Actueel

Nieuws

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

5 redenen waarom zonnepanelen een uitstekende investering zijn Lokaal nieuws vrijdag 21 mei 2021

5 redenen waarom zonnepanelen een uitstekende investering zijn

In Nederland worden ieder jaar meer zonnepanelen geïnstalleerd dan de jaren ervoor. In 2020 werden zonnepanelen aan 280 wattpiek geïnstalleerd. Een jaar eerder was dit nog 230 wattpiek. Deze stijging gebeurt uiteraard niet zonder reden. Steeds meer Nederlanders zien zonnepanelen als een waardevolle investering. Er zijn in het bijzonder 5 redenen waarom zonnepanelen interessant voor jou kunnen zijn.Energiekosten besparenEen van de belangrijkste motivaties voor mensen om zonnepanelen aan te schaffen zijn de lagere energiekosten als gevolg van het opwekken van zonne-energie. Zonnepanelen kunnen energie opwekken doordat een zonnepaneel uit zonnecellen bestaat die met elkaar verbonden zijn. Daarnaast bestaat een zonnepaneel uit dunne laagjes. Tussen deze laagjes ontstaat zonlicht en spanningsverschil waardoor elektriciteit kan worden opgewekt. Alle elektriciteit die je zelf opwekt met zonnepanelen, hoef je niet meer af te nemen bij een energieleverancier. Uiteindelijk, wanneer je je zonnepanelen terug hebt verdiend, bespaar je maandelijks kosten.Milieuvriendelijke manier van energie opwekkenEen andere belangrijke drijfveer van mensen om zonnepanelen aan te schaffen is om bij te dragen aan het milieu. Voor wie duurzamer wil leven zijn zonnepanelen een uitstekende optie. Bij de opwekking van zonne-energie komt namelijk geen CO2 vrij. Het opwekken van zonne-energie dringt de verbranding van fossielen terug. Doordat zonne-energie geen fossiele brandstoffen verbranden, komt er geen luchtvervuiling en CO2 vrij. Dit zorgt voor een verminderde temperatuurstijging en is dus voordelig voor het klimaat. Installatiebedrijf Feenstra geeft echter wel aan dat bij de productie van zonnepanelen CO2 vrijkomt. Na ongeveer 3 jaar elektriciteitsopwekking heeft het systeem zoveel energie bespaard als dat er nodig was bij de productie ervan.Zonnepanelen zijn toekomstbestendigDe techniek van zonnepanelen wordt continu verbeterd. Dit heeft een positief effect op de levensduur van zonnepanelen, maar ook op de terugverdientijd. Naast het direct waarneembare verschil op de energierekening, doet deze innoverende techniek ook veel goeds voor de terugverdientijd. De terugverdientijd is hierdoor namelijk steeds sneller. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen een investering die echt de moeite waard is. Op dit moment is de gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar terwijl de zonnepanelen gemiddeld maar liefst 25 jaar meegaan.Btw-vrijstellingVoorheen gaf de overheid landelijke subsidies om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Hoewel deze subsidie inmiddels is afgeschaft, komt de overheid Nederland nog steeds tegemoet met een btw-teruggave.

Dit betekent dat het volledige btw-bedrag terug wordt gegeven bij zowel zakelijke als particuliere installaties. Dit kan fiscaal nog voordeliger zijn dan de eerdere subsidie. Het maximale bedrag van de subsidie was namelijk 650,- euro terwijl aan de btw-teruggave geen maximum zit. Ook wanneer het btw-bedrag boven de 650,- euro is, wordt dit volledige bedrag teruggegeven.Hogere woningwaardeEen ander interessant aspect aan zonnepanelen is de verhoogde woningwaarde die zonnepanelen opleveren. Woningzoekenden willen namelijk steeds duurzamer leven en hebben daar meer geld voor over. Om die reden worden woningen met zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro hoger geschat dan dezelfde woning zonder zonnepanelen.

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning Lokaal nieuws woensdag 21 april 2021

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Het afsluiten of verhogen van een hypotheek hiervoor is makkelijker geworden per april. De eerder verplichte kennis- en ervaringstoets is vervallen. Door deze wijziging is de drempel voor zonnepanelen op je dak of goede isolatie kleiner geworden. Het scheelt tijd en geld.

Home gym bouwen in je nieuwe huis? Dat kan met deze tips! Lokaal nieuws maandag 19 april 2021

Home gym bouwen in je nieuwe huis? Dat kan met deze tips!

Op het moment zijn de sportscholen in ons land nog altijd gesloten vanwege de pandemie en de maatregelen die opgelegd zijn door de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel mensen hebben hierdoor ondertussen al fitnessapparatuur gekocht via het internet zodat ze thuis alsnog aan hun lichaam kunnen werken. Gewichten online kopen is hierbij natuurlijk ook een optie. Als je dit toch al hebt gedaan, waarom zou je dan niet één specifieke ruimte in je nieuwe huis in Zwolle gaan gebruiken als een home gym? Je zult dan dus een sportschool in je eigen huis hebben, hartstikke handig natuurlijk! De onderstaande tips kun je gebruiken bij het bouwen van deze gym in huis, al kan het natuurlijk ook geplaatst worden in je schuur of garage. 

Rubberen matten 

Eén van de dingen die je echt als eerste in de sportschool in je nieuwe woning moet neerleggen is een zachte kunststof vloer! Zelfs als je geen deadlifts doet of niet gaat trainen met halterstang , zal dit het gebied warmer en comfortabeler maken. Je kunt een grote yoga mat gebruiken of zelfs de puzzelstukjes schuimblokken die je in de kinderspeelplaatsen vindt! Daarnaast heeft dit natuurlijk ook als doeleinde om klappen van zware gewichten op te vangen. Hierdoor zul je de onderliggende vloer niet vernielen, terwijl het ook niet veel geluid zal maken als je je stang neerlegt nadat je bijvoorbeeld een deadlift hebt gedaan. Door het gewicht is dit anders namelijk wel het geval.

Doe het zelf

Het bouwen van een home gym is het perfecte excuus om je knutselvaardigheden te verbeteren! Als je al een volle werkbank hebt, kun je complexe projecten bouwen, zoals bijvoorbeeld rekken waar je je aan kunt optrekken. Er zijn ook tal van projecten voor mensen die nog niet echt goed zijn op het gebied van DIY. Hang als je een beginnende doe het zelver bent wat planken aan de muur om je speakers op te zetten bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook een stencil in een cool design maken, wat je vervolgens op een wand kunt plaatsen om de sportschool in je huis te decoreren en personaliseren. Spiegels ophangen in de muur is bovendien zeker een aanrader, wat je ook zelf kunt doen. 

Verwarming

Ben je van plan om je sportschool in de garage te plaatsen? Koud weer is de vloek van een gym in een garage. Gelukkig kunnen een paar kachels het bevroren gebied in een gezellig hol veranderen. Dat laat slechts één probleem over: de Olympische halterstang. Gewichtheffers kennen maar al te goed de beet van koud staal als ze naar het squatrek gaan om hun oefeningen uit te voeren. Als je Olympische halter gewoon te koud is dan kun je het na elke training naar binnen brengen. Neem het vervolgens mee naar de garage als je het gaat gebruiken tijdens je workout. Door dit te doen zul je ervoor zorgen dat het niet koud is en dat je gewoon je oefeningen kunt uitvoeren met de halterstang. 

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten Lokaal nieuws woensdag 07 april 2021

HPL platen veel toegepast voor gevelbekleding bij nieuwbouwprojecten

De naam Trespa® is een welbekende merknaam binnen de markt voor geveltoepassingen. Deze merknaam is inmiddels zo ingeburgerd dat Trespa® voor veel mensen synoniem staat voor alle HPL platen. Net als een aantal andere merken is Trespa® een High Pressure Laminate plaat, afgekort HPL. HPL plaat bestaat uit phenolhars en cellulose en wordt door verhitting en extreem hoge druk geproduceerd. Kenmerkend voor HPL platen is dat ze hard en stijf zijn en vaak voorzien zijn van een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Daarnaast laten deze platen zich op bijna ieder vlak goed bewerken. Zo kun je HPL platen uitstekend zagen, frezen, boren, schroeven, verlijmen en schilderen. Toepassingsgebieden zijn: gevelbekleding voor geventileerde gevels, boeiboorden, dakkapellen en balkons.

Voor iedere nieuwbouwuitdaging een HPL oplossing

HPL platen zijn te verkrijgen in veel verschillende merken, formaten, kleuren, structuren en diktes. Naast Trespa® komen de volgende HPL merken voor: Resoplan, Vikulit, Vikures Plus, Kronoart® en Massieve Reclameplaat. Dit betekent dat HPL voor praktisch iedere geveluitdaging een oplossing kan bieden.

Trespa®

Trespa® is, binnen de bouwbranche, de meest bekende merknaam op het gebied van HPL platen. De productiemethode van Trespa® platen, de unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing), zorgt voor een beschermend oppervlak. Door de EBC-technologie is het oppervlak van een Trespa® plaat namelijk voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat en verkrijgt het een dicht oppervlak. Hierdoor kan vuil zich niet makkelijk vastzetten, waardoor de platen eenvoudig te reinigen zijn. In tegenstelling tot overige HPL platen is de productie van Trespa® platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels worden, samen met thermohardende harsen samengeperst tot een zeer maatvaste plaat.

Kronoart®

Een vrij nieuwe HPL plaat binnen het Vink assortiment is Kronoart®. Deze hoogwaardige architectonische gevelpanelen zijn een ideale combinatie van de nieuwste technische prestaties en esthetische vrijheid. Kronoart® HPL platen worden onder zeer hoge druk en hoge temperatuur gelamineerd, wat zorgt voor een eenvoudig hanteerbaar, zeer stabiel en sterk materiaal. Het oppervlak van Kronoart® platen is gesloten en heeft een zeer duurzame vernis. Hierdoor krijgen invloeden van weer, vocht, licht en schimmels veel minder kans om de plaat aan te tasten.

Jouw droomhuis Lokaal nieuws vrijdag 02 april 2021

Jouw droomhuis

Of je nu voor een bestaande gezinswoning met authentieke elementen of voor nieuwbouw met ruimte en een moderne indeling kiest. Het vinden van jouw droomhuis is een weloverwogen keuze.

Het is natuurlijk heel fijn om zelf te kunnen bepalen waar de keuken, de badkamer en de stopcontacten komen en dat je mee kunt beslissen over de gebruikte materialen.

Alles lekker fris en nieuw en geen gebreken overnemen van een vorige eigenaar. Nieuwe huizen beschermen je goed tegen warmte of kou en je stookkosten blijven lekker laag. Tevens zijn deze huizen goed geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf. Heel fijn als je, zoals heel veel mensen het afgelopen jaar, vanuit huis je werk moet doen. En door middel van ventilatiesystemen wordt er ook gezorgd voor een betere luchtkwaliteit. Wat je gezondheid ten goede komt.

Af en toe een pauze nemen

Af en toe een pauze nemen van je werk en een heerlijke wandeling in de buitenlucht maken doet ook veel goeds. Neem je lunch makkelijk mee in deze waterdichte rugzak en maak je hoofd even leeg. Om na de break weer met nieuwe inspiratie aan de slag te gaan.

Weet je al wat je vanavond gaat eten? Stap na het werken op je fiets of ga lekker lopend een boodschap doen. Zo blijf je makkelijk actief en in beweging.

Pak tijdens het betalen van je boodschappen je trendy portemonnee uit je leuke nieuwe tas of neem alleen je pasjes mee in deze hippe pasjeshouder . Zoek je een portemonnee waar je al jouw spulletjes in kwijt kunt of juist een wat kleiner item. De maat maakt niet uit, een portemonnee heb je altijd nodig.

Een tas die helemaal bij jou past

Heb je nog geen nieuwe tas? Kijk dan snel voor een exemplaar dat helemaal bij jou en je leuke outfit past. Zo kun je na het avondeten en het werk nog even lekker op stap en neem je al je spullen makkelijk en veilig mee. Niet meer zoeken naar al je favoriete spullen en je telefoon kan in een superhandig telefoontasje, een echte eyecatcher. Je kunt dit tasje dragen als schoudertasje en crossbody. Met een ritsluiting aan de bovenkant, gevoerde binnenkant en een stevig draagkoord. Het is een handig formaat dat geschikt is voor alle mobiele telefoons.

Alle belangrijke spullen bij elkaar

Ga je voor stoer of voor speels. Het telefoontasje is alles wat jij nodig hebt voor een dagje weg, festival, vakantie of een avondje uit. Het oogt klein, maar heeft ruimte voor een telefoon, een hoop pasjes, geld en zelfs een luchtje of lipstick. Zo heb jij al je belangrijke spullen bij elkaar, veilig opgeborgen achter een rits. Geen grote of onhandige tas meer nodig en je hoeft ook niets meer in je jas of broekzak te stoppen. Alles blijft netjes en overzichtelijk. Deze tas zorgt bij iedere outfit voor een chique en moderne uitstraling.

Verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren en materialen. Handig op elk moment van de dag!

 

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws donderdag 01 april 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 10 maart 2021

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente

Vooral door het oversluiten van hypotheken draait de hypotheekmarkt nog steeds op volle toeren. Dit blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). In februari zijn er ruim tien procent meer hypotheekaanvragen gedaan dan in dezelfde maand in 2020. Het gaat om ongeveer 45.000 aanvragen. Het hypotheek oversluiten blijft populair door de extreem lage hypotheekrente, doorstromers zijn minder vertegenwoordigd.

Ongeveer een derde (13.000) van de hypotheekaanvragen zijn gedaan door oversluiters. In februari 2020 lag de gemiddelde hypotheeksom van deze groep nog op €234.000. Afgelopen februari is dit met 7,1 procent gestegen naar €252.000. Huiseigenaren kozen bij het hypotheek oversluiten relatief vaak voor een rentevaste periode van 20 jaar. Dit zijn de laagste hypotheekrentes op dit moment: 

4 toprestaurants om te bezoeken (of om af te halen) als je in Zwolle woont Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

4 toprestaurants om te bezoeken (of om af te halen) als je in Zwolle woont

Een van de redenen dat Zwolle een ontzettend prettige stad is om te (gaan) wonen zijn de gezellige restaurants. Hoewel je tijdens een verhuizing vooral druk bent met het regelen van zaken als energie en bijvoorbeeld geschikte raamdecoratie , is het ook belangrijk om op tijd te ontspannen. En ook in coronatijd kun je fijnproeven, want van onderstaande vier toprestaurants kun je er bij drie zelfs in coronatijd terecht om eten af te halen of te laten bezorgen.

1. De Librije

Eén van Nederlands' meest bekendste restaurants staat in Zwolle: de Librije. Om te vieren dat je in de prachtige stad bent gaan wonen mag je best wel luxe uit eten gaan, toch? Dat doe je bij dit restaurant zeker. Het chique restaurant is net binnen de stadsgracht gevestigd, tegenover Theater de Spiegel. Wanneer de deuren door corona nog even gesloten blijven, hoef je je smaakpapillen niet teleur te stellen. De Librije biedt tal van exclusieve pakketten aan, in combinatie met online kooklessen . In plaats van in het authentieke pand van dit beroemde restaurant te genieten, geniet je van exclusief eten aan je eigen dinertafel. En het leukste? Je voelt je bij de bereiding een ware michelinchef.

2. Os & Peper

Op nummer twee staat restaurant Os & Peper. In het restaurant wordt uitsluitend gewerkt met kwaliteitsproducten uit de regio. Het restaurant is gevestigd op de Ossenmarkt, aan de voet van de welbekende Peperbus. Wie van de kaart wil proeven moet wel even zijn kans afwachten: in coronatijd bezorgt het restaurant niet.

3. Coperto Restobar

Een verborgen pareltje van de stad Zwolle is zonder meer Coperto Restobar. Dit restaurant is aan de stationsweg gevestigd. Onlangs werd het restaurant bekroond met een Bib Gourmand. Coperto Restobar beschikt over een prettig restaurant met een prachtige lichtinval. Dit restaurant biedt momenteel een dinerbox aan om heerlijk thuis van te genieten. Je dient het eten nog wel even zelf op te warmen, maar dat is een kleine moeite.

4. 't Pestengasthuys

't Pestengasthuys ligt midden in het centrum van Zwolle, aan het Weversgildeplein ligt het restaurant ietwat verscholen. Laat je echter niet van de wijs brengen door de verborgen ligging, want het restaurant serveert prachtige en heerlijke gerechten. In het authentieke gebouw worden normaliter heerlijke vlees- en visgerechten geserveerd. Door de coronamaatregelen dienen die echter wel zelf even te worden afgehaald.

Eten met kinderen

Voor wie het wat minder exclusief zoekt, heeft Zwolle ook genoeg te bieden. Van all-you-can-eat tot pizza en hamburger. In coronatijd – en daarbuiten – wordt in geheel Zwolle bezorgd door een breed scala aan eetgelegenheden. Ook de allerkleinste eters hoef je dus nooit teleur te stellen.

 

Stijging hypotheekrente in het verschiet? Lokaal nieuws woensdag 24 februari 2021

Stijging hypotheekrente in het verschiet?

In de afgelopen weken hebben diverse geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Alleen dat is al nieuws in een tijd waarin de hypotheekrentes vooral dalen. Bij de sporadische verhogingen gaat het vooral om hypotheken met een rentetermijn van 10 jaar en langer. Gaan we afscheid nemen van de historisch lage hypotheekrentes of is het daar nog te vroeg voor?

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden! Lokaal nieuws woensdag 10 februari 2021

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden!

Gemiddeld bestaan de maandelijkse vaste lasten voor woningeigenaren voor 30% uit de hypotheek. Al met al nemen hypotheeklasten dus een flinke hap uit het huishoudbudget. Veel mensen letten wel op de prijs van boodschappen maar houden zich niet bezig met besparen op de hypotheek. Dit terwijl er meer te winnen valt dan het voordeel van een goedkoper pak hagelslag. Onderzoek of oversluiten, rentemiddelen of andere mogelijkheden in jouw situatie interessant zijn.

Het afsluiten van een hypotheek is een tijdrovende en spannende aangelegenheid. Als het afsluiten eindelijk is gelukt, gaan de papieren vaak met een zucht van verlichting de kast in. Om daar vervolgens te verstoffen. Dit kan je duur komen te staan. In de afgelopen jaren zijn de hypotheekrentes flink gedaald en de huizenprijzen gestegen. Hier kan je mogelijk van profiteren.  Globaal zijn er vijf manieren om te profiteren van een lagere rente. 

Laat je woning veilig achter tijdens vakantie door slimme beveiliging Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Laat je woning veilig achter tijdens vakantie door slimme beveiliging

Heb je in 2020 ook je vakantie moeten afzeggen en hoop je dat het in 2021 wél gaat lukken? Of moet je voor je werk vaak weg en laat je de woning liever niet onbeheerd achter? Wat je reden ook mag zijn, met slimme beveiliging houd je ogen en oren op jouw huis en eigendommen als je op pad bent. Uiteraard biedt het ook bescherming als je gewoon thuis op de bank zit of in bed ligt. Met slimme beveiliging in huis profiteer je het hele jaar rond van veiligheid … en dit gaat verder dan inbrekers afschrikken.

Wat is slimme beveiliging?

Er zijn twee soorten beveiliging; systemen die zelfstandig werken of systemen die deel uitmaken van een groter geheel. Met name voor bedrijfsmatig gebruik zullen er systemen ingezet worden die alleen voor de bewaking zorgen. Dat is de meest veilige en praktische oplossing. In particuliere woningen zal een smart home systeem meer voordeel bieden omdat je koppelingen kunt maken met andere apparaten. Zo kun je Philips Hue lampen via een Tahoma smart home systeem koppelen aan een IP camera van Somfy of een slimme rookmelder.

Beveiligen is meer dan alarm slaan

Vroeger was een alarmsysteem in huis een systeem met detectie en een luidspreker. Wanneer er onraad werd vastgesteld ging er een alarm af. Denk aan een autoalarm of een brandmelder in de trein. Dit zijn eenduidige vorm van beveiliging die één eenvoudige taak heel goed kan uitvoeren. Het probleem is dat je als bewoner geen zicht hebt op de oorzaak. Een inbreker die jouw raam probeert te openen is wat anders dan een kat die een plas doet op jouw deurmat. Het is beide niet prettig maar de impact is wel anders natuurlijk. Met name de introductie van IP camera’s hebben de ontwikkeling van huisbeveiliging in een stroomversnelling gebracht. In plaats van alarm slaan en hopen dat er een kat voor de deur staat in plaats van een inbreker, kun je nu direct zien wat er aan de hand is. Dit noemen we signalering. Op basis van de oorzaak kan het gevolg anders zijn.

Kies je eigen avontuur

Vroeger waren er boeken met alternatieve ‘paden’. Je leest een paar bladzijden en je wordt gevraagd om een keuze te maken. Wil je het bos inlopen, dan ga je naar pagina 53 maar als je liever dat enge huisje bezoekt dan moet je verder lezen op pagina 37. Het boek bood keuzes en had slimme vertakkingen om de lezer te boeien. Bij een slim beveiligingssysteem zijn er ook afwijkende mogelijkheden. Het begint altijd bij een signalering. Dit kan een beweging zijn, maar ook licht, temperatuur of windkracht. Op basis van het signaal wordt een actie in werking gezet. Naast apparatuur speelt software een belangrijke rol in het vervolgtraject. Zo kan een IP camera binnen of buiten bijvoorbeeld gezichten herkennen dankzij slimme software. Is het een vertrouwd gezicht, dan krijg je een melding op je telefoon. Is het een onbekend persoon dan laat je alarm slaan.

Je kunt zelf bepalen welke reactie bij welk type signalering past. Als er een pakketbezorger voor de deur staat dan is het niet zo prettig als er een alarm op 100+ decibel begint te luiden. Maar midden in de nacht is het onwaarschijnlijk dat je een pakketje bezorgd krijgt, dan is een duidelijk alarm wel op z’n plaats. Via een centrale huisautomatisering app kun je instellen wat past binnen jouw situatie.

Niet alleen voor inbraakpreventie

Bij beveiliging wordt vaak als eerste gedacht aan inbraak. Zeker als je op vakantie bent is dit een gegronde angst. Toch zijn er zeker ook andere gevaren om rekening mee te houden. Hier zijn drie voorbeelden van alternatieve toepassingen:

1. Waar rook is…

Het mag duidelijk zijn dat rookmelders levens kunnen redden. Naast standaard melders zijn er ook slimme rookmelders van Somfy die niet alleen autonoom werken maar ook in serie geplaatst kunnen worden. Daarnaast zul je bij detectie een bericht ontvangen op je smartphone.

2. Houd een oogje op je kinderen

Camerabewaking is niet alleen nuttig voor detectie van buitenaf, je kunt ook je eigen kinderen in de gaten houden. Niet alleen in huis, je ziet ook wanneer je kind naar buiten loopt zodat je direct actie kunt ondernemen.

3. Let op (jouw) huisdieren

Laten we ook dieren niet vergeten. Het kan heel leuk zijn om honden in je eigen tuin spelen te zien ravotten terwijl je zelf even iets anders doet, het is ook heel nuttig om die plassende kat van de buren op heterdaad te betrappen. Je zou het sprinkler systeem kunnen koppelen aan het detectie systeem...

Met slimme beveiliging beschik je over een digitale security guard, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Jan Buitink Interieurstudio helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT
Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.


DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Jan Buitink Interieurstudio ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Leukste scheidingswanden voor nieuwbouwwoningen Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

Leukste scheidingswanden voor nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen hebben vaak veel open ruimtes. Hierdoor lijkt de woning van binnen groter, maar het kan wel een uitdaging zijn om wat sfeer in huis te brengen. Wil jij je ruimtes opdelen? Dan zijn deze leuke scheidingswand-ideeën speciaal voor jou!

Stalen rooster

Door gebruik te maken van een stalen rooster creëer je een zeer unieke scheidingswand. Aan dit rooster kun je leuke hangplanten hangen, maar er is natuurlijk ook genoeg ruimte voor postkaartjes, tekeningen van je kinderen en sfeervolle lampjes. Je kunt vrijwel alles aan een stalen rooster hangen. Als je vrijwel niet door de wand heen wilt kunnen kijken, zet dan een bak met klimopplanten onder het rooster neer. Binnen de kortste keren heb je een hele groene wand in je huis.

Kast

De meest bekende manier om een ruimte te scheiden, is natuurlijk het plaatsen van een kast. Velen kiezen tegenwoordig voor een open kast om toch het gevoel van ruimtelijkheid te behouden. In de kast kun je natuurlijk van alles neerzetten. Gebruik je de kast bijvoorbeeld om een studeerhoek te maken waar je ongestoord gebruik kunt maken van internet ? Plaats dan boeken in de kast die je kunnen helpen bij je research. Tegelijkertijd brengt het aanzicht van een boekenkast je meteen in de studeer- of werkstemming. Vergeet ook niet wat planten in en op de kast te zetten. Die helpen je om je te concentreren!

Klimrek

Speur marktplaats af en je kunt waarschijnlijk nog wel een nostalgisch klimrek vinden dat vroeger in de gymzalen werd gebruikt. Even schuren, even lakken en het is een prachtige scheidingswand. Niet zoals bij het stalen rooster kun je hier planten aanhangen, maar het biedt ook ruimte voor sfeervolle plaids! Het hout van het rek voegt warmte en stijl toe aan je huis op een zeer unieke manier.

Touw

Nog een uniek scheidingswand-idee: maak gebruik van touw! Door een lat aan het plafond en aan de vloer te bevestigen, creëer je ruimte om touwen strak te spannen. Hoe dichter de touwen bij elkaar hangen, hoe minder makkelijk je door de scheidingswand heen kijkt. Een scheidingswand van touw staat prachtig in interieurs met een bootthema, maar voelt zich ook thuis in een botanisch interieur.

Glazen wand

De glazen wand doet het goed in lofts, maar kan ook prima geplaatst worden in nieuwbouwwoningen. Het is een strak ogende wand die woon- en eetkamer of woon- en studeerkamer scheidt. Glas past natuurlijk bij iedere interieurstijl, maar is vooral geliefd in de industriële en botanische woningtrends. Als je grote ramen in huis hebt, is dit de perfecte scheidingswand die zo min mogelijk licht blokkeert. 

Het jaar van verbouwers en oversluiters Lokaal nieuws woensdag 13 januari 2021

Het jaar van verbouwers en oversluiters


In het ‘coronajaar' 2020 is de hypotheek een buitenbeentje. In plaats van stagnatie en haperingen werd record op record gestapeld. Van de extreem lage rentestand tot een ongekend hoge gemiddelde huizenprijs. Niet eerder hebben zoveel mensen besloten hun huis te verbouwen of de hypotheek over te sluiten. Hypotheken Data Netwerk (HDN) rapporteerde voor het eerst meer dan een half miljoen hypotheekaanvragen in één jaar.

Aan het begin van de coronacrisis werd een dip op de hypotheekmarkt verwacht. Niets was minder waar. In totaal werd een bedrag van ruim 136 miljard euro aan hypotheken aangevraagd. Daarnaast is het ‘topjaar’ 2019 overtroffen met 24,5 procent meer hypotheekaanvragen. 

Bij een nieuwbouwwoning kies je liever voor dunne stuclagen Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Bij een nieuwbouwwoning kies je liever voor dunne stuclagen

Misschien sta je er niet bij stil, maar de aanpak van een nieuwbouwwoningen is anders dan die van een bestaand huis. Zo moet je bij een nieuwbouwwoning rekening houden met vocht in huis maar ook dat wanden, als je ze niet voorbewerkt, makkelijker later kunnen scheuren.

Om je nieuwe huis lang mooi te houden, is het dus verstandig het direct goed aan te pakken. Dat doe je door een aantal regels in acht te houden.

Geef vocht de kans weg te gaan

In een nieuwe woning kan heel veel vocht blijven zitten. Bij een oplevering is dat vaak nog een 4.000 liter vocht. Om te zorgen dat dat vocht weg kan, moet je je huis rustig laten drogen. Dat doe je door de verwarming niet direct hoog te zetten, maar langzaam op te bouwen. Krijg je de sleutel, dan zet je de thermostaat op 17 graden. Een week later verhoog je de temperatuur met 1 graad naar 18 graden. De week daarna naar 19 tot de 20 graden is bereikt. Om je wanden vocht kwijt te laten raken, start je dus het beste niet direct met het stucen van de wanden. Overleg altijd met je stucadoorsbedrijf over de planning.

Start met een plan

Bedenk waar je welke wand of vloerbekleding wil hebben. Zo kun je niet allen vooraf offertes vergelijken maar ook beter de planning van de klussen bepalen. Zo wil een stukadoor nieuwbouw wanden, in verband met het vocht, liever niet direct na de oplevering doen. Maar ook als je weet wat je wil, kan dat je geld opleveren. Nieuwbouwprojecten worden namelijk vaak per straat of wijk opgeleverd. In veel gevallen heb je dan al kennis gemaakt met enkele buren. Door in gesprek te gaan weet je of zij misschien ook wanden laten stucen. Weten dat er een burenkorting bestaat, kan je veel geld besparen.

Een goede voorbereiding voorkomt scheuren

In een nieuwbouwwoning is een dikke stuclaag niet nodig. Wel nodig is het dat je een voorbewerking laat doen zodat er je later geen scheuren in de wanden ontstaan. Een stukadoor start dan met het aanbrengen van wapeningsgaas op de delen die kritieke zijn. Hierna wordt dit afgesmeerd met hechtpleister. Hierna kun je (als je wil gaan behangen) voor 1 á 2 lagen dunpleister kiezen. Dit is mede afhankelijk van de ondergrond. De stukadoor kan je hier verder in adviseren.

Laat je de wanden (en misschien ook het plafond) spuiten, dan worden de wanden na het drogen met een grote schuurmachine heel licht opgeschuurd. Hierdoor worden kleine oneffenheden die kunnen ontstaan bij het messen, weggeschuurd. De inwendige hoeken zullen daarna worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit is ook weer om scheuren tegen te gaan.

Als laatste moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat de wanden in een nieuwbouwhuis een zuigende werking hebben. Heb je een goede stukadoor, dan zal deze altijd werken met een witte voorstrijklaag of primer gebruiken.

Dit zijn de interieurtrends van 2021 Lokaal nieuws dinsdag 05 januari 2021

Dit zijn de interieurtrends van 2021

Als je je intrek neemt in een nieuwbouwwoning, wil je deze natuurlijk inrichten volgens de laatste trends. 2021 staat voor de deur, dus we laten je graag kennismaken met de interieurstijlen van het nieuwe jaar.

Duurzaam, duurzaam, duurzaam

Waar 2020 al draaide om de duurzaamheid, zal 2021 daar nog eens schepje bovenop doen. Volgend jaar zijn gerecyclede materialen namelijk helemaal in. Je kunt natuurlijk tweedehands meubels kopen, maar je kunt ook gerecycled materiaal inkopen en een meubelmaker inschakelen om echt iets unieks te maken! Wil je liever je spullen bij de woonboulevard vandaan halen? Kies dan voor aankopen die lang meegaan en op een duurzame manier geproduceerd zijn. Let tegelijkertijd op wooninrichting in relatie tot je stroomverbruik. Zelfs al maak je gebruik van zonnepanelen of groene stroom door middel van een energieleverancier, dan nog heb je er voordeel van om op energie te besparen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ’s nachts dikke gordijnen voor de ramen te hangen of een stijlvolle krukwand te plaatsen.

Op wereldreis in huis

In 2020 konden we eigenlijk nergens heen op reis. Het lijkt erop dat de interieurtrend in 2021 dit weer goed maakt. De wereldse trend geeft je namelijk het gevoel alsof je souvenirs van over de hele wereld thuis hebt gebracht om een prachtig, persoonlijk interieur te creëren. Combineer bijvoorbeeld Scandinavische, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse accessoires en meubels om je eigen unieke stijl te realiseren. In deze trend horen diepe, donkere aardetinten thuis, zoals kastanjerood en bruintinten. Verschillende materialen worden bij elkaar gebracht om een geweldig contrast te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een glimmende satijnen poef naast een rotan pauwenstoel.

Bright bubble trend

2020 bracht stress en onzekerheid met zich mee. In 2021 lijkt het dus extra belangrijk dat we het onszelf lekker gemakkelijk maken. Hier hoort een rustgevend interieur bij met ronde vormen, zachte, aaibare stoffen en lichte kleuren. Deze trend, ook wel de bright bubbel trend genoemd, staat in sterk contrast met de eerder genoemde trends, maar is zeer passend, omdat het een lege pagina symboliseert. Het moet een nieuw begin aanduiden en de huiseigenaar een comfortabel en ‘zacht’ huis geven.

Japandi

De Scandinavische trend is ondertussen tijdloos geworden en ook de Japanse interieurstijl heeft zijn vaste fanclub, maar Japandi – een combinatie van deze twee trends – blaast beide stijlen nieuw leven in door middel van een samenvoeging. Hoewel Japan en Scandinavië niets met elkaar te maken lijken te hebben, hebben de interieurstijlen veel overeenkomsten en zijn ze perfect te combineren. Deze trend kenmerkt zich door zachte stoffen en kleuren en organische vormen. De Japandi-trend biedt een warme sfeer, maar tegelijkertijd een modern en opgeruimd gevoel.

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

5X geschikte raamdecoratie voor grote ramen

Een groot raam of een schuifpui is prachtig en zorgt voor veel natuurlijke lichtinval in huis. Met behulp van de juiste raamdecoratie kun je ervoor zorgen dat grote raampartijen een nog mooier en indrukwekkender effect krijgen binnen jouw huis. Ook zorg je met behulp van de juiste raamdecoratie voor sfeer en privacy. In deze blog lees je welke 5 soorten raamdecoratie geschikt zijn voor grote raampartijen in jouw huis!

Gordijnen

Gordijnen zijn vaak beschikbaar in brede uitvoeringen. Zo zijn er gordijnen met een breedte van wel 10 meter! Doordat gordijnen beschikbaar zijn in grote maten, zijn ze zeer geschikt voor grote ramen of schuifpuien. Daarnaast zijn ze stijlvol, zorgen ze voor privacy en kun je zonnestralen buiten huis houden door je gordijnen te sluiten. Ze zijn beschikbaar in een vitrage, inbetween of verduisterende variant, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht er binnenvalt wanneer je ze sluit. Kies de kleur en het materiaal die het best bij jouw interieur past en zorg er op deze manier voor dat grote raampartijen in jouw huis mooi en goed benut worden. Gordijnen geven een klassiek en luxe uiterlijk aan jouw interieur.

Lamellen

Lamellen hebben een unieke en strakke uitstraling. Ze zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. De verticale lamellen zorgen er gegarandeerd voor dat jouw grote raampartijen een eye catcher worden binnen jouw interieur. Lamellen zijn niet alleen erg stijlvol, maar zijn ook praktisch! Zo kun je de lamellen makkelijk aan de kant schuiven wanneer je veel licht binnen wilt laten. Ook kun je ervoor kiezen je lamellen open of dicht te draaien, waardoor je gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy bepaalt.

Pvc jaloezieën

Ben je op zoek naar een strakke en moderne look om je grote ramen of schuifpui mee te decoreren? Pvc jaloezieën zijn zeer geschikt voor grote raampartijen en hebben een modern uiterlijk. Met behulp van jaloezieën zorg je ervoor dat de grote raampartijen waar je zo trots op bent nóg beter uitkomen binnen je interieur. Bovendien kun je de lamellen gemakkelijk kantelen, waardoor je zelf de mate van lichtinval en privacy in huis bepaalt. Pvc jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende kleuren en je kunt ze zelfs kiezen met een houtlook, waardoor je een stoer en natuurlijk uiterlijk creëert binnen je interieur!

Plisségordijnen

Wil je grote raampartijen in je huis op een elegante en stijlvolle manier bekleden? Kies dan voor plisségordijnen. Plisségordijnen zijn geschikt voor grote ramen en zijn niet alleen heel mooi, maar zijn ook erg veelzijdig. Doordat je de onder- en bovenkant van het gordijn apart van elkaar kunt bewegen, kun je bijvoorbeeld het raam tot onder aan toe afdekken en zonlicht aan de bovenkant van het raam binnen laten vallen. Plisségordijnen vormen de perfecte combinatie tussen het binnenlaten van zonlicht en het creëren van voldoende privacy. Kies welk plisségordijn het beste bij jouw interieur past en stijl jouw grote ramen op een elegante en stijlvolle manier!

Rolgordijnen

Tenslotte zijn ook rolgordijnen zeer geschikt voor grote raampartijen. Je kunt ze vaak in een breed formaat aanschaffen, waardoor grote ramen gemakkelijk en mooi gedecoreerd worden. Rolgordijnen zijn erg praktisch en hebben een strak en simpel uiterlijk, waardoor ze goed in elk interieur passen. Kies welke kleur het beste bij jouw interieur past!

Maak het interieur in jouw huis compleet door te kiezen voor de juiste raamdecoratie voor jouw grote raampartijen. Wil je meer weten over geschikte raamdecoratie voor grote ramen ? Neem een kijkje op de website van www.ilumio.nl voor informatie, tips en een groot assortiment aan mooie raamdecoratie.

Energiecontract kiezen bij nieuwbouw in Zwolle Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

Energiecontract kiezen bij nieuwbouw in Zwolle

Bij het kopen van een nieuw huis komen veel zaken kijken. De nieuwe bewoners moeten verzekeringen regelen, nieuwe spullen kopen én een nieuw energiecontract kiezen. De tarieven voor elektriciteit en gas verschillen enorm. Het is daarom zeker de moeite waard om het aanbod van energieleveranciers goed te vergelijken.

Aansluiting nieuwbouwwoning via aannemer

Tijdens de bouw van een nieuwbouwwoning wordt er een tijdelijke aansluiting voor gas en stroom aangelegd. Dit noemen we een bouwaansluiting. Als de nieuwbouwwoning klaar is, dan moet deze aansluiting worden omgezet naar een permanente aansluiting. Deze aanvraag verloopt meestal via de aannemer. De bouwaansluiting wordt dan verwijderd. Vervolgens wordt de elektriciteitskabel verplaatst of doorgetrokken naar de meterkast. Sinds 2018 worden nieuwbouwwoningen aardgasvrij opgeleverd. Als de woningeigenaar toch een gasaansluiting wil in het nieuwe huis, dan heeft hij of zij een vergunning van de gemeente nodig. De aansluiting wordt voorzien van een EAN-code. Deze code heeft de bewoner nodig om een energiecontract aan te vragen. Als er sprake is van een nieuwbouwwoning die aangesloten is op stadsverwarming, dan kunnen de bewoners alleen een leverancier voor stroom kiezen. De leverancier van stadsverwarming staat namelijk van tevoren vast.

Zelf aansluiting aanvragen

Als de aannemer geen aansluiting voor de bewoners regelt, dan kunnen zij dit zelf aanvragen. Hiervoor moeten zij een normale aansluiting (dus geen bouwaansluiting) aanvragen via mijnaansluiting.nl . Voor de aanleg van een nieuwe aansluiting betaalt de bewoner een vast bedrag aan de netbeheerder. De woningeigenaar moet minimaal twee weken voor oplevering van de woning een energieleverancier gekozen hebben.

Huidig energiecontract meenemen

Als mensen gaan verhuizen, dan kunnen zij hun huidige energiecontract ook meenemen naar de nieuwe woning. Geef de verhuizing minimaal twee weken voor de verhuisdatum door aan de leverancier. De leverancier heeft deze tijd nodig om de verhuizing administratief in orde te maken. Op de dag van de verhuizing, moeten de meterstanden van de oude en nieuwe woning doorgegeven worden aan de energieleverancier. Als er een slimme meter aanwezig is, dan gaat dit automatisch. Binnen zes weken na de verhuizing ontvangt men de eindafrekening van de oude woning.

Nieuw energiecontract kiezen

Een verhuizing is een goed moment om te kijken welk energiecontract het beste bij de nieuwe situatie past. Misschien heeft de nieuwe woning wel zonnepanelen op het dak of is de gezinssamenstelling veranderd. Als er sprake is van een vast energiecontract, dan is het meestal niet verstandig om over te stappen. Als mensen het contract beëindigen voor het afloopt, dan brengt de leverancier namelijk een opzegvergoeding in rekening. Als de bewoners een variabel contract hebben, dan is deze maandelijks opzegbaar. Het is dan mogelijk om over te stappen naar een andere leverancier. Het is verstandig om verschillende energiecontracten met elkaar te vergelijken. De administratieve verwerking van de overstap duurt circa vier weken. Zorg er dus voor dat de overstap vroegtijdig wordt aangevraagd.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden