Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws donderdag 03 mei 2018

Zo staat de Zwolse huizenmarkt er op dit moment voor

Het gaat hard met de huizen in de stad: ze staan nog niet te koop of ze zijn alweer verkocht. De huizenmarkt is krap, maar is het echt zo dramatisch? Dit is de situatie van de Zwolse huizenmarkt op dit moment.

Lokaal nieuws maandag 26 maart 2018

MW Sound & Solutions biedt akoestische oplossingen

Een kantoortuin waarin een kakofonie van geluiden zorgt voor concentratieproblemen bij werknemers, een grote woonkamer die zo hol klinkt dat bewoners zich niet thuis voelen. Martin Wijbenga zorgt met zijn bedrijf MW Sound & Solutions voor akoestische oplossingen die niet alleen technisch, maar ook esthetisch recht doen aan de ruimte.

”Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij mij terecht”, vertelt Martin Wijbenga uit Leeuwarden, eigenaar van  MW Sound & Solutions . Wijbenga heeft ruim vijftien jaar ervaring als audiotechnicus en richtte twee jaar geleden zijn eigen onderneming op om nóg meer met geluid te kunnen doen. ”Ik heb een goed gehoor”, bevestigt Wijbenga lachend.

Dat komt goed van pas op het moment dat hij over de vloer komt voor een akoestische meting. ”Door het ervaren van de ruimte en het verrichten van metingen kan ik goed bepalen wat er aan dempend materiaal nodig is.” 
Wijbenga geeft niet alleen advies, hij levert ook de benodigde panelen en desgewenst verzorgt hij de installatie. ”Veel mensen denken bij dempend materiaal aan zwarte panelen of ‘van die eierdozen’. Maar naast standaardpanelen in allerlei vormen en kleuren, is er in maatwerk enorm veel keus, zowel voor wanden als plafonds en zelfs met eigen opdruk. Ook daar kan ik voor zorgen.”

Wijbenga weet dat een ruimte enorm opknapt van een technisch goede én mooie oplossing voor slechte akoestiek. ”Om het mensen te laten ervaren, maak ik proefopstellingen waarbij ik panelen een week lang in een ruimte laat staan. Ik vraag mensen om het verschil tussen die ruimte en andere ruimtes te ervaren.” Deze aanpak werkt. ”Ik hoor heel vaak: hè hè, eindelijk kunnen we hier rustig werken. Of: wil je ook de andere ruimtes doen?”

Het zijn deze positieve ervaringen die er de afgelopen twee jaar voor hebben gezorgd dat MW Sound & Solutions al in het hele land akoestische problemen heeft mogen oplossen.

“Dat vind ik ontzettend leuk. Ik kom graag bij bedrijven en particulieren over de vloer en neem alle tijd voor het geven van advies en het bieden van oplossingen. Het geeft veel voldoening om mensen te laten ervaren wat akoestiek kan doen voor een ruimte. En het mooie aan de enorme keuze in panelen is dat het dempende materiaal ook echt iets kan toevoegen aan de inrichting en sfeer van een ruimte.”

Regionaal nieuws maandag 26 februari 2018

SGP Kampen: Woningbouw aan beide zijden van de IJssel

Een aantrekkelijke gemeente biedt variatie in woon- en leefmilieus. Er moeten woningen staan voor elke portemonnee. De SGP vindt evenwicht in het woningaanbod belangrijk.

Lokaal nieuws donderdag 15 februari 2018

Woningzoekers rondom Zwolle, zie kansen en vind de mogelijkheden in Heino!

De krapte op de woningmarkt in de steden blijft toenemen. De vraag is groter dan het aanbod en het gevolg hiervan is, dat de woningprijzen ook omhoog worden gedreven.  In onze branche merken wij van Siebert Makelaars in Raalte, hierdoor dat woningzoekers uit Zwolle steeds meer gaan kijken naar de omliggende steden.

Hierbij moet Heino niet vergeten worden. Door de vernieuwde aanleg van de N35 wordt Heino straks nog beter bereikbaar en zo kunt u het wonen in een dorp en werken in een stad goed combineren.

Om aan de behoefte te voorzien in Heino heeft Siebert Makelaars, in samenwerking met Sprengenberg Vastgoed B.V. 4 bouwkavels aan de Dorpsstraat beschikbaar gesteld.

Dit is een prachtige locatie, dichtbij alle uitvalswegen en op loopafstand van het centrum.

Van de 4 bouwkavels zijn er al 2 verkocht, de twee buitenste kavels van respectievelijk 595m2 en 450m2 zijn nog beschikbaar. Voor iedere kavel kan een bouwvergunning op basis van individueel ontwerp worden aangevraagd. Als toekomstige eigenaar heeft u een vrije keuze in de uiteindelijke uitvoering van uw woning, binnen de geldende bestemmingsplanvoorschriften.

Kortom, deze kavels bieden vele mogelijkheden!

Voor meer informatie, neem contact op met ons kantoor via onderstaande link:

https://www.funda.nl/nieuwbouw/heino/project-40406015-nieuwbouw-kavels-dorpsstraat/reageer

Regionaal nieuws donderdag 25 januari 2018

Denk mee over woningbouw in Heino

In Heino is behoefte aan nieuwe woningen. De vraag is: waar gaan die woningen komen? Inwoners uit Heino en andere belanghebbenden kunnen nu meedenken over deze vraag.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden