Online Marketing Bureau CliQi

Actueel

Nieuws

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

Waarom kiezen voor een buitendouche? Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Waarom kiezen voor een buitendouche?

Buitendouches zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en zijn een geweldig toevoeging voor jouw huis. Ze zullen niet alleen waarde toevoegen, maar je ook een buitentoevluchtsoord bieden om van te genieten. In deze blog bespreken we enkele ideeën voor buitendouches en een inzicht in welke materialen je moet gebruiken voor een douchewand .

Hoeveel kost een buitendouche?

Een buitendouche kan vrij prijzig zijn om te installeren, afhankelijk van hoe eenvoudig of geavanceerd je het wilt. Je kan douchestangsets kopen voor ongeveer 150 euro, dan moet je rekening houden met loodgieterskosten, een afvoersysteem en vloeren.

Vloeren

We raden aan om te kiezen voor mozaïektegels voor je buitendouchevloer, omdat ze niet-poreus, antislip zijn en er ook geweldig uitzien in een tuinomgeving. Je kan ook voor andere vloeropties gaan, zoals beton- en steentegels, zolang je ervoor zorgt dat deze materialen slipvast zijn en niet na verloop van tijd gaan rotten.

Afvoer

Het is belangrijk om het afvoersysteem efficiënt te houden om ophoping van water te voorkomen, dus probeer de douche op een helling te installeren om resterend water en plassen tot een minimum te beperken. Het water moet ook weglopen van de structuur van het huis om schade te voorkomen.

Het kan geschikt zijn om jouw water direct in de grond te laten vallen, maar dit kan een ophoping van water veroorzaken en wordt niet aanbevolen voor zware kleigronden. Daarom gebruiken de meeste buitendouches droge putten om het water in de grond af te voeren en de waterstroom gemakkelijk te verspreiden. Droge putten zijn in wezen een laag grind waar het afvalwater doorheen filtert, en moet ongeveer 1,20 meter diep zijn.

Wat is de beste douche om te gebruiken?

Opbouw douche sets  zijn een geweldige optie voor buitendouches, omdat ze eenvoudig te bedienen, verstelbaar en geschikt zijn voor kleine budgetten. We raden aan om voor een roestvrijstalen afwerking te gaan, omdat deze robuuster is dan mat zwart of messing en bestand is tegen roest en slijtage door verschillende weersomstandigheden.

Een douche-handset is een geweldig accessoire voor een buitendouche en kan helpen bij het afspoelen van dingen, of het nu gaat om een ​​huisdier, modderige laarzen of ander zandig materiaal als je toevallig in de buurt van een strand woont. Je moet er ook naar streven om de douche zo dicht mogelijk bij het huis te installeren, om ervoor te zorgen dat het loodgieterswerk eenvoudiger is.

Waterdruk

Het is de moeite waard om te controleren of je waterdruk hoog genoeg is om een ​​buitendouche te installeren, aangezien niet alle douches in elk huis werken. Als jij een lage waterdruk hebt, zijn er dingen die je kan doen om deze te verbeteren. Zorg er ten eerste voor dat jouw douchekop schoon is en niet vol kalkaanslag, waardoor sommige sproeiers geen water kunnen transporteren.

De beste optie om de waterdruk te verhogen is echter door te kiezen voor een waterbesparende douchekop. Deze zorgen voor lucht en water, dus zorgen nog steeds voor een krachtige en efficiënte waterstroom terwijl de kosten laag blijven. Bekijk hier onze blog over waterbesparende douchekoppen.

Buitendouche privacy

Er zijn verschillende mogelijkheden voor buitendouchewanden: je kan ervoor kiezen voor een volledig open douche, een gordijn, of enkele wanden ophangen om een ​​overkapping te bieden. Als je privacy wilt toevoegen aan de buitendoucheruimte, kan een douchegordijn een goede optie zijn en jou die extra mate van veiligheid geven.

Een modernere en luxere optie is een open omheining rond de douche die een zekere mate van privacy biedt, maar er ook voor zorgt dat de douche goed toegankelijk is.

Accessoires voor buitendouche

Als je buitendouche wat muren eromheen heeft, is het een goed idee om een ​​paar planken te installeren op de muren te plaatsen om je doucheproducten op te bergen. De meeste douchegel- en shampooflessen zijn water- en weerbestendig, dus ze kunnen prima buiten worden bewaard - tenzij je natuurlijk storm of vorst krijgt!

 

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Genieten in de tuin met zonwering op maat Lokaal nieuws maandag 20 juni 2022

Genieten in de tuin met zonwering op maat

Zonneschermen zijn onmisbaar met de zonnige en warme zomers die in Nederland steeds vaker voorkomen. Met temperaturen die 40 graden Celsius naderen of overtreffen is enige verkoeling niet alleen welkom, maar noodzakelijk. Een van de beste manieren om je huis koel te houden is het plaatsen van zonneschermen , of knikarmschermen. Doordat het zonlicht niet door je raam binnenvalt blijft je huis koeler. Maar niet alleen in je huis heb je er profijt van. Ook in de tuin zorgt het voor die welkome schaduwplek.

De mogelijkheden van zonneschermen op maat

Het beste resultaat behaal met je zonneschermen op maat. Je kunt inderdaad standaardmaten kopen, maar als die net niet goed passen en toch licht laten schijnen op jouw beoogde schaduwplek heb je er niets aan. Het is een beter idee om een expert in te schakelen die samen met jou de beste zonwering uitkiest die aansluiten op jouw wensen. Dat ze op maat gemaakt zijn is dan niet meer dan logisch. Maar het formaat is niet het enige dat meespeelt in deze keuze.

De keuzemogelijkheden

Bij zonneschermen spreekt men vaak over twee types: het cassette zonnescherm en semi-cassette zonneschermen. Het verschil tussen deze twee types is dat laatstgenoemde niet afgesloten is aan de onderzijde van de cassette. De cassette bevat het zonnescherm als het volledig ingeklapt is. Een gesloten cassette vergroot de levensduur van de knikarmschermen, door ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een semi-cassette zonnescherm is vaak wel goedkoper. Een andere belangrijke keuze is de kleur en het materiaal van de stof. De kleur- en materiaalkeuze zijn een belangrijke factor in de reflectie van licht en warmte, maar ook voor de sfeer en het design van de zonneschermen.

Dingen om rekening mee te houden

Zoals bij veel bouwkundige zaken is het goed om met enkele dingen rekening te houden. Bij knikarmschermen zijn er enkele specifieke zaken. Zo is er de bediening: voorheen was die vaak handmatig, maar tegenwoordig is dat vaak elektrisch. Dat is geen nodeloze luxe. Zonneschermen die elektrisch werken gaan langer mee, omdat ze op constante manier in- en uitklappen. Bij het handmatig openen en sluiten is de druk op het doek en de armen wisselend en dit leidt sneller tot aftakeling. De installatie is ook een belangrijke factor. We adviseren dit in bijna gevallen te laten doen door een vakman of -vrouw. Het installeren van zonneschermen is een precieze klus en als je het niet goed doet kan het flinke schade toebrengen aan de zonneschermen, je gevel, en niet in de laatste plaats: je portemonnee!

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

De juiste klantspecifieke veer voor iedere toepassing Lokaal nieuws vrijdag 10 juni 2022

De juiste klantspecifieke veer voor iedere toepassing

Afhankelijk van het project waar u aan werkt, heeft u verschillende veren nodig. Met de hulp van technici worden dan de juiste veerberekening gemaakt of veerconstructies uitgeschreven. Zo kun je ervoor zorgen dat de veren die u aanschaft ook echt aansluiten bij de benodigdheden, zorgvuldig worden getest en volledig afgestemd zijn op uw toepassing. Welke veer u nodig heeft, kan per branche verschillen.

Veren in de agrotechniek

Agrotechniek is een seizoensgebonden branche. Veel industriële veren worden verwerkt in de machines voor landbouw, akkerbouw, tuinbouw maar ook in fruitteelt, kassenbouw en veeteelt. Denk hierbij aan praktische voorbeelden van veertanden voor hooimachines tot lange spiraalveren die verwerkt worden in aardappelrooimachines.

Machines en industriële veren

In de machinebouw komen veelvuldig drukveren, trekveren, torsieveren en bladveren voor. Omdat machines continu moeten produceren en een productiestop niet mag voorkomen, is het verwerken van hoge kwaliteit veren essentieel. Deze machines komen in allerlei verschillende industrieën voor denk aan: elektrotechniek, filtratietechniek, kunststofverwerking, metaalbewerking of interieurbouw.

Schotelveren

Daarom is een juiste veer essentieel in ieder project. Neem nou een schotelveer. Deze veer laat enorme kracht vrij bij een kleine veerweg. Een  schotelveer  omvat een gevormde schijf met een gat in het midden zodat de veer over een as geplaatst kan worden. Een hoogwaardige schotelveer wordt gemaakt. Van chroom-vanadium en is er zo op gebouwd dat de belasting van de veer zowel wisselend als constant kan zijn.

Trekveren

Trekveren zijn de meest gangbare veren en komen voor in allerlei vormen en maten. Onder invloed van een trekkracht wordt de  trekveer  langer, terwijl de veer na het wegnemen van de kracht weer terugkeert in zijn originele positie. Door dit eenvoudige mechanische principe kunnen ze in allerlei applicaties worden ingezet. Een goed voorbeeld waar kwalitatieve trekveren essentieel zijn is in de trampolinebouw.

Voor iedere branche de juiste veer

Nu weet je dat de kans groot is dat je een industriële veer tegenkomt wanneer je kijkt naar de producten of machines binnen verschillende branches. Neem maar eens een willekeurig product binnen uw branche en demoteer dit. De kans is groot dat er een veer, beugel, clip of ring van metaal te vinden is. Hierom is het belangrijk altijd te kijken naar de juiste veer van de juiste kwaliteit!

Een woningbrand voorkomen: 6 tips Lokaal nieuws vrijdag 08 april 2022

Een woningbrand voorkomen: 6 tips

Je open haard aan laten staan als je weg gaat, of kaarsen branden terwijl je niet in de ruimte aanwezig bent, is niet slim. Gelukkig weten we dit allemaal al. Wat veel mensen niet weten, is dat door het opladen van elektronische apparaten er steeds vaker brand ontstaat in huis. Daarnaast zijn er nog een aantal veelvoorkomende oorzaken. Er vinden jaarlijks wel 2000 woningbranden plaats in Nederland. Daarom geven we je graag een aantal tips om te voorkomen dat er in jouw huis brand ontstaat.

Gebruik rookmelders en brandblussers
Voorkomen is beter dan genezen. Mocht er brand ontstaan in je huis, dan is het belangrijk dat een kleine woningbrand over gaat in een grote brand. Schaf daarom verschillende producten aan die brand tegen gaan. Een sproeischuimblusser is geschikt voor kleine brandjes in huis. Ook rookmelders redden levens. Hang rookmelders op in verschillende ruimtes. 70% van de woningen heeft één of meerdere rookmelders in huis. Helaas hangt 35% van de rookmelders op de verkeerde plek. Bekijk dus of je rookmelder wel op de juiste plek hangt. Stof je rookmelder ook regelmatig af, zo blijven ze goed werken. Meestal zit er een testknop op een rookmelder. Check maandelijks even of de rookmelder nog werkt. Rookmelders zijn gelukkig niet duur. Let er bij de aanschaf wel op dat je een rookmelder koopt met het Europese keurmerk EN 14604.

Check je fornuis
De meest voorkomende vorm van een woningbrand in Nederland is de keukenbrand. Het ontstaat vaak omdat een pan wordt vergeten op het fornuis. Gebruik daarom een timer op je telefoon of een eenvoudige kookwekker om brand te voorkomen. Het schoonhouden van je keukenapparatuur maakt de kans kleiner dat er een woningbrand ontstaat. Denk hierbij aan apparaten als magnetrons, ovens, de frituurpan en je afzuigkap.

Zorg dat elektrische apparaten stofvrij en schoon blijven
Veel apparaten die een ventilator gebruiken om oververhitting te voorkomen kunnen een brand in je huis veroorzaken. Producten die een ventilator hebben, zijn bijvoorbeeld computers en laptops, magnetrons, wasdrogers, maar ook haardrogers en elektrische kacheltjes. Stof en vuil dat in deze apparaten terecht komt, kan warm worden en in brand vliegen. Vooral drogers veroorzaken geregeld een woningbrand. Dit komt dus door de combinatie van hete lucht en stof. Voorkom dat je wasdroger brand vat door de filters regelmatig schoon te maken. Zet je droger nooit aan als je gaat slapen of weg gaat van huis en zorg er daarnaast ook voor dat er een rookmelder aanwezig is in de buurt van je droger.

Het rookkanaal van je open haard controleren
Voorkom een schoorsteenbrand door je schoorsteen minimaal een keer per jaar te laten controleren én te laten vegen. Er zijn ook andere dingen waarmee je kunt voorkomen dat er schoorsteenbrand ontstaat. Bepaalde houtsoorten kunnen een schoorsteenbrand veroorzaken. Gebruik daarom onbehandeld loofhout in je schoorsteen. Dit hout minimaal 1,5 jaar gedroogd zijn.

Deuren dicht houden
De giftige stoffen die bij een band vrijkomen zorgen voor de meeste slachtoffers. Sluit daarom ‘s nachts de deuren in je huis, ook je slaapkamerdeur. Hierdoor is de kans kleiner dat je in je slaap de giftige stoffen inademt.

Je huis en inboedel verzekeren
Een ongeluk in een klein hoekje. Je kunt veel dingen doen tegen brand, maar helaas is het soms niet te voorkomen. Daarom kiezen veel mensen er voor om zich te verzekeren tegen brand in hun huis. Verzeker je losse spullen en spullen rondom het huis met een  inboedelverzekering . Schade aan je woning verzeker je met een  opstalverzekering . De verzekeringen zijn niet alleen om je brandschade te dekken, maar ook andere oorzaken van schade.

 

Sfeerverlichting, werkverlichting of beide? Lokaal nieuws donderdag 17 maart 2022

Sfeerverlichting, werkverlichting of beide?

Vaak associeert men led verlichting met koud en kil licht, echter hoeft dat tegenwoordig niet meer het geval te zijn! De afgelopen jaren zijn er namelijk vele ontwikkelingen geweest op het gebied van lichtkleuren voor led verlichting. Zo is het tegenwoordig eenvoudig om sfeer, werkverlichting of zelfs RGB-verlichting in huis te halen. Een van de nieuwste technieken op het gebied van de lichtkleur is de dim to warm verlichtingstechniek.

Dim to warm, wat is dat precies?

Wanneer je een led lamp gaat dimmen veranderd normaliter alleen de lichtintensiteit, oftewel de hoeveelheid licht die de led lamp uitstraalt. Bij de nieuwe dim to warm techniek is het zo dat naast de lichtintensiteit ook de kleurtemperatuur (de kleur die die lamp uitstraalt) mee veranderd naarmate je de led lamp gaat dimmen. Door deze techniek kan je dus de led verlichting gebruiken voor zowel de hoofdverlichting als de sfeerverlichting.

Wanneer een dim to warm inbouwspot op zijn maximale niveau (100%) staat heeft deze een heldere, warm witte lichtkleur (vaak 3000K). Als je besluit de lamp te gaan dimmen zal de lichtkleur van de dim to warm inbouwspot veranderen in warmer licht. Wanneer de inbouwspot op zijn minimale niveau brandt (5%) heeft deze een warme, sfeervolle lichtkleur (vaak 2000K).

Geschikt voor zowel werk als sfeerverlichting

Omdat de lichtkleur van deze led lampen eenvoudig te regelen is met een led dimmer is deze dus geschikt voor vele kamers in huis. Tijdens het koken, het werken aan de eettafel of bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamer is het fijn om voldoende licht te hebben. Zo kan je prettig werken en zal je geen vieze plekken over het hoofd zien. Maar wanneer het eten klaar is, je de werkplek verlaat om van je vrije tijd te genieten of een lekker bad neemt na een lange dag is het prettig om wat meer sfeerlicht te kunnen creëren. Dan komt de veelzijdigheid van de dim to warm lampen van pas om de kamers in je huis optimaal te kunnen verlichten. Waarom zou je namelijk kiezen tussen sfeer of werkverlichting als het ook mogelijk is om beide in dezelfde ruimte te hebben?

Soorten dim to warm verlichting

Binnenshuis wordt er het meest gebruik gemaakt van lampen met een E27, E14 of een GU10 fitting. Doordat de dim to warm techniek nog relatief nieuw is zijn er momenteel nog weinig kwalitatieve, dimbare lampen verkrijgbaar. De led lampen met een E27 fitting geven vaak nog problemen tijdens het dimmen, denk hierbij aan het flikkeren of knipperen van de lamp. Ditzelfde geldt voor de lampen met een E14 fitting. Gelukkig zijn er ook lampen die wel goed dimbaar zijn, dit zijn namelijk de GU10 led spots . Doordat hier een andere soort techniek gebruikt wordt zijn deze vaak goed te dimmen.

Ook zijn er complete inbouwspots te vinden met de dim to warm techniek. Deze inbouwspots hebben een kleine inbouwdiepte, namelijk 23mm. Dit maakt de inbouwspots geschikt voor plafonds met weinig ruimte boven het plafond. Daarnaast zijn de spots spatwaterdicht. Door de afwerking van de led inbouwspot heeft deze een IP54 clasificatie, wat inhoudt dat de spot bestand is tegen 10L sproeiend water per minuut. Dit maakt de inbouwspot geschikt om te worden gebruikt op badkamers, een prieel of buiten onder het afdak.

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Deze hulp schakel je in na oplevering van je nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Deze hulp schakel je in na oplevering van je nieuwbouwwoning

Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt is de kans groot dat je deze vrijwel casco opgeleverd krijgt. Je hebt zelf de mogelijkheid om van alles aan te passen, waardoor je je woning helemaal naar jouw eigen smaak kunt inrichten. Hoe kun je het beste te werk gaan om dit te doen en welke hulp schakel je in om dit zo snel en professioneel mogelijk te laten doen? We geven je graag wat tips zodat je na de oplevering direct aan de slag kunt.

Schilder Zwolle gezocht

Als je geluk hebt zijn alle muren glad gestukt bij oplevering en kun je dus direct een schilder inhuren om aan de slag te gaan. Het beste kun je vakmannen uit de directe omgeving regelen, zodat zij gemakkelijk op de juiste locatie kunnen komen en de omgeving kennen. Dit is handig als ze nog benodigdheden missen en tussen het werk door deze kunnen ophalen. Maak aan het begin een plan, kies de kleuren verf en laat de professional zijn of haar werk doen. Voor je het weet hebben jouw muren de gewenste kleur, wat direct voor een persoonlijker gevoel zorgt.

Leg de vloer

Het kiezen van een vloer kan best een uitdaging zijn. Waarschijnlijk heb je alle voor- en nadelen van allerlei vloeren al tegen het licht gehouden en moet je nog een keuze maken. Het is zeer afhankelijk van wat voor soort vloer je kiest, of je hier een professional voor in moet huren. Bij een laminaatvloer kun je namelijk gemakkelijk zelf aan de slag als je handig bent, maar bij een gietvloer is dat echt wel anders. Je kunt het beste investeren in iemand met vakkundige kennis, zodat je de komende jaren voorzien bent van een nette vloer.

Vergeet de elektricien niet

Een elektricien kan zeer goed van pas komen bij de inrichting van je nieuwbouwwoning. Misschien zijn er al een aantal zaken geregeld, zoals aangewezen plekken om verlichting te installeren of de installatie van stopcontacten. Toch kan je er na de oplevering achter komen dat je nog wat elementen mist en hier kun je dan heel goed een elektricien voor inzetten. Maak een lijst van alles wat nog geregeld moet worden en overleg met de persoon in kwestie wat de beste aanpak is. Zo kun jij erna gemakkelijk de lampen ophangen en de verlichting in huis aansluiten .

 

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten Lokaal nieuws woensdag 02 maart 2022

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten

De naam Trespa® is een welbekende merknaam binnen de markt voor geveltoepassingen. Deze merknaam is inmiddels zo ingeburgerd dat Trespa® voor veel mensen synoniem staat voor alle HPL platen. Net als een aantal andere merken is Trespa® een High Pressure Laminate plaat, afgekort HPL. HPL plaat bestaat uit phenolhars en cellulose en wordt door verhitting en extreem hoge druk geproduceerd. Kenmerkend voor HPL platen is dat ze hard en stijf zijn en vaak voorzien zijn van een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Daarnaast laten deze platen zich op bijna ieder vlak goed bewerken. Zo kun je HPL platen uitstekend zagen, frezen, boren, schroeven, verlijmen en schilderen. Toepassingsgebieden zijn: gevelbekleding voor geventileerde gevels, boeiboorden, dakkapellen en balkons.

Voor iedere nieuwbouwuitdaging een HPL oplossing

HPL platen zijn te verkrijgen in veel verschillende merken, formaten, kleuren, structuren en diktes. Naast Trespa® komen de volgende HPL merken voor: Resoplan, Vikulit, Vikures Plus, Kronoart® en Massieve Reclameplaat. Dit betekent dat HPL voor praktisch iedere geveluitdaging een oplossing kan bieden.

Trespa®

Trespa® is, binnen de bouwbranche, de meest bekende merknaam op het gebied van HPL platen. De productiemethode van Trespa® platen, de unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing), zorgt voor een beschermend oppervlak. Door de EBC-technologie is het oppervlak van een Trespa® plaat namelijk voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat en verkrijgt het een dicht oppervlak. Hierdoor kan vuil zich niet makkelijk vastzetten, waardoor de platen eenvoudig te reinigen zijn. In tegenstelling tot overige HPL platen is de productie van Trespa® platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels worden, samen met thermohardende harsen samengeperst tot een zeer maatvaste plaat.

Kronoart®

Een vrij nieuwe HPL plaat binnen het Vink assortiment is Kronoart®. Deze hoogwaardige architectonische gevelpanelen zijn een ideale combinatie van de nieuwste technische prestaties en esthetische vrijheid. Kronoart® HPL platen worden onder zeer hoge druk en hoge temperatuur gelamineerd, wat zorgt voor een eenvoudig hanteerbaar, zeer stabiel en sterk materiaal. Het oppervlak van Kronoart® platen is gesloten en heeft een zeer duurzame vernis. Hierdoor krijgen invloeden van weer, vocht, licht en schimmels veel minder kans om de plaat aan te tasten.

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden