Online Marketing Bureau CliQi

Actueel

Nieuws

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens Lokaal nieuws woensdag 03 november 2021

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens

Mensen met een inkomen tot ongeveer € 50.000 kunnen in 2022 iets meer lenen dan nu. De maximale leenruimte voor inkomens boven de € 50.000 neemt juist iets af. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Aan de leennormen zelf verandert er weinig. Ook de wegingsfactor van studieschulden blijft hetzelfde.

Ieder jaar kijk het Nibud hoe de verwachte loonontwikkeling invloed heeft op de maximaal verantwoorde lening voor huishoudens. Daarnaast wordt ook gekeken wat het effect is als de manier wijzigt waarop de maximale leencapaciteit wordt berekend. Op basis van deze inventarisatie geeft het Nibud advies over het verruimen of beperking van de leennormen. 

Met regelmaat wordt de verruiming van de leennormen aangewezen als boosdoener van de woningmarktproblemen. Zo was er vorig jaar forse kritiek van De Nederlandsche Bank dat het salaris van tweeverdieners zwaarder mee ging tellen. Dergelijke versoepelingen werken prijsstijging in de hand, zo was de stelling van DNB. 

Laat je woning veilig achter tijdens vakantie door slimme beveiliging Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Laat je woning veilig achter tijdens vakantie door slimme beveiliging

Heb je in 2020 ook je vakantie moeten afzeggen en hoop je dat het in 2021 wél gaat lukken? Of moet je voor je werk vaak weg en laat je de woning liever niet onbeheerd achter? Wat je reden ook mag zijn, met slimme beveiliging houd je ogen en oren op jouw huis en eigendommen als je op pad bent. Uiteraard biedt het ook bescherming als je gewoon thuis op de bank zit of in bed ligt. Met slimme beveiliging in huis profiteer je het hele jaar rond van veiligheid … en dit gaat verder dan inbrekers afschrikken.

Wat is slimme beveiliging?

Er zijn twee soorten beveiliging; systemen die zelfstandig werken of systemen die deel uitmaken van een groter geheel. Met name voor bedrijfsmatig gebruik zullen er systemen ingezet worden die alleen voor de bewaking zorgen. Dat is de meest veilige en praktische oplossing. In particuliere woningen zal een smart home systeem meer voordeel bieden omdat je koppelingen kunt maken met andere apparaten. Zo kun je Philips Hue lampen via een Tahoma smart home systeem koppelen aan een IP camera van Somfy of een slimme rookmelder.

Beveiligen is meer dan alarm slaan

Vroeger was een alarmsysteem in huis een systeem met detectie en een luidspreker. Wanneer er onraad werd vastgesteld ging er een alarm af. Denk aan een autoalarm of een brandmelder in de trein. Dit zijn eenduidige vorm van beveiliging die één eenvoudige taak heel goed kan uitvoeren. Het probleem is dat je als bewoner geen zicht hebt op de oorzaak. Een inbreker die jouw raam probeert te openen is wat anders dan een kat die een plas doet op jouw deurmat. Het is beide niet prettig maar de impact is wel anders natuurlijk. Met name de introductie van IP camera’s hebben de ontwikkeling van huisbeveiliging in een stroomversnelling gebracht. In plaats van alarm slaan en hopen dat er een kat voor de deur staat in plaats van een inbreker, kun je nu direct zien wat er aan de hand is. Dit noemen we signalering. Op basis van de oorzaak kan het gevolg anders zijn.

Kies je eigen avontuur

Vroeger waren er boeken met alternatieve ‘paden’. Je leest een paar bladzijden en je wordt gevraagd om een keuze te maken. Wil je het bos inlopen, dan ga je naar pagina 53 maar als je liever dat enge huisje bezoekt dan moet je verder lezen op pagina 37. Het boek bood keuzes en had slimme vertakkingen om de lezer te boeien. Bij een slim beveiligingssysteem zijn er ook afwijkende mogelijkheden. Het begint altijd bij een signalering. Dit kan een beweging zijn, maar ook licht, temperatuur of windkracht. Op basis van het signaal wordt een actie in werking gezet. Naast apparatuur speelt software een belangrijke rol in het vervolgtraject. Zo kan een IP camera binnen of buiten bijvoorbeeld gezichten herkennen dankzij slimme software. Is het een vertrouwd gezicht, dan krijg je een melding op je telefoon. Is het een onbekend persoon dan laat je alarm slaan.

Je kunt zelf bepalen welke reactie bij welk type signalering past. Als er een pakketbezorger voor de deur staat dan is het niet zo prettig als er een alarm op 100+ decibel begint te luiden. Maar midden in de nacht is het onwaarschijnlijk dat je een pakketje bezorgd krijgt, dan is een duidelijk alarm wel op z’n plaats. Via een centrale huisautomatisering app kun je instellen wat past binnen jouw situatie.

Niet alleen voor inbraakpreventie

Bij beveiliging wordt vaak als eerste gedacht aan inbraak. Zeker als je op vakantie bent is dit een gegronde angst. Toch zijn er zeker ook andere gevaren om rekening mee te houden. Hier zijn drie voorbeelden van alternatieve toepassingen:

1. Waar rook is…

Het mag duidelijk zijn dat rookmelders levens kunnen redden. Naast standaard melders zijn er ook slimme rookmelders van Somfy die niet alleen autonoom werken maar ook in serie geplaatst kunnen worden. Daarnaast zul je bij detectie een bericht ontvangen op je smartphone.

2. Houd een oogje op je kinderen

Camerabewaking is niet alleen nuttig voor detectie van buitenaf, je kunt ook je eigen kinderen in de gaten houden. Niet alleen in huis, je ziet ook wanneer je kind naar buiten loopt zodat je direct actie kunt ondernemen.

3. Let op (jouw) huisdieren

Laten we ook dieren niet vergeten. Het kan heel leuk zijn om honden in je eigen tuin spelen te zien ravotten terwijl je zelf even iets anders doet, het is ook heel nuttig om die plassende kat van de buren op heterdaad te betrappen. Je zou het sprinkler systeem kunnen koppelen aan het detectie systeem...

Met slimme beveiliging beschik je over een digitale security guard, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000 Lokaal nieuws woensdag 06 oktober 2021

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000

Wil je dit jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan mogen de totale kosten voor de woningkoop maximaal €325.000. Ieder wordt deze NHG-grens opnieuw vastgesteld aan de hand van ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu de woningprijzen de pan uit rijzen wordt ook de grens sterker verhoogd dan gepland. 

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is voor 2022 vastgesteld op € 355.000. Dit bedrag is tot stand gekomen door de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen 27 maanden te nemen, plus 4 procent. Deze extra vier procent is een uitzondering om beter aan te sluiten bij de marktomstandigheden.

Grens Nationale Hypotheek Garantie reageert met vertraging
Terwijl de NHG-grens volgend jaar € 355.000 bedraagt, publiceerde de NVM over het tweede kwartaal van dit jaar een gemiddelde verkoopprijs van € 410.000. Deze gemiddelde transactieprijs ligt dus nu al € 55,000 boven de NHG grens voor volgend jaar. Het risico bestaat dat bij een verdere stijging NHG al snel weer uit zicht raakt voor veel kopers.

 

Jouw droomhuis Lokaal nieuws vrijdag 01 oktober 2021

Jouw droomhuis

Of je nu voor een bestaande gezinswoning met authentieke elementen of voor nieuwbouw met ruimte en een moderne indeling kiest. Het vinden van jouw droomhuis is een weloverwogen keuze.

Het is natuurlijk heel fijn om zelf te kunnen bepalen waar de keuken, de badkamer en de stopcontacten komen en dat je mee kunt beslissen over de gebruikte materialen.

Alles lekker fris en nieuw en geen gebreken overnemen van een vorige eigenaar. Nieuwe huizen beschermen je goed tegen warmte of kou en je stookkosten blijven lekker laag. Tevens zijn deze huizen goed geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf. Heel fijn als je, zoals heel veel mensen het afgelopen jaar, vanuit huis je werk moet doen. En door middel van ventilatiesystemen wordt er ook gezorgd voor een betere luchtkwaliteit. Wat je gezondheid ten goede komt.

Af en toe een pauze nemen

Af en toe een pauze nemen van je werk en een heerlijke wandeling in de buitenlucht maken doet ook veel goeds. Neem je lunch makkelijk mee in deze waterdichte rugzak en maak je hoofd even leeg. Om na de break weer met nieuwe inspiratie aan de slag te gaan.

Weet je al wat je vanavond gaat eten? Stap na het werken op je fiets of ga lekker lopend een boodschap doen. Zo blijf je makkelijk actief en in beweging.

Pak tijdens het betalen van je boodschappen je trendy portemonnee uit je leuke nieuwe tas of neem alleen je pasjes mee in deze hippe pasjeshouder . Zoek je een portemonnee waar je al jouw spulletjes in kwijt kunt of juist een wat kleiner item. De maat maakt niet uit, een portemonnee heb je altijd nodig.

Een tas die helemaal bij jou past

Heb je nog geen nieuwe tas? Kijk dan snel voor een exemplaar dat helemaal bij jou en je leuke outfit past. Zo kun je na het avondeten en het werk nog even lekker op stap en neem je al je spullen makkelijk en veilig mee. Niet meer zoeken naar al je favoriete spullen en je telefoon kan in een superhandig telefoontasje, een echte eyecatcher. Je kunt dit tasje dragen als schoudertasje en crossbody. Met een ritsluiting aan de bovenkant, gevoerde binnenkant en een stevig draagkoord. Het is een handig formaat dat geschikt is voor alle mobiele telefoons.

Alle belangrijke spullen bij elkaar

Ga je voor stoer of voor speels. Het telefoontasje is alles wat jij nodig hebt voor een dagje weg, festival, vakantie of een avondje uit. Het oogt klein, maar heeft ruimte voor een telefoon, een hoop pasjes, geld en zelfs een luchtje of lipstick. Zo heb jij al je belangrijke spullen bij elkaar, veilig opgeborgen achter een rits. Geen grote of onhandige tas meer nodig en je hoeft ook niets meer in je jas of broekzak te stoppen. Alles blijft netjes en overzichtelijk. Deze tas zorgt bij iedere outfit voor een chique en moderne uitstraling.

Verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren en materialen. Handig op elk moment van de dag!

 

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Bij een nieuwbouwwoning kies je liever voor dunne stuclagen Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Bij een nieuwbouwwoning kies je liever voor dunne stuclagen

Misschien sta je er niet bij stil, maar de aanpak van een nieuwbouwwoningen is anders dan die van een bestaand huis. Zo moet je bij een nieuwbouwwoning rekening houden met vocht in huis maar ook dat wanden, als je ze niet voorbewerkt, makkelijker later kunnen scheuren.

Om je nieuwe huis lang mooi te houden, is het dus verstandig het direct goed aan te pakken. Dat doe je door een aantal regels in acht te houden.

Geef vocht de kans weg te gaan

In een nieuwe woning kan heel veel vocht blijven zitten. Bij een oplevering is dat vaak nog een 4.000 liter vocht. Om te zorgen dat dat vocht weg kan, moet je je huis rustig laten drogen. Dat doe je door de verwarming niet direct hoog te zetten, maar langzaam op te bouwen. Krijg je de sleutel, dan zet je de thermostaat op 17 graden. Een week later verhoog je de temperatuur met 1 graad naar 18 graden. De week daarna naar 19 tot de 20 graden is bereikt. Om je wanden vocht kwijt te laten raken, start je dus het beste niet direct met het stucen van de wanden. Overleg altijd met je stucadoorsbedrijf over de planning.

Start met een plan

Bedenk waar je welke wand of vloerbekleding wil hebben. Zo kun je niet allen vooraf offertes vergelijken maar ook beter de planning van de klussen bepalen. Zo wil een stukadoor nieuwbouw wanden, in verband met het vocht, liever niet direct na de oplevering doen. Maar ook als je weet wat je wil, kan dat je geld opleveren. Nieuwbouwprojecten worden namelijk vaak per straat of wijk opgeleverd. In veel gevallen heb je dan al kennis gemaakt met enkele buren. Door in gesprek te gaan weet je of zij misschien ook wanden laten stucen. Weten dat er een burenkorting bestaat, kan je veel geld besparen.

Een goede voorbereiding voorkomt scheuren

In een nieuwbouwwoning is een dikke stuclaag niet nodig. Wel nodig is het dat je een voorbewerking laat doen zodat er je later geen scheuren in de wanden ontstaan. Een stukadoor start dan met het aanbrengen van wapeningsgaas op de delen die kritieke zijn. Hierna wordt dit afgesmeerd met hechtpleister. Hierna kun je (als je wil gaan behangen) voor 1 á 2 lagen dunpleister kiezen. Dit is mede afhankelijk van de ondergrond. De stukadoor kan je hier verder in adviseren.

Laat je de wanden (en misschien ook het plafond) spuiten, dan worden de wanden na het drogen met een grote schuurmachine heel licht opgeschuurd. Hierdoor worden kleine oneffenheden die kunnen ontstaan bij het messen, weggeschuurd. De inwendige hoeken zullen daarna worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit is ook weer om scheuren tegen te gaan.

Als laatste moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat de wanden in een nieuwbouwhuis een zuigende werking hebben. Heb je een goede stukadoor, dan zal deze altijd werken met een witte voorstrijklaag of primer gebruiken.

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen Lokaal nieuws vrijdag 25 juni 2021

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen

Een groot raam of een schuifpui is prachtig en zorgt voor veel natuurlijke lichtinval in huis. Met behulp van de juiste raamdecoratie kun je ervoor zorgen dat grote raampartijen een nog mooier en indrukwekkender effect krijgen binnen jouw huis. Ook zorg je met behulp van de juiste raamdecoratie voor sfeer en privacy. In deze blog lees je welke 5 soorten raamdecoratie geschikt zijn voor grote raampartijen in jouw huis!

Gordijnen

Gordijnen zijn vaak beschikbaar in brede uitvoeringen. Zo zijn er gordijnen met een breedte van wel 10 meter! Doordat gordijnen beschikbaar zijn in grote maten, zijn ze zeer geschikt voor grote ramen of schuifpuien. Daarnaast zijn ze stijlvol, zorgen ze voor privacy en kun je zonnestralen buiten huis houden door je gordijnen te sluiten. Ze zijn beschikbaar in een vitrage, inbetween of verduisterende variant, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht er binnenvalt wanneer je ze sluit. Kies de kleur en het materiaal die het best bij jouw interieur past en zorg er op deze manier voor dat grote raampartijen in jouw huis mooi en goed benut worden. Gordijnen geven een klassiek en luxe uiterlijk aan jouw interieur.

Lamellen

Lamellen hebben een unieke en strakke uitstraling. Ze zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. De verticale lamellen zorgen er gegarandeerd voor dat jouw grote raampartijen een eye catcher worden binnen jouw interieur. Lamellen zijn niet alleen erg stijlvol, maar zijn ook praktisch! Zo kun je de lamellen makkelijk aan de kant schuiven wanneer je veel licht binnen wilt laten. Ook kun je ervoor kiezen je lamellen open of dicht te draaien, waardoor je gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy bepaalt.

Pvc jaloezieën

Ben je op zoek naar een strakke en moderne look om je grote ramen of schuifpui mee te decoreren? Pvc jaloezieën zijn zeer geschikt voor grote raampartijen en hebben een modern uiterlijk. Met behulp van jaloezieën zorg je ervoor dat de grote raampartijen waar je zo trots op bent nóg beter uitkomen binnen je interieur. Bovendien kun je de lamellen gemakkelijk kantelen, waardoor je zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt. Pvc jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende kleuren en je kunt ze zelfs kiezen met een houtlook, waardoor je een stoer en natuurlijk uiterlijk creëert binnen je interieur!

Plisségordijnen

Wil je grote raampartijen in je huis op een elegante en stijlvolle manier bekleden? Kies dan voor plisségordijnen. Plisségordijnen zijn geschikt voor grote ramen en zijn niet alleen heel mooi, maar zijn ook erg veelzijdig. Doordat je de onder- en bovenkant van het gordijn apart van elkaar kunt bewegen, kun je bijvoorbeeld het raam tot onder aan toe afdekken en zonlicht aan de bovenkant van het raam binnen laten vallen. Plisségordijnen vormen de perfecte combinatie tussen het binnenlaten van zonlicht en het creëren van voldoende privacy. Kies welk plisségordijn het beste bij jouw interieur past en stijl jouw grote ramen op een elegante en stijlvolle manier!

Rolgordijnen

Tenslotte zijn ook rolgordijnen zeer geschikt voor grote raampartijen. Je kunt ze vaak in een breed formaat aanschaffen, waardoor grote ramen gemakkelijk en mooi gedecoreerd worden. Rolgordijnen zijn erg praktisch en hebben een strak en simpel uiterlijk, waardoor ze goed in elk interieur passen. Kies welke kleur het beste bij jouw interieur past!

Maak het interieur in jouw huis compleet door te kiezen voor de juiste raamdecoratie voor jouw grote raampartijen. Wil je meer weten over geschikte raamdecoratie voor grote ramen ? Neem een kijkje op de website van www.ilumio.nl voor informatie, tips en een groot assortiment aan mooie raamdecoratie.

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden