Actueel

Nieuws

Een kleine woonkamer zo praktisch en stijlvol mogelijk inrichten Lokaal nieuws donderdag 18 april 2019

Een kleine woonkamer zo praktisch en stijlvol mogelijk inrichten

Lang niet iedereen kan genieten van de luxe van een grote ruime woonkamer, maar dat houdt niet in dat je er niet een heel erg gezellige ruimte van kunt maken.  Er zijn veel verschillende manieren voor het leuk inrichten van een kleine woonkamer. Wij geven je een aantal handige tips over hoe je de woonkamer zo praktisch en stijlvol kan inrichten.

Tip 1: Kijk eens twee keer naar de beschikbare ruimte

Ga na waarom de ruimte klein oogt of klein is. Zijn de overheersende kleuren in de ruimte erg donker, komt er weinig daglicht de woonkamer binnen, is er een heel laag plafond of is de ruimte simpelweg slecht ingericht? Allemaal factoren die een rol kunnen spelen.  De basis van je interieur bepaalt de looks en de woonaccessoires kleden het geheel aan.  Bij de basis kun je denken aan de kleurkeuze en meubels. Check bij het uitkiezen van de meubels of je ze ook daadwerkelijk echt nodig hebt en gaat gebruiken, je wil de kamer namelijk niet te vol zetten met allerlei spullen. 

Tip 2: Gebruik de ruimte optimaal

Zoals net werd genoemd, is het verstandig om alleen maar meubels en dergelijke aan te schaffen als je die ook echt in gebruik gaat nemen.  Gebruik de wanden, door bijvoorbeeld boekenplanken op te hangen waar je dingen kunt opbergen.  Als je een liefhebber bent van boeken lezen komt dit natuurlijk mooi van pas, maar je kunt er ook heel goed andere dingen opzetten zoals leuke fotolijstjes. Mocht je de ruimte optisch willen vergroten, dan zijn spiegels een erg goed idee. Tegenwoordig zie je veel grote ronde spiegels voorbijkomen, niet alleen functioneel maar geeft je interieur ook een leuke uitstraling. Mocht je een brede en niet hele hoge ruimte hebben, dan kun je het beste zoveel mogelijk horizontale vormen in je woonkamer hebben. Denk bijvoorbeeld aan shutters . Voor een hoge maar niet hele brede ruimte kun je het beste verticale vormen verwerken zoals bijvoorbeeld een staande lamp.

Tip 3: Lichte kleuren

Kies geen donkere tinten voor een kleine ruimte, dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte alleen maar kleiner lijkt. Mocht je van een landelijk interieur houden, dan kom dat in dit geval goed van pas. In een landelijk interieur worden namelijk veel wittinten gebruikt. Een licht interieur past erg goed bij bijvoorbeeld mooie linnen gordijnen . Dit geeft een frisse look aan je woning. Om toch iets van kleur te behouden in je woonkamer, kun je wit goed combineren met aarde tinten.

Welke keuken past bij jouw levensstijl? Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2019

Welke keuken past bij jouw levensstijl?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Als het om keukens gaat is er enorm veel mogelijk. Mensen kiezen een keuken die bij hen past en dat kan alle kanten op. Afhankelijk van je karakter en levensstijl. Van modern en strak tot aan landelijk en met veel accessoires.

Of misschien kies je wel een keuken op thema. Als je liefhebber bent van de jaren zestig, waarom zou je dan geen rock ’n roll keuken kunnen hebben? Het kan allemaal worden gerealiseerd. Met professioneel advies en een dosis creativiteit kom je een heel eind.

Ook de stijl van het huis vraagt om een zekere keukeninrichting, alhoewel er natuurlijk geen wet is die zegt dat dat moet. Een moderne keuken past immers prima in een jaren dertig woning, en een landelijke keuken in een nieuwbouwhuis misstaat allerminst.

Laten we de meest populaire stijlen eens onder de loep nemen.

De landelijke keuken

Wat is eigenlijk een landelijke keuken ? In de meeste gevallen zal deze keuken worden gecreëerd met natuurlijke materialen. Hout en (natuur) steen zijn daar belangrijke ingrediënten van. Soms is een vrijstaand fornuis een echte eyecather is zo’n keuken en is het ingericht als een ware woonkeuken, met een flinke eettafel in het midden waar de hele familie kan plaats nemen. Een landelijke keuken is ook vaak een stoere keuken. Alle materialen kunnen een stootje hebben. Laten we het een leefkeuken noemen.

De moderne keuken

Strakke lijnen, apparatuur mooi weggewerkt, glanzende kastfronten en regelmatig ingericht met een kookeiland. Zo ziet een moderne keuken er in de meeste gevallen uit. Denk hierbij ook aan een bar om aan te eten, met prachtige hoge krukken daarbij. Of een bijzondere designtafel met heerlijk zittende stoelen. Is de landelijke keuken vaak van wat donker hout en zwaar materiaal, de moderne keuken oogt veelal licht en ruim. Greepjes op kasten zijn niet zichtbaar en de kraan heeft een moderne strakke look. Denk ook aan materialen als roestvrijstaal, glas en hoogwaardig kunststof.

De tijdloze keuken

De omschrijving van een tijdloze keuken is zo gemakkelijk nog niet, behalve dat de inrichting en de gebruikte materialen de tand des tijds kunnen doorstaan. Hier geen trendy materialen, en de nieuwste modekleur. Nee, deze keuken kan eigenlijk altijd en overal. Op zo’n keuken raak je zelden uitgekeken. Hoe dat komt? Deze is functioneel, kent kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen. De keuken past bij het huis, bij de bewoners en behoeft geen commentaar. Het past, het voelt goed, het heeft sfeer en is voorzien van goeie spullen. Ook al kun je zeggen dat dat voor iedere keuken moet opgaan. De tijdloze keuken heeft het in ieder geval.

Denk aan je inboedelverzekering wanneer je verbouwt of verhuist Lokaal nieuws dinsdag 26 maart 2019

Denk aan je inboedelverzekering wanneer je verbouwt of verhuist

Met een inboedelverzekering slaap je gerust door de gedachte dat bij diefstal, brand of overstroming je meubels en elektronica verzekerd zijn. Daarvoor geef je de oppervlakte van je woning en de waarde van je inboedel door aan je verzekeraar. Maar wat zijn de voorwaarden op het moment dat je aan het verbouwen bent in huis, of aan het verhuizen bent naar, bijvoorbeeld, een nieuwbouwwoning in Zwolle ? Niet alleen kan de waarde van je inboedel tijdens of door dat proces anders zijn, ook wordt je inboedel gedurende zo’n periode veel meer blootgesteld aan situaties die schade kunnen aanbrengen.

Verbouwing

Ga je verbouwen, houd er dan rekening mee dat de bouwmaterialen die op dat moment in je huis aanwezig zijn onderdeel uitmaken van je inboedel op het moment dat ze niet ‘vastzitten’ aan het huis. De materialen vertegenwoordigen een waarde die je waarschijnlijk niet hebt meegeteld voor je verzekering. Je verzekering voor je inboedel is dan wellicht niet toereikend. Is de woning tijdens de verbouwing niet bewoond? Dan gelden er andere voorwaarden, en wordt schade door diefstal vaak niet vergoed. Zeker niet als het mogelijk is om zonder braak eigendommen te stelen. Schade die je oploopt aan je verzekerde inboedel als gevolg van de verbouwing is meestal niet gedekt met je gewone inboedelverzekering of opstalverzekering. Wordt de schade door een ander veroorzaakt, dan kan dit doorgaans op diens aansprakelijkheidsverzekeri ng verhaald worden. Aannemers zijn hier vaak voor verzekerd.

Woonoppervlakte

Breid je met je verbouwing je woonoppervlakte uit? Dit is zo wanneer je een serre of aanbouw plaatst, en zelfs wanneer je een dakkapel laat maken. Je woonoppervlakte is één van de factoren waarop de maandelijkse premie van je verzekering voor je inboedel bepaald wordt. Geef je de nieuwe oppervlakte niet door aan je verzekeraar, dan kan het zijn dat je onderverzekerd bent. Denk hier ook aan wanneer je door nieuw verworven woonoppervlakte nieuwe inboedel aanschaft. Ook de waarde hiervan moet doorgegeven worden om te voorkomen dat je onderverzekerd raakt.

Verhuizing

Ga je verhuizen, dan moet je dat in ieder geval melden aan je verzekeraar zodat je inboedel ook op het nieuwe adres verzekerd is. Bij de meeste verzekeraars is je inboedel dan tijdelijk op twee adressen verzekerd. Tijdens de verhuizing zelf is je inboedel beperkt verzekerd voor brandschade en schade door vervoer. De vervoerder heeft echter ook aansprakelijkheid hiervoor, dus worden alleen de gevallen die buiten diens aansprakelijkheid vallen vergoed. Om je je ervan te verzekeren dat het goed komt wanneer je inboedel schade oploopt tijdens het verplaatsen van de ene woning naar de andere, kies dan voor het inschakelen van een Erkende Verhuizer . Bij zo’n Erkende Verhuizer is je inboedel gegarandeerd verzekerd tot een totaalbedrag van € 100.000,-. Dit geldt echter niet als je bij de verhuizing een landsgrens over gaat. Denk eraan dat bij verhuizen vaak een wijziging in zowel het woonoppervlakte als de inboedel komt kijken. Geef dit door aan je verzekeraar.

Even bewust zijn

Het devies is dus om je even bewust te zijn van je inboedelverzekering op het moment dat er iets verandert in huis. Of je een nieuw bankstel koopt, een aanbouw laat plaatsen of de woning tijdelijk onbewoond laat; je verzekeraar moet ervan weten. Ook al zorgen deze zaken voor een hogere premie, je wilt niet op het moment van diefstal of schade ontdekken dat je onderverzekerd bent.

Bron foto: Shutterstock

Zo voorkom je slecht wifi bereik in huis Lokaal nieuws dinsdag 29 januari 2019

Zo voorkom je slecht wifi bereik in huis

Het kopen van een nieuwbouwwoning brengt natuurlijk allerlei voor- en nadelen met zich mee. Het is dan ook belangrijk om alles direct zo goed mogelijk aan te pakken. Het zou wel erg vervelend zijn als je eindelijk in je nieuwe stekkie trekt, en je boven geen wifi bereik lijkt te hebben. Heb je net een nieuw abonnement met internet en tv bij Telfort afgesloten, wil je gaan genieten van die live tv in de slaapkamer, heb je geen verbinding! Gelukkig ligt de oorzaak hiervan niet bij je aanbieder, maar juist binnen de muren van je eigen woning. Met deze handige tips zorg jij ervoor dat jij overal in huis goed wifi bereik hebt!

1. Verplaats de router

Veel routers bevinden zich op locaties waar de internetverbinding het huis binnenkomt, zoals bijvoorbeeld de meterkast. Maar je kunt je voorstellen dat er, vanaf het randje van je woning, minder goed bereik in de rest van je woning mogelijk is. Gebruik een internet kabel om je router naar een centraal punt in de woning te verplaatsen; op deze manier zorg je ervoor dat het bereik in je hele huis direct verbeterd.

2. Installeer een wifi versterker

Werkt het verplaatsen van de router niet naar behoren? Begin dan met de installatie van een Wifi versterker . Dit handige apparaatje steek je gewoon in het stopcontact vanaf het punt waar het wifi signaal zwakker wordt. De wifi versterker vangt het internetsignaal op van de router, en stuurt het vervolgens door. Ideaal om ook een goede verbinding op zolder, of de slaapkamer te krijgen bijvoorbeeld.

3. Nieuwste router

Zorg ook altijd dat je de nieuwste versie van je router in huis hebt. Een oudere versie kan ervoor zorgen dat je wifi signaal minder krachtig is. Je kunt gewoon even met je aanbieder bellen om de mogelijkheden te bespreken.

4. Vind het juiste wifi kanaal

Het kan zomaar eens zijn dat een bepaald wifi kanaal (en laat dat nu net het kanaal zijn waar jouw router zich op bevindt) ontzettend druk en veel gebruikt is. Om te voorkomen dat jouw wifi bereik slechter wordt, kun je beter direct op zoek gaan naar een ander wifi kanaal. Over het algemeen worden de kanalen 1, 6 en 11 geadviseerd. Door even wat te puzzelen en uit te proberen zul je er al snel achter komen welk wifi kanaal het meest gunstig is voor in jouw omgeving.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden