Actueel

Nieuws

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023 Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023

In 2023 verandert het nodige rond je huis en hypotheek. Denk aan de afschaffing van de jubelton, verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en het aanpassen van de leennorm. Wil je jouw woning isoleren, ook voor één maatregel kan je vanaf volgend jaar subsidie aanvragen. Neem het overzicht door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Jubelton drastisch verlaagd
Wil je jouw kinderen nog de jubelton schenken? Onderneem dan snel actie. Volgend jaar wordt de jubelton van € 106.671 naar € 28.947 verlaagd. Dit bedrag staat gelijk aan de eenmalig verhoogde vrijstelling. Ook als je nu nog niet het volledige bedrag beschikbaar hebt, kun je nu al wel een schenking doen en deze aanmerken als de jubelton. In 2023 mag je deze namelijk aanvullen tot een ton. Voorheen kon je de schenking spreiden over drie jaar. Die mogelijkheid is beperkt omdat de jubelton in 2024 helemaal wordt afgeschaft.

Bijeenkomst 16 november 2022 Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

Bijeenkomst 16 november 2022

Op donderdag 16 november hebben we een eerste informatiebijeenkomst gehouden voor de directe omwonenden. Een buurt brede informatieavond volgt op een later moment. Wilt u hiervoor worden uitgenodigd schrijf u dan in als belangstellende op deze website.

Klik hier voor de foto's van de bijeenkomst. Graag delen wij de presentatie voor alle belangstellenden. Klik hier voor de presentatie van Bolster.

De uitstraling van je woning verbeteren doe je zo! Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

De uitstraling van je woning verbeteren doe je zo!

Wil je je huis een upgrade geven? Je hebt misschien een lange lijst met dingen die je wilt toevoegen. Je vraagt je misschien af ​​waar je prioriteit aan moet geven en of er items zijn die een groot verschil kunnen maken in de aantrekkingskracht van je huis zonder een uitgebreide renovatie uit te voeren. Een van de meest populaire manieren om subtiele veranderingen in je huis aan te brengen om het algehele uiterlijk te verbeteren, is door een vloerkleed toe te voegen. Dit vloerkleed kan van verschillende materialen, en in elke gewenste stijl worden gemaakt. Met vloerkleden krijg je tevens meer comfort in de kamer. Wat kun je nog meer toevoegen?

Een vloerkleed

Een vloerkleed Amsterdam kan kleur, textuur en comfort toevoegen aan elke kamer. Het is ook een geweldige manier om je ruimte visueel te definiëren. Het is niet ongebruikelijk dat vloerkleden worden gebruikt als blikvangers in kamers, vooral als ze groot zijn en felle kleuren hebben. Ze dienen ook een ander doel, namelijk het toevoegen van warmte aan de ruimte waar ze zijn geplaatst.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een van de belangrijkste elementen in het interieurontwerp. Het kan een ruimte ruimer laten aanvoelen, waardoor het comfortabel wordt om in te wonen. Goed natuurlijk licht zorgt er ook voor dat een kamer uitnodigender en ontspannender aanvoelt. Je kunt bijvoorbeeld jaloezieen gebruiken om de hoeveelheid licht dat je huis binnenkomt te regelen. Een andere manier om meer natuurlijk licht in huis te halen, is aan de hand van een dakkapel. Dit vereist wel een flinke renovatie, maar het is de moeite zeker waard!

Open plattegronden

Open plattegronden zijn niet voor niets steeds populairder geworden in woningen. Omdat ze minder muren hebben om verschillende delen van je huis van elkaar te scheiden, kun je gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere lopen. Daarnaast voelt het huis gewoon een stuk luchtiger en open, omdat je flink wat ruimte hebt.

Keuken opslag

Er zijn verschillende manieren waarop je opbergruimte aan je keuken kunt toevoegen. De meest voor de hand liggende optie is een voorraadkast die vaak wordt geleverd met ingebouwde planken en lades om je etenswaren georganiseerd te houden. Als je geen ruimte hebt voor een voorraadkast, overweeg dan om uittrekbare planken te installeren of een aantal vrijstaande planken te kopen om jezelf meer ruimte te geven voor het opbergen van al die niet-bederfelijke waren. Als je echt creatief wilt worden met je keukenopbergers, probeer dan manden of caddy's van hoge kwaliteit die aan de muur kunnen hangen. Deze artikelen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn dus geweldig als je weinig ruimte op het aanrecht hebt, maar toch voldoende opbergmogelijkheden binnen handbereik wilt hebben.

BOLSTER: 140 WONINGEN AAN NIEUWE VEERALLEE IN ZWOLLE Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

BOLSTER: 140 WONINGEN AAN NIEUWE VEERALLEE IN ZWOLLE

Met het project Bolster gaat gebiedsontwikkelaar VanWonen circa 140 appartementen ontwikkelen in de woonwijk Veerallee, dichtbij de binnenstad van Zwolle. Naast woningen biedt het project ruimte voor circa 350 m2 commerciële en/of maatschappelijke invulling. De locatie ligt tussen de Kamperlijn, Kamperweg en de Nieuwe Veerallee. Op dit moment zijn hier een garage, tankstation en kringloopwinkel gevestigd. Direct omwonenden zijn woensdagavond door VanWonen geïnformeerd. 

De locatie van Bolster ligt op het knooppunt van de ontwikkelgebieden Spoorzone, Nieuwe Veemarkt. Het is onderdeel van het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’. De uitgangspunten voor de ontwikkeling zijn onlangs door het college van B&W vastgesteld. VanWonen gaat nu in samenspraak met de gemeente werken aan een ruimtelijk ontwikkelingsplan. Tegelijkertijd wordt er door Zecc architecten gewerkt aan ontwerpstudies voor het woongebouw.

Stads wonen in Bolster
Het uitgangspunt voor Bolster is een driehoekig gebouw met een stedelijke uitstraling. Het bestaat uit een hoog en een laag deel, met appartementen in verschillende groottes. Voor één of meer commerciële en/of maatschappelijke functies is op de begane grond ruimte voorzien. De woningen van Bolster worden om een groot groen binnenterrein gerealiseerd. In de tuin komt gevarieerde groene beplanting met veel aandacht voor biodiversiteit. Het nieuwbouwproject biedt straks een mix van huur- en koopappartementen in diverse prijscategorieën. Op loopafstand van de binnenstad en het NS Station en dichtbij de uitvalswegen naar A50 en A28. 

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: ”Op deze plek komt een mooie nieuwe entree voor de stad Zwolle, waar de ontwikkeling van de Spoorzone en de Nieuwe Veemarkt samenkomt. In Bolster kun je stedelijk wonen, vlakbij het historische centrum van Zwolle. Hier kunnen bewoners genieten van een dynamische omgeving. Maar met de rust van een groene oase binnen handbereik.”

Inschrijving nu geopend
Vandaag is de projectwebsite www.woneninbolster.nl live gegaan. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor het project en meepraten over de ontwikkeling. 

Over VanWonen
Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Dat is de VanWonen-missie als gebieds- en vastgoedontwikkelaar. Gebieden die goed zijn voor mens en aarde en waarin gemeenten en partners hun ambities op een duurzame manier vertaald zien. En waarin klanten zich welkom voelen, positief worden verrast en hun klantreis beoordelen met een 9+. Werkend vanuit Zwolle, Utrecht, Groningen en Nijmegen, gestoeld op persoonlijke relaties en een krachtig netwerk, staat VanWonen voor een nieuwe stijl van ontwikkelen. Ontdek meer op www.vanwonen.com. 

De bouw van Duinzicht vordert! Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

De bouw van Duinzicht vordert!

In maart dit jaar is aannemer Reinbouw gestart met de bouw van Duinzicht in Zwolle. De bouw verloopt voorspoedig en volgens planning. Deze 33 nieuwbouwwoningen worden naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd aan de bewoners. 

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

Dingen om te overwegen voordat je huis verkoopt en huurt Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Dingen om te overwegen voordat je huis verkoopt en huurt

Voordat u uw huis verkoopt en inhuurt, is het belangrijk om de voorwaarden van een huur- en verkoopovereenkomst te kennen. Deze overeenkomsten zijn juridisch bindend en worden gemaakt tussen een homebuyer en een verkoper. Ze moeten huurpercentages en een gespecificeerde huurperiode omvatten. Voordat u er een ondertekent, is het een goed idee om vergelijkbare huizen in het gebied op te zoeken om te bepalen wat u in rekening brengt. Mogelijk moet u ook een terugbetaalbare aanbetaling bieden.

Uw huis verkopen

Als u uw huis verkoopt, hebt u veel opties. U kunt samenwerken met een makelaar of proberen uw huis zelf te verkopen . Veel mensen besluiten alleen te werken omdat ze bang zijn dat een makelaar geen verschil zal maken. In veel gevallen bespaart dit tijd en geld.

Voordat u een makelaar kiest, kijkt u naar hun website en lokale informatie. U moet de kwaliteit van de foto's, virtuele rondleidingen en informatie over informatie die ze verstrekken controleren. U kunt ook vragen om hun werkelijke advertenties voor uw huis te zien om te bepalen hoe goed ze het huis vertegenwoordigen. Zodra u een makelaar hebt besloten, moet u een interview opzetten om ze persoonlijk te ontmoeten. Sommige agenten vereisen dat u een kort telefonisch interview neemt, maar een face-to-face vergadering is voordeliger.

Een koper vinden

Als u op zoek bent naar een thuiskoper, kan het inhuren van een makelaar een slimme zet zijn. Eerst wilt u een koper kiezen die gekwalificeerd is en bereid is om uw huis te kopen. Hoewel het verleidelijk is om vrienden en familie om aanbevelingen te vragen, kunt u ook online beoordelingen bekijken om een beter idee te krijgen van de ervaring van de agenten. Zorg er ook voor dat hij of zij onmiddellijk op uw verzoeken reageert. Zorg er ten slotte voor dat uw agent de juiste referenties van de kopersagent heeft.

Een agent kan u helpen met veel aspecten van het verkopen van uw huis. Ze kunnen niet alleen advies geven om uw huis aantrekkelijker te maken, maar ze kunnen u ook adviseren op de huidige markt. Agenten zijn getraind om de lokale markt te kennen, wat u kan helpen een strategisch aanbod te doen dat realistisch is en voldoet aan uw verwachtingen. Ze werken ook namens u, onderhandelen met de verkopersagent en krijgen u de best mogelijke prijs voor uw huis.

Voorbereiding op de verkoop

Voorbereiding op de verkoop van een ingehuurd huis omvat het zorgen voor verschillende problemen. Een rommelige woning zal bijvoorbeeld niet veel kopers aantrekken. Zorg ervoor dat u persoonlijke artikelen in een opslagruimte opslaat en eventuele reparaties uitvoert. U moet ook uitgestelde onderhouds- en landschapsproblemen aanpakken. Bovendien moet u beoordelen of eventuele kapitaalverbeteringen het waard zouden zijn. Deze verbeteringen moeten een hoger rendement kunnen genereren dan hun kosten.

Onderhandelen over de aankoopprijs

Bij het verkopen of inhuren van een huis moet u vaak onderhandelen over de aankoopprijs. De verkoper wil misschien de hoogst mogelijke prijs voor het onroerend goed en de beste voorwaarden voor de verkoop. Soms omvat dit een deadline. De verkoper kan ook vragen om te onderhandelen over kleine reparaties of werk aan het onroerend goed. Of u bereid bent om concessies te doen of niet, hangt af van de markt voor uw eigendom en uw behoeften.

U wilt er ook voor zorgen dat de agent die u inhuurt, is ervaren bij het onderhandelen over de aankoopprijs van een huis. U kunt in de verleiding komen om de ante te verhogen, maar u moet op het advies van de agenten vertrouwen. In een concurrerende markt is het slim om de expertise en ervaring van uw agenten in uw voordeel te gebruiken.

Een huur-terug-koper vinden

Het vinden van een huur-back-koper bij het verkopen of inhuren van een huis is een optie die u kan helpen geld te besparen en te voorkomen dat u twee keer verhuist. Er zijn echter een paar dingen die u moet overwegen voordat u dit soort deal maakt. Overweeg eerst de algemene voorwaarden. Het is belangrijk dat u en uw koper beiden begrijpen waar u mee instemt, vooral als u niet helemaal zeker weet hoe het proces zal werken.

U hebt een formele huurovereenkomst nodig die zowel u als de huur-terug-koper beschermt. In het document wordt vermeld hoeveel de koper zal betalen, hoe lang hij de huur en andere details betalen. Het contract moet ook beschrijven wat de verkoper en de koper moeten doen om het onroerend goed te onderhouden.

Lees hier voor meer informatie.

 

5 onbekende manieren om je smartphone in huis te gebruiken Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

5 onbekende manieren om je smartphone in huis te gebruiken

Heb je net een nieuwbouwhuis gebouwd in Zwolle en tegelijkertijd een nieuwe smartphone gekocht? Je zult dan allereerst internet in je woning moeten regelen, maar ook het afsluiten van een mobiel abonnement is in dit geval belangrijk. Door dit te doen, heb je niet alleen in je huis een internetverbinding op je mobiel, maar ook als je buiten de deur bent. Dit is echter alleen het geval als je internet opneemt in je mobiel abonnement. Dit raden we zeker aan, zodat je je smartphone kunt gebruiken voor de volgende dingen. Dit kan in je huis, maar ook in de buitenlucht!

Waterpas

Wist je dat je je smartphone kunt gebruiken om te controleren of een oppervlak waterpas is? Als je een iPhone hebt, kun je dit bijvoorbeeld doen in de Compass-app. Dit is bijvoorbeeld handig als je leidingen plaatst of schilderijen ophangt in je nieuwe woning in Zwolle. Open het kompas en veeg vervolgens naar links. Je vindt hier een waterpas die hartstikke handig is voor het installeren van planken of kunstwerken.

Photomath

Als je bezig bent met het huiswerk zul je je smartphone aan de kant leggen. Logisch, anders word je continu afgeleid. Echter kan je mobiel ook helpen bij het doen van je huiswerk! Dit komt onder meer door een app genaamd Photomath. Hiermee kun je de camera van je smartphone richten op een vergelijking, vervolgens krijg je automatisch het antwoord. Ook bij een doe-het-zelf-project in je woning kan dit handig zijn, bijvoorbeeld bij het berekenen van hoeveel planken je nodig hebt voor een nieuwe vloer.

MyQ Smart Garage Hub

De MyQ Smart Garage Hub is een apparaat dat je in je garage moet installeren. Vervolgens kun je het optimaliseren via je smartphone met mobiel abonnement. Of je nu je garagedeuropener thuis bent vergeten, of niet zeker weet of je de garagedeur hebt gesloten toen je wegging, met dit product kun je je garagedeur rechtstreeks vanaf je smartphone in de gaten houden. Je kunt namelijk simpelweg zien of je garagedeur open is door de app te openen.

SizeUp

Bouw je een tuinhuis voor in de achtertuin van je nieuwbouwhuis in Zwolle? Je hebt dan waarschijnlijk realtime metingen nodig, wat bijvoorbeeld ook handig is als je in een meubelwinkel een nieuwe bank gaat kopen. Je kunt hiervoor de SizeUp-app gebruiken! Zo meet je snel en efficiënt een object, wat je simpelweg doet met de camera van je smartphone. Je hoeft hiervoor alleen maar je mobiele telefoon over het object te bewegen. Handiger kan bijna niet!

Wave Control

Luister je naar muziek terwijl je bezig bent met een doe-het-zelf-project in je woning in Zwolle? Wil je het huidige nummer pauzeren of overslaan? Download dan een app genaamd Wave Control! Met deze applicatie voor op je smartphone kun je namelijk het afspelen van zowel video’s als muziek bedienen. Hoe je dat doet? Door simpelweg met je hand over je mobiel te zwaaien! Je hoeft hierdoor dus niet eens het scherm aan te raken met je vieze handen.

 

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Alles wat je moet weten over het kopen van een tuinhuis Lokaal nieuws donderdag 06 oktober 2022

Alles wat je moet weten over het kopen van een tuinhuis


Altijd al een tuinhuisje willen hebben? Dit is begrijpelijk, want een tuinhuisje is eigenlijk onmisbaar in elke tuin.  Tuinhuizen  zijn geschikt voor verschillende doeleinden, en te koop in verschillende soorten en maten. Ook zijn er verschillende materialen waarmee tuinhuisjes worden gemaakt. Er is dus voor ieder wat wils, en in deze blog vertellen we je meer!

 


Doel van het tuinhuisje


Een van de meeste genoemde redenen voor de aanschaf van een tuinhuisje is de extra opbergruimte die wordt gecreëerd door een tuinhuisje. Niet elk huis heeft een garage, en als een huis een garage heeft is deze vaak al snel vol. Een tuinhuisje is daarom ideaal voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen of de barbeque. Als je kinderen hebt, kan een tuinhuisje ook erg geschikt zijn als speelruimte voor de kinderen. Zo zijn ze lekker buiten, maar kunnen ze met een beetje regen toch overdekt spelen. Ook biedt een tuinhuisje veel mogelijkheden voor het plaatsen van speelgoed. Je kunt er bijvoorbeeld een glijbaan aan verbinden, dit zullen kinderen fantastisch vinden! Een tuinhuisje kan ook worden ingericht als buitenkeuken. Dit is vooral geschikt voor de mensen die erg graag veel buiten eten in de zomer. Door in het tuinhuisje een keukenblok te plaatsen, met een kookplaat of een barbeque, hoef je niet naar binnen voor de bereiding van de maaltijd. Ook kun je het tuinhuisje iets uitbreiden met een loungegedeelte, zodat je er ook nog eens heerlijk kunt zitten. 

 


Verschillende soorten tuinhuisjes


Tegenwoordig is er een erg groot aanbod aan tuinhuizen, zodat je zeker het tuinhuisje kunt vinden die goed bij je wensen past. Lees snel verder voor de soorten tuinhuisjes, en de bijbehorende voor- en nadelen.

 


Metalen tuinhuisje


De naam zegt het al, een  metalen tuinhuis  is voor een groot gedeelte gemaakt van metaal. Dit tuinhuisje is een van de meer simpele modellen en heeft ook geen hoog prijskaartje. Doordat het tuinhuisje van metaal is, is hij vaak wel slechter geïsoleerd. Dit tuinhuisje is dus goed geschikt voor het opbergen van spullen, maar mocht je het tuinhuisje voor andere doeleinden willen gebruiken dan is het metalen tuinhuisje niet aan te raden. 

 


Houten tuinhuisje


Een houten tuinhuisje is het meest voorkomende model tuinhuisjes. Veel mensen kiezen voor een houten tuinhuisje omdat dit materiaal zorgt voor een warme uitstraling. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, past het ook erg goed bij de rest van de tuin. Een houten tuinhuisje is erg multifunctioneel, waardoor veel van je wensen in dit soort tuinhuisje gerealiseerd kunnen worden. Een nadeel van een houten tuinhuisje is dat dit soort tuinhuisjes meer onderhoud vraagt dan andere soorten tuinhuisjes. Hout kan namelijk uitzetten of krimpen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het hout regelmatig te bewerken. Ook heeft een houten tuinhuisje vaak een fundering nodig, omdat dit tuinhuisje een zwaarder gewicht heeft.

 


Kunstof tuinhuisje


Als je geen zin hebt in veel onderhoud aan je tuinhuisje, kies dan voor een kunstoffen huisje. Een kunstof tuinhuisje is erg makkelijk in elkaar te zetten en heeft een lange, onderhoudsvrije levensduur. Een kunstoffen tuinhuisje creert ook een modernere look in je tuin, wat perfect bij je smaak kan passen. Bij een kunstof tuinhuisje heb je echter wel minder mogelijkheden dan bij een houten tuinhuisje, doordat een kunstof huisje meestal alleen in de standaard modellen wordt verkocht. 


 


Na het lezen van deze blog ben je helemaal up-to-date over de mogelijkheden bij het kopen van een tuinhuisje. Het staat in ieder geval vast dat een tuinhuisje een aanschaf is waar je haast geen spijt van kunt krijgen!

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

Een gasloze nieuwbouwwoning, doen! Lokaal nieuws dinsdag 04 oktober 2022

Een gasloze nieuwbouwwoning, doen!

Liever niet zelf isoleren, zonnepanelen aanbrengen of aan de gang met een warmtepomp? Met onze nieuwbouwwoningen kiest u altijd voor energieneutraal. VanWonen wil niet anders bouwen. En u wilt niet anders wonen.

Geen stress over energierekeningen, altijd een behaaglijk binnenklimaat. En over onderhoud hoeft u zich voorlopig ook geen zorgen te maken. Helemaal naar uw wens. Helemaal uw stijl VanWonen.

Wilt u meer lezen over de voordelen van een duurzame nieuwbouwwoning? Klik dan hier!

Komt u ook naar ons VanWonen open huis? Lokaal nieuws maandag 26 september 2022

Komt u ook naar ons VanWonen open huis?

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft verschillende voordelen. Dit en een uitnodiging voor het ‘after-summer open huis’ op donderdag 29 september aanstaande leest u in dit bericht.

Nieuwbouw, juist nu!
Het aanschaffen van een nieuwbouwwoning biedt nu en voor de lange termijn veel voordelen. Nieuwbouwwoningen zijn energiezuinig, goed geïsoleerd, gasloos en vaak voorzien van zonnepanelen. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor uw portemonnee, maar hiermee draagt u ook bij aan een beter milieu. Door de lage energielasten van nieuwbouwwoningen zijn veel banken bereid om bij aankoop een hogere hypotheek en een lagere hypotheekrente aan te bieden. Dit zorgt voor lagere maandlasten. Zo houdt u meer geld over voor andere uitgaven. 
 
Energiezuinige woning biedt meerwaarde  
Naast lagere maandlasten en meer comfort in de woning, is een energiezuinig huis ook meer waard. Hoe duurzamer de woning, hoe hoger de woningwaarde. De aandacht voor duurzaamheid is sterk toegenomen. Een minder duurzame, bestaande koopwoning betekent niet alleen hogere energiekosten op korte termijn, maar ook een kostbare verduurzaming in de toekomst. Een investering in nieuwbouw is dus een positieve investering in de woningwaarde.

Laat u informeren tijdens ons open huis op donderdag 29 september 
Onder het genot van een lekker drankje vertellen wij meer over het actuele en toekomstige aanbod en heeft u uiteraard de mogelijkheid om al uw vragen te stellen. Wij ontvangen u graag in ons Infohuis in Stadshagen op donderdag 29 september tussen 16:00 uur tot 20:00 uur.
 

Daarnaast is het Infohuis iedere vrijdag van 13:00 uur tot 17:00 uur en iedere zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur geopend. Kom gerust langs, wanneer u het uitkomt. Het Infohuis is te vinden op de hoek van Breezichtlaan/Kalandermolen (tegenover Milligerlaan 2).

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen

Prinsjesdag was in de afgelopen jaren vooral een formaliteit. Dit jaar is het wel anders. Hoge energietarieven en dure boodschappen hollen de koopkracht uit. Een pakket aan maatregelen moet de pijn te verzachten. We zetten de belangrijkste besluiten van Prinsjesdag 2022 voor je op een rij.

Nieuwe woning inrichten met de vintagestijl Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Nieuwe woning inrichten met de vintagestijl

Na het uitkiezen van een mooie nieuwbouwwoning volgt al gauw de volgende stap: het bepalen van je nieuwe interieur. Natuurlijk wil jij degelijke meubels aanschaffen en een gezellig sfeer in je huis creëren. Hoe pak je dit aan? Om te beginnen kun je inspiratie zoeken bij de laatste woontrends. Een belangrijke trend is de vintagestijl. Bij deze woonstijl mix je modern met vintage. Dit levert een prachtig interieur op dat een nostalgisch tintje heeft. Je zult je hierdoor meteen thuis voelen in je nieuwe huis.

Uitgangspunten aanschaf meubels

Hoe scoor je leuk meubilair? Dit doe je door tijdens het uitzoeken van nieuwe en vintage meubels rekening te houden met de volgende uitgangspunten:

• Doe eerst ideeën op voor je interieur. Lees bijvoorbeeld woonbladen en woonblogs door. Ga ook zeker langs bij diverse meubelzaken voor inspiratie. Probeer bij een speciaalzaak die gave designstoelen eens uit en ga in de showroom van een beddenwinkel gerust liggen op dat schitterende bed. Ze staan ervoor. Let hierbij op de vorm, de kleur en het materiaal. Door te lezen, te kijken, te voelen en te ervaren ontdek je wat je zoekt;

• Kijk naar het ontwerp, de functionaliteit en de voordelen van een meubelstuk;•

• Denk vanuit het totale interieur. Bepaal of het meubelstuk in de mix past;

• Hou rekening met de kwaliteit, het onderhoud en de duurzaamheid van de meubels;

• Kies items die in je budget passen. Stel van tevoren vast wat je maximaal wilt uitgeven.

Interieur met vintage designmeubels

Via de online marktplaats Whoppah vind je eenvoudig en snel gave vintage designmeubels. Met een enkel item, zoals een mooie design salontafel of een vintage dressoir , geef je jouw woonkamer bijvoorbeeld al gauw een hele authentieke uitstraling. Ook een stel tweedehands designfauteuils combineert prachtig bij een modern bankstel. Verder dragen accessoires uit de vintagestijl bij aan een gezellige sfeer. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld aan een oude radio, vazen en ingelijste posters van bekende films uit vervlogen tijden. Of ga op zoek naar unieke vintageverlichting, want vroeger werden echt hele stijlvolle lampen gemaakt. Zet bijvoorbeeld een vloer- of tafellamp van een bekende ontwerper, zoals Gae Aulenti of Rob Nollet, bij je zithoek neer of ga voor een exclusieve hanglamp boven de keukentafel.

Je idee visualiseren

Spullen kiezen voor het interieur van je nieuwe huis of appartement kan best overweldigend zijn. Laat je niet gek maken. Neem er de tijd voor en schakel desnoods een deskundige in. Wat zeker helpt, is een schets maken van je ideeën. Dit doe je door middel van een plattegrond en een driedimensionale visualisatie. Gebruik hiervoor potlood en papier of maak handig gebruik van de computerprogramma’s die hier tegenwoordig voor zijn. Er zijn ook online hele handige tools te vinden om een interieur te ontwerpen, zoals Floorplanner en Roomstyler. Met dergelijke software kun je allerlei combinaties van vloeren, wandbekleding, decoratieartikelen en meubels uitproberen. Op deze wijze vind je gauw de mix die het beste past bij jouw wensen. Dit zal je kortom helpen om de juiste aankopen te doen.  

 

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

De drie meest gevraagde functies in de bouwsector in 2022 Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

De drie meest gevraagde functies in de bouwsector in 2022

De bouwsector is een dynamische en opwindende sector, met veel mogelijkheden om carrière te maken. De sector biedt alleen al in Nederland werk aan meer dan 650.000 mensen. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met drie van de meest gevraagde banen in de bouw in 2022.

Werken in de bouw, wat houdt dat in?

De bouwnijverheid is een brede bedrijfstak, maar verwijst in het algemeen naar bouwen, verbouwen, onderhouden en repareren. Als een van de grootste industrieën in Nederland (en de wereld) zijn er veel arbeidsmogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar werk.

Als je geïnteresseerd bent in werken in de bouw, maar geen ervaring hebt of niet zeker weet waar je moet beginnen, maak je dan geen zorgen: wij hebben het voor je geregeld. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest gevraagde functies op dit gebied, zodat je erachter kunt komen wat ze inhouden en of ze al dan niet geschikt zijn voor jou!

Aan de slag als bouwopruimer zonder diploma

Schoonmakers in de bouw zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van bouwterreinen, gebouwen en andere faciliteiten tijdens de bouw. Ze ruimen het terrein op nadat de bouwwerkzaamheden zijn voltooid.

De baan van bouwopruimer is een goede optie voor mensen die geen diploma hebben en het verdient goed, doordat er een groot tekort is aan aanpakkers zoals jou! Op deze manier kun je dus werken zonder diploma .

De drie meest gevraagde functies in de bouwsector in Nederland

Als je op zoek bent naar een baan in de bouw, is het belangrijk om te weten naar welk soort banen er vraag is. Laten we eens kijken naar de drie populairste functies in deze sector:

• Bouwvakkers
• Bouwopruimers
• Bouwtechnici

Er zijn veel mogelijkheden in de bouwsector

Mensen in de bouw zijn gewild. De bouwsector biedt veel mogelijkheden voor mensen van alle leeftijden, met een breed scala aan vaardigheden en kwalificaties. Als u van buitenwerk houdt en lichamelijk fit bent, is er geen betere baan dan werken als bouwopruimer of bouwvakker. Bouwvakkers zijn nodig voor de bouw van huizen, kantoren, hotels en andere gebouwen. Ze bouwen ook wegen, bruggen en tunnels.

Je hebt geen ervaring of diploma's nodig om aan de slag te gaan als bijvoorbeeld bouwopruimer. Je kunt op de bouwplaats beginnen als arbeider, maar het zal enige tijd duren voordat je op deze manier carrière kunt maken, dus zorg ervoor dat je andere vaardigheden hebt die je kunt bieden, terwijl je onderweg wat extra geld verdient!

Al met al is de bouwsector een van de meest opwindende en gewilde sectoren om in te werken. Met zo veel verschillende banen is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om iets te vinden dat bij je vaardigheden en interesses past. En als je op zoek bent naar een carrièreswitch? Dan is werken in de bouw er zeker eentje om te overwegen!

 

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

Waarom kiezen voor een buitendouche? Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Waarom kiezen voor een buitendouche?

Buitendouches zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en zijn een geweldig toevoeging voor jouw huis. Ze zullen niet alleen waarde toevoegen, maar je ook een buitentoevluchtsoord bieden om van te genieten. In deze blog bespreken we enkele ideeën voor buitendouches en een inzicht in welke materialen je moet gebruiken voor een douchewand .

Hoeveel kost een buitendouche?

Een buitendouche kan vrij prijzig zijn om te installeren, afhankelijk van hoe eenvoudig of geavanceerd je het wilt. Je kan douchestangsets kopen voor ongeveer 150 euro, dan moet je rekening houden met loodgieterskosten, een afvoersysteem en vloeren.

Vloeren

We raden aan om te kiezen voor mozaïektegels voor je buitendouchevloer, omdat ze niet-poreus, antislip zijn en er ook geweldig uitzien in een tuinomgeving. Je kan ook voor andere vloeropties gaan, zoals beton- en steentegels, zolang je ervoor zorgt dat deze materialen slipvast zijn en niet na verloop van tijd gaan rotten.

Afvoer

Het is belangrijk om het afvoersysteem efficiënt te houden om ophoping van water te voorkomen, dus probeer de douche op een helling te installeren om resterend water en plassen tot een minimum te beperken. Het water moet ook weglopen van de structuur van het huis om schade te voorkomen.

Het kan geschikt zijn om jouw water direct in de grond te laten vallen, maar dit kan een ophoping van water veroorzaken en wordt niet aanbevolen voor zware kleigronden. Daarom gebruiken de meeste buitendouches droge putten om het water in de grond af te voeren en de waterstroom gemakkelijk te verspreiden. Droge putten zijn in wezen een laag grind waar het afvalwater doorheen filtert, en moet ongeveer 1,20 meter diep zijn.

Wat is de beste douche om te gebruiken?

Opbouw douche sets  zijn een geweldige optie voor buitendouches, omdat ze eenvoudig te bedienen, verstelbaar en geschikt zijn voor kleine budgetten. We raden aan om voor een roestvrijstalen afwerking te gaan, omdat deze robuuster is dan mat zwart of messing en bestand is tegen roest en slijtage door verschillende weersomstandigheden.

Een douche-handset is een geweldig accessoire voor een buitendouche en kan helpen bij het afspoelen van dingen, of het nu gaat om een ​​huisdier, modderige laarzen of ander zandig materiaal als je toevallig in de buurt van een strand woont. Je moet er ook naar streven om de douche zo dicht mogelijk bij het huis te installeren, om ervoor te zorgen dat het loodgieterswerk eenvoudiger is.

Waterdruk

Het is de moeite waard om te controleren of je waterdruk hoog genoeg is om een ​​buitendouche te installeren, aangezien niet alle douches in elk huis werken. Als jij een lage waterdruk hebt, zijn er dingen die je kan doen om deze te verbeteren. Zorg er ten eerste voor dat jouw douchekop schoon is en niet vol kalkaanslag, waardoor sommige sproeiers geen water kunnen transporteren.

De beste optie om de waterdruk te verhogen is echter door te kiezen voor een waterbesparende douchekop. Deze zorgen voor lucht en water, dus zorgen nog steeds voor een krachtige en efficiënte waterstroom terwijl de kosten laag blijven. Bekijk hier onze blog over waterbesparende douchekoppen.

Buitendouche privacy

Er zijn verschillende mogelijkheden voor buitendouchewanden: je kan ervoor kiezen voor een volledig open douche, een gordijn, of enkele wanden ophangen om een ​​overkapping te bieden. Als je privacy wilt toevoegen aan de buitendoucheruimte, kan een douchegordijn een goede optie zijn en jou die extra mate van veiligheid geven.

Een modernere en luxere optie is een open omheining rond de douche die een zekere mate van privacy biedt, maar er ook voor zorgt dat de douche goed toegankelijk is.

Accessoires voor buitendouche

Als je buitendouche wat muren eromheen heeft, is het een goed idee om een ​​paar planken te installeren op de muren te plaatsen om je doucheproducten op te bergen. De meeste douchegel- en shampooflessen zijn water- en weerbestendig, dus ze kunnen prima buiten worden bewaard - tenzij je natuurlijk storm of vorst krijgt!

 

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Genieten in de tuin met zonwering op maat Lokaal nieuws maandag 20 juni 2022

Genieten in de tuin met zonwering op maat

Zonneschermen zijn onmisbaar met de zonnige en warme zomers die in Nederland steeds vaker voorkomen. Met temperaturen die 40 graden Celsius naderen of overtreffen is enige verkoeling niet alleen welkom, maar noodzakelijk. Een van de beste manieren om je huis koel te houden is het plaatsen van zonneschermen , of knikarmschermen. Doordat het zonlicht niet door je raam binnenvalt blijft je huis koeler. Maar niet alleen in je huis heb je er profijt van. Ook in de tuin zorgt het voor die welkome schaduwplek.

De mogelijkheden van zonneschermen op maat

Het beste resultaat behaal met je zonneschermen op maat. Je kunt inderdaad standaardmaten kopen, maar als die net niet goed passen en toch licht laten schijnen op jouw beoogde schaduwplek heb je er niets aan. Het is een beter idee om een expert in te schakelen die samen met jou de beste zonwering uitkiest die aansluiten op jouw wensen. Dat ze op maat gemaakt zijn is dan niet meer dan logisch. Maar het formaat is niet het enige dat meespeelt in deze keuze.

De keuzemogelijkheden

Bij zonneschermen spreekt men vaak over twee types: het cassette zonnescherm en semi-cassette zonneschermen. Het verschil tussen deze twee types is dat laatstgenoemde niet afgesloten is aan de onderzijde van de cassette. De cassette bevat het zonnescherm als het volledig ingeklapt is. Een gesloten cassette vergroot de levensduur van de knikarmschermen, door ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een semi-cassette zonnescherm is vaak wel goedkoper. Een andere belangrijke keuze is de kleur en het materiaal van de stof. De kleur- en materiaalkeuze zijn een belangrijke factor in de reflectie van licht en warmte, maar ook voor de sfeer en het design van de zonneschermen.

Dingen om rekening mee te houden

Zoals bij veel bouwkundige zaken is het goed om met enkele dingen rekening te houden. Bij knikarmschermen zijn er enkele specifieke zaken. Zo is er de bediening: voorheen was die vaak handmatig, maar tegenwoordig is dat vaak elektrisch. Dat is geen nodeloze luxe. Zonneschermen die elektrisch werken gaan langer mee, omdat ze op constante manier in- en uitklappen. Bij het handmatig openen en sluiten is de druk op het doek en de armen wisselend en dit leidt sneller tot aftakeling. De installatie is ook een belangrijke factor. We adviseren dit in bijna gevallen te laten doen door een vakman of -vrouw. Het installeren van zonneschermen is een precieze klus en als je het niet goed doet kan het flinke schade toebrengen aan de zonneschermen, je gevel, en niet in de laatste plaats: je portemonnee!

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden