Wonen in Wijthmen

Zwolle - Wijthmen
Toekomstig aanbod

Over dit project

Introductie:
Wijthmen is dorp binnen de gemeente Zwolle. De gemeente Zwolle heeft in 2010 is samenwerking met de inwoners van Wijthmen het Dorpsplan Wijthmen opgesteld. Door o.a. de financiële crisis heeft de uitwerking van het Dorpsplan een aantal jaren vertraging opgelopen. In januari 2018 hebben twee marktpartijen (Loostad Vastgoedontwikkeling en Kreator Projecten) samen met de gemeente Zwolle een intentieovereenkomst getekend, waarbij is afgesproken om in gezamenlijkheid te onderzoeken of een haalbaar woningbouwplan op de locatie nabij het Kulturhus in Wijthmen alsnog mogelijk is.

Onderzoek:
Naar verwachting zal binnen het plangebied circa 90 woningen worden gerealiseerd. De komende periode zullen verschillende onderzoeken worden opgestart om het definitieve aantal en type woningen vast te stellen. Onderdeel van de verschillende onderzoeken is een marktonderzoek om de vraag vanuit de markt inzichtelijk te maken. Naar wat voor soort woningen is behoefte binnen Wijthmen en in welke prijsklasse? Middels dit onderzoek willen we hier o.a. antwoord op krijgen.

Na het afronden van het marktonderzoek zal het definitieve woningbouwprogramma worden vastgesteld. Vervolgstap is het uitwerken van een stedenbouwkundigplan welke de basis zal vormen voor de benodigde bestemmingsplanprocedure

Meer informatie

Kenmerken

Project
Wonen in Wijthmen
Type woningen
2-onder-1-kap, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrije kavel, Vrijstaand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden