stille mobiele airco

Actueel

Nieuws

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Bij een nieuwbouwwoning kies je liever voor dunne stuclagen Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Bij een nieuwbouwwoning kies je liever voor dunne stuclagen

Misschien sta je er niet bij stil, maar de aanpak van een nieuwbouwwoningen is anders dan die van een bestaand huis. Zo moet je bij een nieuwbouwwoning rekening houden met vocht in huis maar ook dat wanden, als je ze niet voorbewerkt, makkelijker later kunnen scheuren.

Om je nieuwe huis lang mooi te houden, is het dus verstandig het direct goed aan te pakken. Dat doe je door een aantal regels in acht te houden.

Geef vocht de kans weg te gaan

In een nieuwe woning kan heel veel vocht blijven zitten. Bij een oplevering is dat vaak nog een 4.000 liter vocht. Om te zorgen dat dat vocht weg kan, moet je je huis rustig laten drogen. Dat doe je door de verwarming niet direct hoog te zetten, maar langzaam op te bouwen. Krijg je de sleutel, dan zet je de thermostaat op 17 graden. Een week later verhoog je de temperatuur met 1 graad naar 18 graden. De week daarna naar 19 tot de 20 graden is bereikt. Om je wanden vocht kwijt te laten raken, start je dus het beste niet direct met het stucen van de wanden. Overleg altijd met je stucadoorsbedrijf over de planning.

Start met een plan

Bedenk waar je welke wand of vloerbekleding wil hebben. Zo kun je niet allen vooraf offertes vergelijken maar ook beter de planning van de klussen bepalen. Zo wil een stukadoor nieuwbouw wanden, in verband met het vocht, liever niet direct na de oplevering doen. Maar ook als je weet wat je wil, kan dat je geld opleveren. Nieuwbouwprojecten worden namelijk vaak per straat of wijk opgeleverd. In veel gevallen heb je dan al kennis gemaakt met enkele buren. Door in gesprek te gaan weet je of zij misschien ook wanden laten stucen. Weten dat er een burenkorting bestaat, kan je veel geld besparen.

Een goede voorbereiding voorkomt scheuren

In een nieuwbouwwoning is een dikke stuclaag niet nodig. Wel nodig is het dat je een voorbewerking laat doen zodat er je later geen scheuren in de wanden ontstaan. Een stukadoor start dan met het aanbrengen van wapeningsgaas op de delen die kritieke zijn. Hierna wordt dit afgesmeerd met hechtpleister. Hierna kun je (als je wil gaan behangen) voor 1 á 2 lagen dunpleister kiezen. Dit is mede afhankelijk van de ondergrond. De stukadoor kan je hier verder in adviseren.

Laat je de wanden (en misschien ook het plafond) spuiten, dan worden de wanden na het drogen met een grote schuurmachine heel licht opgeschuurd. Hierdoor worden kleine oneffenheden die kunnen ontstaan bij het messen, weggeschuurd. De inwendige hoeken zullen daarna worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit is ook weer om scheuren tegen te gaan.

Als laatste moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat de wanden in een nieuwbouwhuis een zuigende werking hebben. Heb je een goede stukadoor, dan zal deze altijd werken met een witte voorstrijklaag of primer gebruiken.

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen Lokaal nieuws vrijdag 25 juni 2021

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen

Een groot raam of een schuifpui is prachtig en zorgt voor veel natuurlijke lichtinval in huis. Met behulp van de juiste raamdecoratie kun je ervoor zorgen dat grote raampartijen een nog mooier en indrukwekkender effect krijgen binnen jouw huis. Ook zorg je met behulp van de juiste raamdecoratie voor sfeer en privacy. In deze blog lees je welke 5 soorten raamdecoratie geschikt zijn voor grote raampartijen in jouw huis!

Gordijnen

Gordijnen zijn vaak beschikbaar in brede uitvoeringen. Zo zijn er gordijnen met een breedte van wel 10 meter! Doordat gordijnen beschikbaar zijn in grote maten, zijn ze zeer geschikt voor grote ramen of schuifpuien. Daarnaast zijn ze stijlvol, zorgen ze voor privacy en kun je zonnestralen buiten huis houden door je gordijnen te sluiten. Ze zijn beschikbaar in een vitrage, inbetween of verduisterende variant, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht er binnenvalt wanneer je ze sluit. Kies de kleur en het materiaal die het best bij jouw interieur past en zorg er op deze manier voor dat grote raampartijen in jouw huis mooi en goed benut worden. Gordijnen geven een klassiek en luxe uiterlijk aan jouw interieur.

Lamellen

Lamellen hebben een unieke en strakke uitstraling. Ze zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. De verticale lamellen zorgen er gegarandeerd voor dat jouw grote raampartijen een eye catcher worden binnen jouw interieur. Lamellen zijn niet alleen erg stijlvol, maar zijn ook praktisch! Zo kun je de lamellen makkelijk aan de kant schuiven wanneer je veel licht binnen wilt laten. Ook kun je ervoor kiezen je lamellen open of dicht te draaien, waardoor je gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy bepaalt.

Pvc jaloezieën

Ben je op zoek naar een strakke en moderne look om je grote ramen of schuifpui mee te decoreren? Pvc jaloezieën zijn zeer geschikt voor grote raampartijen en hebben een modern uiterlijk. Met behulp van jaloezieën zorg je ervoor dat de grote raampartijen waar je zo trots op bent nóg beter uitkomen binnen je interieur. Bovendien kun je de lamellen gemakkelijk kantelen, waardoor je zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt. Pvc jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende kleuren en je kunt ze zelfs kiezen met een houtlook, waardoor je een stoer en natuurlijk uiterlijk creëert binnen je interieur!

Plisségordijnen

Wil je grote raampartijen in je huis op een elegante en stijlvolle manier bekleden? Kies dan voor plisségordijnen. Plisségordijnen zijn geschikt voor grote ramen en zijn niet alleen heel mooi, maar zijn ook erg veelzijdig. Doordat je de onder- en bovenkant van het gordijn apart van elkaar kunt bewegen, kun je bijvoorbeeld het raam tot onder aan toe afdekken en zonlicht aan de bovenkant van het raam binnen laten vallen. Plisségordijnen vormen de perfecte combinatie tussen het binnenlaten van zonlicht en het creëren van voldoende privacy. Kies welk plisségordijn het beste bij jouw interieur past en stijl jouw grote ramen op een elegante en stijlvolle manier!

Rolgordijnen

Tenslotte zijn ook rolgordijnen zeer geschikt voor grote raampartijen. Je kunt ze vaak in een breed formaat aanschaffen, waardoor grote ramen gemakkelijk en mooi gedecoreerd worden. Rolgordijnen zijn erg praktisch en hebben een strak en simpel uiterlijk, waardoor ze goed in elk interieur passen. Kies welke kleur het beste bij jouw interieur past!

Maak het interieur in jouw huis compleet door te kiezen voor de juiste raamdecoratie voor jouw grote raampartijen. Wil je meer weten over geschikte raamdecoratie voor grote ramen ? Neem een kijkje op de website van www.ilumio.nl voor informatie, tips en een groot assortiment aan mooie raamdecoratie.

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

5 redenen waarom zonnepanelen een uitstekende investering zijn Lokaal nieuws vrijdag 21 mei 2021

5 redenen waarom zonnepanelen een uitstekende investering zijn

In Nederland worden ieder jaar meer zonnepanelen geïnstalleerd dan de jaren ervoor. In 2020 werden zonnepanelen aan 280 wattpiek geïnstalleerd. Een jaar eerder was dit nog 230 wattpiek. Deze stijging gebeurt uiteraard niet zonder reden. Steeds meer Nederlanders zien zonnepanelen als een waardevolle investering. Er zijn in het bijzonder 5 redenen waarom zonnepanelen interessant voor jou kunnen zijn.Energiekosten besparenEen van de belangrijkste motivaties voor mensen om zonnepanelen aan te schaffen zijn de lagere energiekosten als gevolg van het opwekken van zonne-energie. Zonnepanelen kunnen energie opwekken doordat een zonnepaneel uit zonnecellen bestaat die met elkaar verbonden zijn. Daarnaast bestaat een zonnepaneel uit dunne laagjes. Tussen deze laagjes ontstaat zonlicht en spanningsverschil waardoor elektriciteit kan worden opgewekt. Alle elektriciteit die je zelf opwekt met zonnepanelen, hoef je niet meer af te nemen bij een energieleverancier. Uiteindelijk, wanneer je je zonnepanelen terug hebt verdiend, bespaar je maandelijks kosten.Milieuvriendelijke manier van energie opwekkenEen andere belangrijke drijfveer van mensen om zonnepanelen aan te schaffen is om bij te dragen aan het milieu. Voor wie duurzamer wil leven zijn zonnepanelen een uitstekende optie. Bij de opwekking van zonne-energie komt namelijk geen CO2 vrij. Het opwekken van zonne-energie dringt de verbranding van fossielen terug. Doordat zonne-energie geen fossiele brandstoffen verbranden, komt er geen luchtvervuiling en CO2 vrij. Dit zorgt voor een verminderde temperatuurstijging en is dus voordelig voor het klimaat. Installatiebedrijf Feenstra geeft echter wel aan dat bij de productie van zonnepanelen CO2 vrijkomt. Na ongeveer 3 jaar elektriciteitsopwekking heeft het systeem zoveel energie bespaard als dat er nodig was bij de productie ervan.Zonnepanelen zijn toekomstbestendigDe techniek van zonnepanelen wordt continu verbeterd. Dit heeft een positief effect op de levensduur van zonnepanelen, maar ook op de terugverdientijd. Naast het direct waarneembare verschil op de energierekening, doet deze innoverende techniek ook veel goeds voor de terugverdientijd. De terugverdientijd is hierdoor namelijk steeds sneller. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen een investering die echt de moeite waard is. Op dit moment is de gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar terwijl de zonnepanelen gemiddeld maar liefst 25 jaar meegaan.Btw-vrijstellingVoorheen gaf de overheid landelijke subsidies om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Hoewel deze subsidie inmiddels is afgeschaft, komt de overheid Nederland nog steeds tegemoet met een btw-teruggave.

Dit betekent dat het volledige btw-bedrag terug wordt gegeven bij zowel zakelijke als particuliere installaties. Dit kan fiscaal nog voordeliger zijn dan de eerdere subsidie. Het maximale bedrag van de subsidie was namelijk 650,- euro terwijl aan de btw-teruggave geen maximum zit. Ook wanneer het btw-bedrag boven de 650,- euro is, wordt dit volledige bedrag teruggegeven.Hogere woningwaardeEen ander interessant aspect aan zonnepanelen is de verhoogde woningwaarde die zonnepanelen opleveren. Woningzoekenden willen namelijk steeds duurzamer leven en hebben daar meer geld voor over. Om die reden worden woningen met zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro hoger geschat dan dezelfde woning zonder zonnepanelen.

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning Lokaal nieuws woensdag 21 april 2021

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Het afsluiten of verhogen van een hypotheek hiervoor is makkelijker geworden per april. De eerder verplichte kennis- en ervaringstoets is vervallen. Door deze wijziging is de drempel voor zonnepanelen op je dak of goede isolatie kleiner geworden. Het scheelt tijd en geld.

Home gym bouwen in je nieuwe huis? Dat kan met deze tips! Lokaal nieuws maandag 19 april 2021

Home gym bouwen in je nieuwe huis? Dat kan met deze tips!

Op het moment zijn de sportscholen in ons land nog altijd gesloten vanwege de pandemie en de maatregelen die opgelegd zijn door de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel mensen hebben hierdoor ondertussen al fitnessapparatuur gekocht via het internet zodat ze thuis alsnog aan hun lichaam kunnen werken. Gewichten online kopen is hierbij natuurlijk ook een optie. Als je dit toch al hebt gedaan, waarom zou je dan niet één specifieke ruimte in je nieuwe huis in Zwolle gaan gebruiken als een home gym? Je zult dan dus een sportschool in je eigen huis hebben, hartstikke handig natuurlijk! De onderstaande tips kun je gebruiken bij het bouwen van deze gym in huis, al kan het natuurlijk ook geplaatst worden in je schuur of garage. 

Rubberen matten 

Eén van de dingen die je echt als eerste in de sportschool in je nieuwe woning moet neerleggen is een zachte kunststof vloer! Zelfs als je geen deadlifts doet of niet gaat trainen met halterstang , zal dit het gebied warmer en comfortabeler maken. Je kunt een grote yoga mat gebruiken of zelfs de puzzelstukjes schuimblokken die je in de kinderspeelplaatsen vindt! Daarnaast heeft dit natuurlijk ook als doeleinde om klappen van zware gewichten op te vangen. Hierdoor zul je de onderliggende vloer niet vernielen, terwijl het ook niet veel geluid zal maken als je je stang neerlegt nadat je bijvoorbeeld een deadlift hebt gedaan. Door het gewicht is dit anders namelijk wel het geval.

Doe het zelf

Het bouwen van een home gym is het perfecte excuus om je knutselvaardigheden te verbeteren! Als je al een volle werkbank hebt, kun je complexe projecten bouwen, zoals bijvoorbeeld rekken waar je je aan kunt optrekken. Er zijn ook tal van projecten voor mensen die nog niet echt goed zijn op het gebied van DIY. Hang als je een beginnende doe het zelver bent wat planken aan de muur om je speakers op te zetten bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook een stencil in een cool design maken, wat je vervolgens op een wand kunt plaatsen om de sportschool in je huis te decoreren en personaliseren. Spiegels ophangen in de muur is bovendien zeker een aanrader, wat je ook zelf kunt doen. 

Verwarming

Ben je van plan om je sportschool in de garage te plaatsen? Koud weer is de vloek van een gym in een garage. Gelukkig kunnen een paar kachels het bevroren gebied in een gezellig hol veranderen. Dat laat slechts één probleem over: de Olympische halterstang. Gewichtheffers kennen maar al te goed de beet van koud staal als ze naar het squatrek gaan om hun oefeningen uit te voeren. Als je Olympische halter gewoon te koud is dan kun je het na elke training naar binnen brengen. Neem het vervolgens mee naar de garage als je het gaat gebruiken tijdens je workout. Door dit te doen zul je ervoor zorgen dat het niet koud is en dat je gewoon je oefeningen kunt uitvoeren met de halterstang. 

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten Lokaal nieuws woensdag 07 april 2021

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten

De naam Trespa® is een welbekende merknaam binnen de markt voor geveltoepassingen. Deze merknaam is inmiddels zo ingeburgerd dat Trespa® voor veel mensen synoniem staat voor alle HPL platen. Net als een aantal andere merken is Trespa® een High Pressure Laminate plaat, afgekort HPL. HPL plaat bestaat uit phenolhars en cellulose en wordt door verhitting en extreem hoge druk geproduceerd. Kenmerkend voor HPL platen is dat ze hard en stijf zijn en vaak voorzien zijn van een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Daarnaast laten deze platen zich op bijna ieder vlak goed bewerken. Zo kun je HPL platen uitstekend zagen, frezen, boren, schroeven, verlijmen en schilderen. Toepassingsgebieden zijn: gevelbekleding voor geventileerde gevels, boeiboorden, dakkapellen en balkons.

Voor iedere nieuwbouwuitdaging een HPL oplossing

HPL platen zijn te verkrijgen in veel verschillende merken, formaten, kleuren, structuren en diktes. Naast Trespa® komen de volgende HPL merken voor: Resoplan, Vikulit, Vikures Plus, Kronoart® en Massieve Reclameplaat. Dit betekent dat HPL voor praktisch iedere geveluitdaging een oplossing kan bieden.

Trespa®

Trespa® is, binnen de bouwbranche, de meest bekende merknaam op het gebied van HPL platen. De productiemethode van Trespa® platen, de unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing), zorgt voor een beschermend oppervlak. Door de EBC-technologie is het oppervlak van een Trespa® plaat namelijk voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat en verkrijgt het een dicht oppervlak. Hierdoor kan vuil zich niet makkelijk vastzetten, waardoor de platen eenvoudig te reinigen zijn. In tegenstelling tot overige HPL platen is de productie van Trespa® platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels worden, samen met thermohardende harsen samengeperst tot een zeer maatvaste plaat.

Kronoart®

Een vrij nieuwe HPL plaat binnen het Vink assortiment is Kronoart®. Deze hoogwaardige architectonische gevelpanelen zijn een ideale combinatie van de nieuwste technische prestaties en esthetische vrijheid. Kronoart® HPL platen worden onder zeer hoge druk en hoge temperatuur gelamineerd, wat zorgt voor een eenvoudig hanteerbaar, zeer stabiel en sterk materiaal. Het oppervlak van Kronoart® platen is gesloten en heeft een zeer duurzame vernis. Hierdoor krijgen invloeden van weer, vocht, licht en schimmels veel minder kans om de plaat aan te tasten.

Jouw droomhuis Lokaal nieuws vrijdag 02 april 2021

Jouw droomhuis

Of je nu voor een bestaande gezinswoning met authentieke elementen of voor nieuwbouw met ruimte en een moderne indeling kiest. Het vinden van jouw droomhuis is een weloverwogen keuze.

Het is natuurlijk heel fijn om zelf te kunnen bepalen waar de keuken, de badkamer en de stopcontacten komen en dat je mee kunt beslissen over de gebruikte materialen.

Alles lekker fris en nieuw en geen gebreken overnemen van een vorige eigenaar. Nieuwe huizen beschermen je goed tegen warmte of kou en je stookkosten blijven lekker laag. Tevens zijn deze huizen goed geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf. Heel fijn als je, zoals heel veel mensen het afgelopen jaar, vanuit huis je werk moet doen. En door middel van ventilatiesystemen wordt er ook gezorgd voor een betere luchtkwaliteit. Wat je gezondheid ten goede komt.

Af en toe een pauze nemen

Af en toe een pauze nemen van je werk en een heerlijke wandeling in de buitenlucht maken doet ook veel goeds. Neem je lunch makkelijk mee in deze waterdichte rugzak en maak je hoofd even leeg. Om na de break weer met nieuwe inspiratie aan de slag te gaan.

Weet je al wat je vanavond gaat eten? Stap na het werken op je fiets of ga lekker lopend een boodschap doen. Zo blijf je makkelijk actief en in beweging.

Pak tijdens het betalen van je boodschappen je trendy portemonnee uit je leuke nieuwe tas of neem alleen je pasjes mee in deze hippe pasjeshouder . Zoek je een portemonnee waar je al jouw spulletjes in kwijt kunt of juist een wat kleiner item. De maat maakt niet uit, een portemonnee heb je altijd nodig.

Een tas die helemaal bij jou past

Heb je nog geen nieuwe tas? Kijk dan snel voor een exemplaar dat helemaal bij jou en je leuke outfit past. Zo kun je na het avondeten en het werk nog even lekker op stap en neem je al je spullen makkelijk en veilig mee. Niet meer zoeken naar al je favoriete spullen en je telefoon kan in een superhandig telefoontasje, een echte eyecatcher. Je kunt dit tasje dragen als schoudertasje en crossbody. Met een ritsluiting aan de bovenkant, gevoerde binnenkant en een stevig draagkoord. Het is een handig formaat dat geschikt is voor alle mobiele telefoons.

Alle belangrijke spullen bij elkaar

Ga je voor stoer of voor speels. Het telefoontasje is alles wat jij nodig hebt voor een dagje weg, festival, vakantie of een avondje uit. Het oogt klein, maar heeft ruimte voor een telefoon, een hoop pasjes, geld en zelfs een luchtje of lipstick. Zo heb jij al je belangrijke spullen bij elkaar, veilig opgeborgen achter een rits. Geen grote of onhandige tas meer nodig en je hoeft ook niets meer in je jas of broekzak te stoppen. Alles blijft netjes en overzichtelijk. Deze tas zorgt bij iedere outfit voor een chique en moderne uitstraling.

Verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren en materialen. Handig op elk moment van de dag!

 

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws donderdag 01 april 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden