale geeft u de tijd om alvast te oriënteren op de financieringsmogelijkheden en uw woonwensen.

Wonen boven het maaiveld
In De Terpen komen bijzondere vrijstaande woningen op twee terpen en liggen helemaal omringd door het groen. Deze 17 royale woningen zijn volledig houtbouw, zeer duurzaam en individueel aan te passen, zodat iedereen zijn dromen kan realiseren. De woningen zijn gesitueerd rond een compact binnengebied, waar u kunt parkeren op eigen terrein en zijn zo gelegen dat u vanuit uw woning vrij uitzicht heeft. U geniet volledig van het landschap en het groen om u heen!

De woningen in De Terpen zijn toekomstbestendig, klimaatadaptief, energieneutraal en beschikken over een elektrische doorstroomboiler en infraroodvloerverwarming. De zonnepanelen zijn gekoppeld aan een batterij. Hiermee kunt u een deel van uw energie zelf opslaan. Wanneer u woont in De Terpen zorgt u niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor de wereld!

Inschrijven voor de pre-sale
Heeft u belangstelling in een van de woningen in De Terpen? Meld u dan hier aan en geef de bouwnummers van uw voorkeur door. Heeft u al een account? Dan kunt u ook direct met uw accountgegevens inloggen en uw woningvoorkeur via het online inschrijfformulier aangeven.

Als uw voorkeurswoning nog beschikbaar is, nemen wij telefonisch contact met u op, waarna u wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Is uw voorkeurswoning niet beschikbaar? Dan wordt u automatisch op de reservelijst geplaatst. Er is geen positie op de reservelijst, indien er een woning beschikbaar komt, wijzen wij opnieuw toe.

Wilt u meer weten over het proces rondom online inschrijven? Klik dan hier voor meer informatie en uitleg.

Woning aan u toegewezen? U heeft het eerste recht tot koop! 
Wanneer u een woning krijgt toegewezen, gaan wij de concept verkooptekeningen met u doornemen, uw woonwensen bespreken en u informeren over het verdere aankooptraject. Blijft u na het gesprek enthousiast? Dan tekent u een reserveringsovereenkomst. De woning blijft exclusief* voor u gereserveerd totdat de verkoopdocumenten en prijzen definitief zijn vastgesteld. Vanaf dat moment kan de reservering worden omgezet in een koop-/ en aannemingsovereenkomst. 
 
*Voor een reservering vragen wij een bedrag van € 1.000,-. Dit bedrag bent u maximaal kwijt als u annuleert. Indien u tot koop van de woning over gaat, wordt de reserveringsvergoeding verrekend met de koopsom.

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Een woningbrand voorkomen: 6 tips Lokaal nieuws woensdag 01 februari 2023

Een woningbrand voorkomen: 6 tips

Je open haard aan laten staan als je weg gaat, of kaarsen branden terwijl je niet in de ruimte aanwezig bent, is niet slim. Gelukkig weten we dit allemaal al. Wat veel mensen niet weten, is dat door het opladen van elektronische apparaten er steeds vaker brand ontstaat in huis. Daarnaast zijn er nog een aantal veelvoorkomende oorzaken. Er vinden jaarlijks wel 2000 woningbranden plaats in Nederland. Daarom geven we je graag een aantal tips om te voorkomen dat er in jouw huis brand ontstaat.

Gebruik rookmelders en brandblussers
Voorkomen is beter dan genezen. Mocht er brand ontstaan in je huis, dan is het belangrijk dat een kleine woningbrand over gaat in een grote brand. Schaf daarom verschillende producten aan die brand tegen gaan. Een sproeischuimblusser is geschikt voor kleine brandjes in huis. Ook rookmelders redden levens. Hang rookmelders op in verschillende ruimtes. 70% van de woningen heeft één of meerdere rookmelders in huis. Helaas hangt 35% van de rookmelders op de verkeerde plek. Bekijk dus of je rookmelder wel op de juiste plek hangt. Stof je rookmelder ook regelmatig af, zo blijven ze goed werken. Meestal zit er een testknop op een rookmelder. Check maandelijks even of de rookmelder nog werkt. Rookmelders zijn gelukkig niet duur. Let er bij de aanschaf wel op dat je een rookmelder koopt met het Europese keurmerk EN 14604.

Check je fornuis
De meest voorkomende vorm van een woningbrand in Nederland is de keukenbrand. Het ontstaat vaak omdat een pan wordt vergeten op het fornuis. Gebruik daarom een timer op je telefoon of een eenvoudige kookwekker om brand te voorkomen. Het schoonhouden van je keukenapparatuur maakt de kans kleiner dat er een woningbrand ontstaat. Denk hierbij aan apparaten als magnetrons, ovens, de frituurpan en je afzuigkap.

Zorg dat elektrische apparaten stofvrij en schoon blijven
Veel apparaten die een ventilator gebruiken om oververhitting te voorkomen kunnen een brand in je huis veroorzaken. Producten die een ventilator hebben, zijn bijvoorbeeld computers en laptops, magnetrons, wasdrogers, maar ook haardrogers en elektrische kacheltjes. Stof en vuil dat in deze apparaten terecht komt, kan warm worden en in brand vliegen. Vooral drogers veroorzaken geregeld een woningbrand. Dit komt dus door de combinatie van hete lucht en stof. Voorkom dat je wasdroger brand vat door de filters regelmatig schoon te maken. Zet je droger nooit aan als je gaat slapen of weg gaat van huis en zorg er daarnaast ook voor dat er een rookmelder aanwezig is in de buurt van je droger.

Het rookkanaal van je open haard controleren
Voorkom een schoorsteenbrand door je schoorsteen minimaal een keer per jaar te laten controleren én te laten vegen. Er zijn ook andere dingen waarmee je kunt voorkomen dat er schoorsteenbrand ontstaat. Bepaalde houtsoorten kunnen een schoorsteenbrand veroorzaken. Gebruik daarom onbehandeld loofhout in je schoorsteen. Dit hout minimaal 1,5 jaar gedroogd zijn.

Deuren dicht houden
De giftige stoffen die bij een band vrijkomen zorgen voor de meeste slachtoffers. Sluit daarom ‘s nachts de deuren in je huis, ook je slaapkamerdeur. Hierdoor is de kans kleiner dat je in je slaap de giftige stoffen inademt.

Je huis en inboedel verzekeren
Een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt veel dingen doen tegen brand, maar helaas is het soms niet te voorkomen. Daarom kiezen veel mensen er voor om zich te verzekeren tegen brand in hun huis. Verzeker je losse spullen en spullen rondom het huis met een  inboedelverzekering . Schade aan je woning verzeker je met een  opstalverzekering . De verzekeringen zijn niet alleen om je brandschade te dekken, maar ook andere oorzaken van schade.

 

De juiste klantspecifieke veer voor iedere toepassing Lokaal nieuws woensdag 01 februari 2023

De juiste klantspecifieke veer voor iedere toepassing

Afhankelijk van het project waar u aan werkt, heeft u verschillende veren nodig. Met de hulp van technici worden dan de juiste veerberekening gemaakt of veerconstructies uitgeschreven. Zo kun je ervoor zorgen dat de veren die u aanschaft ook echt aansluiten bij de benodigdheden, zorgvuldig worden getest en volledig afgestemd zijn op uw toepassing. Welke veer u nodig heeft, kan per branche verschillen.

Veren in de agrotechniek

Agrotechniek is een seizoensgebonden branche. Veel industriële veren worden verwerkt in de machines voor landbouw, akkerbouw, tuinbouw maar ook in fruitteelt, kassenbouw en veeteelt. Denk hierbij aan praktische voorbeelden van veertanden voor hooimachines tot lange spiraalveren die verwerkt worden in aardappelrooimachines.

Machines en industriële veren

In de machinebouw komen veelvuldig drukveren, trekveren, torsieveren en bladveren voor. Omdat machines continu moeten produceren en een productiestop niet mag voorkomen, is het verwerken van hoge kwaliteit veren essentieel. Deze machines komen in allerlei verschillende industrieën voor denk aan: elektrotechniek, filtratietechniek, kunststofverwerking, metaalbewerking of interieurbouw.

Schotelveren

Daarom is een juiste veer essentieel in ieder project. Neem nou een schotelveer. Deze veer laat enorme kracht vrij bij een kleine veerweg. Een  schotelveer  omvat een gevormde schijf met een gat in het midden zodat de veer over een as geplaatst kan worden. Een hoogwaardige schotelveer wordt gemaakt. Van chroom-vanadium en is er zo op gebouwd dat de belasting van de veer zowel wisselend als constant kan zijn.

Trekveren

Trekveren zijn de meest gangbare veren en komen voor in allerlei vormen en maten. Onder invloed van een trekkracht wordt de  trekveer  langer, terwijl de veer na het wegnemen van de kracht weer terugkeert in zijn originele positie. Door dit eenvoudige mechanische principe kunnen ze in allerlei applicaties worden ingezet. Een goed voorbeeld waar kwalitatieve trekveren essentieel zijn is in de trampolinebouw.

Voor iedere branche de juiste veer

Nu weet je dat de kans groot is dat je een industriële veer tegenkomt wanneer je kijkt naar de producten of machines binnen verschillende branches. Neem maar eens een willekeurig product binnen uw branche en demoteer dit. De kans is groot dat er een veer, beugel, clip of ring van metaal te vinden is. Hierom is het belangrijk altijd te kijken naar de juiste veer van de juiste kwaliteit!

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Je nieuwe eetkamer inrichten doe je zo! Lokaal nieuws maandag 16 januari 2023

Je nieuwe eetkamer inrichten doe je zo!

Net verhuisd? Gefeliciteerd! Bij een nieuw huis horen (vaak) ook nieuwe meubels. Omdat oude meubels niet meer passen, of omdat verhuizen altijd een goed excuus is om de boel eens helemaal om te gooien. Tijd om vol frisse energie aan de slag te gaan met het inrichten van je nieuwe woning, maar in het huidige tijdperk is er zó veel te kiezen! Een ronde of toch rechthoekige tafel, landelijk of industrieel, praktisch of klassiek? Help! Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag een handje op weg, want: het inrichten van je nieuwe eetkamer doe je stap voor stap!

Begin met het uitzoeken van een eettafel

Ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten: eettafels. Een klassieke rechthoekige vorm, of een praktische vierkante vorm voor als je wat minder ruimte in je eethoek hebt. De laatste jaren wint de ronde en vooral ook de ovale tafel enorm aan populariteit. Wij begrijpen het wel! Ronde vormen ogen toch wat vriendelijker, en door de vorm van de tafel kun je beter zien met welk gezelschap je dineert: ook niet geheel onbelangrijk. Inspiratie opdoen? Bekijk dan eens de eettafels van VidaXL.nl .

En waar ga je dan op zitten?

Eettafel uitgezocht? Super! Dan is het nu tijd om te bepalen welke eetkamerstoelen erbij passen. Heb je gekozen voor een eettafel met een zwart onderstel? Dan zou deze mooi samengaan met  eetkamerstoelen die ook zwarte poten hebben . It’s all in the details! Komt jouw eettafel tegen een lange muur te staan? Denk dan eens aan een bankje in plaats van stoelen aan één kant van de tafel: bijvoorbeeld van hout, stof of suède. Geeft toch weer een hele andere look aan je eetkamer.

Doe online inspiratie op

Op internet kun je veel inspiratie vinden! In een categorie als lifestyle lees je onder andere over woontrends, verhuisadviezen en versieringen in huis. Ook voor tips voor jouw tuin of balkon ben je online aan het juiste adres. Zo lees je over het verlichten en versieren van jouw tuin. Daarnaast wordt je meegenomen in de kleurrijke wereld van interieurstyling, en leer je hoe je jouw persoonlijkheid laat terugkomen in je interieur. Bekijk goed wat je leuk vindt en geef hier je persoonlijke touch aan, zo richt je jouw woning uniek in. Na het lezen van deze blogs kun je vol nieuwe ideeën aan de slag gaan met het inrichten van jouw nieuwe eetkamer.

 

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Binnenkort in pre-sale Lokaal nieuws dinsdag 10 januari 2023

Binnenkort in pre-sale

In de afgelopen periode hebben we samen met onze klanten gewerkt aan 17 unieke vrijstaande woningen! In het eerste kwartaal zullen we in pre-sale gaan. U kunt zich dan alvast inschrijven op de woningen van uw voorkeur op basis van voorlopige tekeningen, een beknopte technische omschrijving en verkoopprijzen met een bandbreedte. Schrijft u zich alvast in, zodat we u op de hoogte kunnen stellen zodra we starten met de pre-sale!

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023 Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023

In 2023 verandert het nodige rond je huis en hypotheek. Denk aan de afschaffing van de jubelton, verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en het aanpassen van de leennorm. Wil je jouw woning isoleren, ook voor één maatregel kan je vanaf volgend jaar subsidie aanvragen. Neem het overzicht door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Jubelton drastisch verlaagd
Wil je jouw kinderen nog de jubelton schenken? Onderneem dan snel actie. Volgend jaar wordt de jubelton van € 106.671 naar € 28.947 verlaagd. Dit bedrag staat gelijk aan de eenmalig verhoogde vrijstelling. Ook als je nu nog niet het volledige bedrag beschikbaar hebt, kun je nu al wel een schenking doen en deze aanmerken als de jubelton. In 2023 mag je deze namelijk aanvullen tot een ton. Voorheen kon je de schenking spreiden over drie jaar. Die mogelijkheid is beperkt omdat de jubelton in 2024 helemaal wordt afgeschaft.

Bijeenkomst 16 november 2022 Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

Bijeenkomst 16 november 2022

Op donderdag 16 november hebben we een eerste informatiebijeenkomst gehouden voor de directe omwonenden. Een buurt brede informatieavond volgt op een later moment. Wilt u hiervoor worden uitgenodigd schrijf u dan in als belangstellende op deze website.

Klik hier voor de foto's van de bijeenkomst. Graag delen wij de presentatie voor alle belangstellenden. Klik hier voor de presentatie van Bolster.

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

De uitstraling van je woning verbeteren doe je zo! Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

De uitstraling van je woning verbeteren doe je zo!

Wil je je huis een upgrade geven? Je hebt misschien een lange lijst met dingen die je wilt toevoegen. Je vraagt je misschien af ​​waar je prioriteit aan moet geven en of er items zijn die een groot verschil kunnen maken in de aantrekkingskracht van je huis zonder een uitgebreide renovatie uit te voeren. Een van de meest populaire manieren om subtiele veranderingen in je huis aan te brengen om het algehele uiterlijk te verbeteren, is door een vloerkleed toe te voegen. Dit vloerkleed kan van verschillende materialen, en in elke gewenste stijl worden gemaakt. Met vloerkleden krijg je tevens meer comfort in de kamer. Wat kun je nog meer toevoegen?

Een vloerkleed

Een vloerkleed Amsterdam kan kleur, textuur en comfort toevoegen aan elke kamer. Het is ook een geweldige manier om je ruimte visueel te definiëren. Het is niet ongebruikelijk dat vloerkleden worden gebruikt als blikvangers in kamers, vooral als ze groot zijn en felle kleuren hebben. Ze dienen ook een ander doel, namelijk het toevoegen van warmte aan de ruimte waar ze zijn geplaatst.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een van de belangrijkste elementen in het interieurontwerp. Het kan een ruimte ruimer laten aanvoelen, waardoor het comfortabel wordt om in te wonen. Goed natuurlijk licht zorgt er ook voor dat een kamer uitnodigender en ontspannender aanvoelt. Je kunt bijvoorbeeld jaloezieen gebruiken om de hoeveelheid licht dat je huis binnenkomt te regelen. Een andere manier om meer natuurlijk licht in huis te halen, is aan de hand van een dakkapel. Dit vereist wel een flinke renovatie, maar het is de moeite zeker waard!

Open plattegronden

Open plattegronden zijn niet voor niets steeds populairder geworden in woningen. Omdat ze minder muren hebben om verschillende delen van je huis van elkaar te scheiden, kun je gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere lopen. Daarnaast voelt het huis gewoon een stuk luchtiger en open, omdat je flink wat ruimte hebt.

Keuken opslag

Er zijn verschillende manieren waarop je opbergruimte aan je keuken kunt toevoegen. De meest voor de hand liggende optie is een voorraadkast die vaak wordt geleverd met ingebouwde planken en lades om je etenswaren georganiseerd te houden. Als je geen ruimte hebt voor een voorraadkast, overweeg dan om uittrekbare planken te installeren of een aantal vrijstaande planken te kopen om jezelf meer ruimte te geven voor het opbergen van al die niet-bederfelijke waren. Als je echt creatief wilt worden met je keukenopbergers, probeer dan manden of caddy's van hoge kwaliteit die aan de muur kunnen hangen. Deze artikelen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn dus geweldig als je weinig ruimte op het aanrecht hebt, maar toch voldoende opbergmogelijkheden binnen handbereik wilt hebben.

De bouw van Duinzicht vordert! Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

De bouw van Duinzicht vordert!

In maart dit jaar is aannemer Reinbouw gestart met de bouw van Duinzicht in Zwolle. De bouw verloopt voorspoedig en volgens planning. Deze 33 nieuwbouwwoningen worden naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd aan de bewoners. 

BOLSTER: 140 WONINGEN AAN NIEUWE VEERALLEE IN ZWOLLE Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

BOLSTER: 140 WONINGEN AAN NIEUWE VEERALLEE IN ZWOLLE

Met het project Bolster gaat gebiedsontwikkelaar VanWonen circa 140 appartementen ontwikkelen in de woonwijk Veerallee, dichtbij de binnenstad van Zwolle. Naast woningen biedt het project ruimte voor circa 350 m2 commerciële en/of maatschappelijke invulling. De locatie ligt tussen de Kamperlijn, Kamperweg en de Nieuwe Veerallee. Op dit moment zijn hier een garage, tankstation en kringloopwinkel gevestigd. Direct omwonenden zijn woensdagavond door VanWonen geïnformeerd. 

De locatie van Bolster ligt op het knooppunt van de ontwikkelgebieden Spoorzone, Nieuwe Veemarkt. Het is onderdeel van het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’. De uitgangspunten voor de ontwikkeling zijn onlangs door het college van B&W vastgesteld. VanWonen gaat nu in samenspraak met de gemeente werken aan een ruimtelijk ontwikkelingsplan. Tegelijkertijd wordt er door Zecc architecten gewerkt aan ontwerpstudies voor het woongebouw.

Stads wonen in Bolster
Het uitgangspunt voor Bolster is een driehoekig gebouw met een stedelijke uitstraling. Het bestaat uit een hoog en een laag deel, met appartementen in verschillende groottes. Voor één of meer commerciële en/of maatschappelijke functies is op de begane grond ruimte voorzien. De woningen van Bolster worden om een groot groen binnenterrein gerealiseerd. In de tuin komt gevarieerde groene beplanting met veel aandacht voor biodiversiteit. Het nieuwbouwproject biedt straks een mix van huur- en koopappartementen in diverse prijscategorieën. Op loopafstand van de binnenstad en het NS Station en dichtbij de uitvalswegen naar A50 en A28. 

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: ”Op deze plek komt een mooie nieuwe entree voor de stad Zwolle, waar de ontwikkeling van de Spoorzone en de Nieuwe Veemarkt samenkomt. In Bolster kun je stedelijk wonen, vlakbij het historische centrum van Zwolle. Hier kunnen bewoners genieten van een dynamische omgeving. Maar met de rust van een groene oase binnen handbereik.”

Inschrijving nu geopend
Vandaag is de projectwebsite www.woneninbolster.nl live gegaan. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor het project en meepraten over de ontwikkeling. 

Over VanWonen
Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Dat is de VanWonen-missie als gebieds- en vastgoedontwikkelaar. Gebieden die goed zijn voor mens en aarde en waarin gemeenten en partners hun ambities op een duurzame manier vertaald zien. En waarin klanten zich welkom voelen, positief worden verrast en hun klantreis beoordelen met een 9+. Werkend vanuit Zwolle, Utrecht, Groningen en Nijmegen, gestoeld op persoonlijke relaties en een krachtig netwerk, staat VanWonen voor een nieuwe stijl van ontwikkelen. Ontdek meer op www.vanwonen.com. 

Dingen om te overwegen voordat je huis verkoopt en huurt Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Dingen om te overwegen voordat je huis verkoopt en huurt

Voordat u uw huis verkoopt en inhuurt, is het belangrijk om de voorwaarden van een huur- en verkoopovereenkomst te kennen. Deze overeenkomsten zijn juridisch bindend en worden gemaakt tussen een homebuyer en een verkoper. Ze moeten huurpercentages en een gespecificeerde huurperiode omvatten. Voordat u er een ondertekent, is het een goed idee om vergelijkbare huizen in het gebied op te zoeken om te bepalen wat u in rekening brengt. Mogelijk moet u ook een terugbetaalbare aanbetaling bieden.

Uw huis verkopen

Als u uw huis verkoopt, hebt u veel opties. U kunt samenwerken met een makelaar of proberen uw huis zelf te verkopen . Veel mensen besluiten alleen te werken omdat ze bang zijn dat een makelaar geen verschil zal maken. In veel gevallen bespaart dit tijd en geld.

Voordat u een makelaar kiest, kijkt u naar hun website en lokale informatie. U moet de kwaliteit van de foto's, virtuele rondleidingen en informatie over informatie die ze verstrekken controleren. U kunt ook vragen om hun werkelijke advertenties voor uw huis te zien om te bepalen hoe goed ze het huis vertegenwoordigen. Zodra u een makelaar hebt besloten, moet u een interview opzetten om ze persoonlijk te ontmoeten. Sommige agenten vereisen dat u een kort telefonisch interview neemt, maar een face-to-face vergadering is voordeliger.

Een koper vinden

Als u op zoek bent naar een thuiskoper, kan het inhuren van een makelaar een slimme zet zijn. Eerst wilt u een koper kiezen die gekwalificeerd is en bereid is om uw huis te kopen. Hoewel het verleidelijk is om vrienden en familie om aanbevelingen te vragen, kunt u ook online beoordelingen bekijken om een beter idee te krijgen van de ervaring van de agenten. Zorg er ook voor dat hij of zij onmiddellijk op uw verzoeken reageert. Zorg er ten slotte voor dat uw agent de juiste referenties van de kopersagent heeft.

Een agent kan u helpen met veel aspecten van het verkopen van uw huis. Ze kunnen niet alleen advies geven om uw huis aantrekkelijker te maken, maar ze kunnen u ook adviseren op de huidige markt. Agenten zijn getraind om de lokale markt te kennen, wat u kan helpen een strategisch aanbod te doen dat realistisch is en voldoet aan uw verwachtingen. Ze werken ook namens u, onderhandelen met de verkopersagent en krijgen u de best mogelijke prijs voor uw huis.

Voorbereiding op de verkoop

Voorbereiding op de verkoop van een ingehuurd huis omvat het zorgen voor verschillende problemen. Een rommelige woning zal bijvoorbeeld niet veel kopers aantrekken. Zorg ervoor dat u persoonlijke artikelen in een opslagruimte opslaat en eventuele reparaties uitvoert. U moet ook uitgestelde onderhouds- en landschapsproblemen aanpakken. Bovendien moet u beoordelen of eventuele kapitaalverbeteringen het waard zouden zijn. Deze verbeteringen moeten een hoger rendement kunnen genereren dan hun kosten.

Onderhandelen over de aankoopprijs

Bij het verkopen of inhuren van een huis moet u vaak onderhandelen over de aankoopprijs. De verkoper wil misschien de hoogst mogelijke prijs voor het onroerend goed en de beste voorwaarden voor de verkoop. Soms omvat dit een deadline. De verkoper kan ook vragen om te onderhandelen over kleine reparaties of werk aan het onroerend goed. Of u bereid bent om concessies te doen of niet, hangt af van de markt voor uw eigendom en uw behoeften.

U wilt er ook voor zorgen dat de agent die u inhuurt, is ervaren bij het onderhandelen over de aankoopprijs van een huis. U kunt in de verleiding komen om de ante te verhogen, maar u moet op het advies van de agenten vertrouwen. In een concurrerende markt is het slim om de expertise en ervaring van uw agenten in uw voordeel te gebruiken.

Een huur-terug-koper vinden

Het vinden van een huur-back-koper bij het verkopen of inhuren van een huis is een optie die u kan helpen geld te besparen en te voorkomen dat u twee keer verhuist. Er zijn echter een paar dingen die u moet overwegen voordat u dit soort deal maakt. Overweeg eerst de algemene voorwaarden. Het is belangrijk dat u en uw koper beiden begrijpen waar u mee instemt, vooral als u niet helemaal zeker weet hoe het proces zal werken.

U hebt een formele huurovereenkomst nodig die zowel u als de huur-terug-koper beschermt. In het document wordt vermeld hoeveel de koper zal betalen, hoe lang hij de huur en andere details betalen. Het contract moet ook beschrijven wat de verkoper en de koper moeten doen om het onroerend goed te onderhouden.

Lees hier voor meer informatie.

 

5 onbekende manieren om je smartphone in huis te gebruiken Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

5 onbekende manieren om je smartphone in huis te gebruiken

Heb je net een nieuwbouwhuis gebouwd in Zwolle en tegelijkertijd een nieuwe smartphone gekocht? Je zult dan allereerst internet in je woning moeten regelen, maar ook het afsluiten van een mobiel abonnement is in dit geval belangrijk. Door dit te doen, heb je niet alleen in je huis een internetverbinding op je mobiel, maar ook als je buiten de deur bent. Dit is echter alleen het geval als je internet opneemt in je mobiel abonnement. Dit raden we zeker aan, zodat je je smartphone kunt gebruiken voor de volgende dingen. Dit kan in je huis, maar ook in de buitenlucht!

Waterpas

Wist je dat je je smartphone kunt gebruiken om te controleren of een oppervlak waterpas is? Als je een iPhone hebt, kun je dit bijvoorbeeld doen in de Compass-app. Dit is bijvoorbeeld handig als je leidingen plaatst of schilderijen ophangt in je nieuwe woning in Zwolle. Open het kompas en veeg vervolgens naar links. Je vindt hier een waterpas die hartstikke handig is voor het installeren van planken of kunstwerken.

Photomath

Als je bezig bent met het huiswerk zul je je smartphone aan de kant leggen. Logisch, anders word je continu afgeleid. Echter kan je mobiel ook helpen bij het doen van je huiswerk! Dit komt onder meer door een app genaamd Photomath. Hiermee kun je de camera van je smartphone richten op een vergelijking, vervolgens krijg je automatisch het antwoord. Ook bij een doe-het-zelf-project in je woning kan dit handig zijn, bijvoorbeeld bij het berekenen van hoeveel planken je nodig hebt voor een nieuwe vloer.

MyQ Smart Garage Hub

De MyQ Smart Garage Hub is een apparaat dat je in je garage moet installeren. Vervolgens kun je het optimaliseren via je smartphone met mobiel abonnement. Of je nu je garagedeuropener thuis bent vergeten, of niet zeker weet of je de garagedeur hebt gesloten toen je wegging, met dit product kun je je garagedeur rechtstreeks vanaf je smartphone in de gaten houden. Je kunt namelijk simpelweg zien of je garagedeur open is door de app te openen.

SizeUp

Bouw je een tuinhuis voor in de achtertuin van je nieuwbouwhuis in Zwolle? Je hebt dan waarschijnlijk realtime metingen nodig, wat bijvoorbeeld ook handig is als je in een meubelwinkel een nieuwe bank gaat kopen. Je kunt hiervoor de SizeUp-app gebruiken! Zo meet je snel en efficiënt een object, wat je simpelweg doet met de camera van je smartphone. Je hoeft hiervoor alleen maar je mobiele telefoon over het object te bewegen. Handiger kan bijna niet!

Wave Control

Luister je naar muziek terwijl je bezig bent met een doe-het-zelf-project in je woning in Zwolle? Wil je het huidige nummer pauzeren of overslaan? Download dan een app genaamd Wave Control! Met deze applicatie voor op je smartphone kun je namelijk het afspelen van zowel video’s als muziek bedienen. Hoe je dat doet? Door simpelweg met je hand over je mobiel te zwaaien! Je hoeft hierdoor dus niet eens het scherm aan te raken met je vieze handen.

 

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Alles wat je moet weten over het kopen van een tuinhuis Lokaal nieuws donderdag 06 oktober 2022

Alles wat je moet weten over het kopen van een tuinhuis


Altijd al een tuinhuisje willen hebben? Dit is begrijpelijk, want een tuinhuisje is eigenlijk onmisbaar in elke tuin.  Tuinhuizen  zijn geschikt voor verschillende doeleinden, en te koop in verschillende soorten en maten. Ook zijn er verschillende materialen waarmee tuinhuisjes worden gemaakt. Er is dus voor ieder wat wils, en in deze blog vertellen we je meer!

 


Doel van het tuinhuisje


Een van de meeste genoemde redenen voor de aanschaf van een tuinhuisje is de extra opbergruimte die wordt gecreëerd door een tuinhuisje. Niet elk huis heeft een garage, en als een huis een garage heeft is deze vaak al snel vol. Een tuinhuisje is daarom ideaal voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen of de barbeque. Als je kinderen hebt, kan een tuinhuisje ook erg geschikt zijn als speelruimte voor de kinderen. Zo zijn ze lekker buiten, maar kunnen ze met een beetje regen toch overdekt spelen. Ook biedt een tuinhuisje veel mogelijkheden voor het plaatsen van speelgoed. Je kunt er bijvoorbeeld een glijbaan aan verbinden, dit zullen kinderen fantastisch vinden! Een tuinhuisje kan ook worden ingericht als buitenkeuken. Dit is vooral geschikt voor de mensen die erg graag veel buiten eten in de zomer. Door in het tuinhuisje een keukenblok te plaatsen, met een kookplaat of een barbeque, hoef je niet naar binnen voor de bereiding van de maaltijd. Ook kun je het tuinhuisje iets uitbreiden met een loungegedeelte, zodat je er ook nog eens heerlijk kunt zitten. 

 


Verschillende soorten tuinhuisjes


Tegenwoordig is er een erg groot aanbod aan tuinhuizen, zodat je zeker het tuinhuisje kunt vinden die goed bij je wensen past. Lees snel verder voor de soorten tuinhuisjes, en de bijbehorende voor- en nadelen.

 


Metalen tuinhuisje


De naam zegt het al, een  metalen tuinhuis  is voor een groot gedeelte gemaakt van metaal. Dit tuinhuisje is een van de meer simpele modellen en heeft ook geen hoog prijskaartje. Doordat het tuinhuisje van metaal is, is hij vaak wel slechter geïsoleerd. Dit tuinhuisje is dus goed geschikt voor het opbergen van spullen, maar mocht je het tuinhuisje voor andere doeleinden willen gebruiken dan is het metalen tuinhuisje niet aan te raden. 

 


Houten tuinhuisje


Een houten tuinhuisje is het meest voorkomende model tuinhuisjes. Veel mensen kiezen voor een houten tuinhuisje omdat dit materiaal zorgt voor een warme uitstraling. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, past het ook erg goed bij de rest van de tuin. Een houten tuinhuisje is erg multifunctioneel, waardoor veel van je wensen in dit soort tuinhuisje gerealiseerd kunnen worden. Een nadeel van een houten tuinhuisje is dat dit soort tuinhuisjes meer onderhoud vraagt dan andere soorten tuinhuisjes. Hout kan namelijk uitzetten of krimpen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het hout regelmatig te bewerken. Ook heeft een houten tuinhuisje vaak een fundering nodig, omdat dit tuinhuisje een zwaarder gewicht heeft.

 


Kunstof tuinhuisje


Als je geen zin hebt in veel onderhoud aan je tuinhuisje, kies dan voor een kunstoffen huisje. Een kunstof tuinhuisje is erg makkelijk in elkaar te zetten en heeft een lange, onderhoudsvrije levensduur. Een kunstoffen tuinhuisje creert ook een modernere look in je tuin, wat perfect bij je smaak kan passen. Bij een kunstof tuinhuisje heb je echter wel minder mogelijkheden dan bij een houten tuinhuisje, doordat een kunstof huisje meestal alleen in de standaard modellen wordt verkocht. 


 


Na het lezen van deze blog ben je helemaal up-to-date over de mogelijkheden bij het kopen van een tuinhuisje. Het staat in ieder geval vast dat een tuinhuisje een aanschaf is waar je haast geen spijt van kunt krijgen!

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

Een gasloze nieuwbouwwoning, doen! Lokaal nieuws dinsdag 04 oktober 2022

Een gasloze nieuwbouwwoning, doen!

Liever niet zelf isoleren, zonnepanelen aanbrengen of aan de gang met een warmtepomp? Met onze nieuwbouwwoningen kiest u altijd voor energieneutraal. VanWonen wil niet anders bouwen. En u wilt niet anders wonen.

Geen stress over energierekeningen, altijd een behaaglijk binnenklimaat. En over onderhoud hoeft u zich voorlopig ook geen zorgen te maken. Helemaal naar uw wens. Helemaal uw stijl VanWonen.

Wilt u meer lezen over de voordelen van een duurzame nieuwbouwwoning? Klik dan hier!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden