Lokaal nieuws donderdag 26 oktober 2023

Nieuwbouwwoning beveiligen en beschermen: tips voor een zorgeloze start

De aankoop van een nieuwbouwwoning is een heel gaaf avontuur. Toch komt er meer bij kijken dan je van tevoren verwacht. Vlak na oplevering is het bijvoorbeeld belangrijk om de woning goed te beveiligen en te beschermen. Nieuwbouwwijken zijn aantrekkelijk voor inbrekers, omdat nog veel mensen dit aspect over het hoofd zien. Lees daarom de onderstaande tips goed door om te genieten van een zorgeloze start.

Tip 1. Gebruik rolluiken voor extra veiligheid

Rolluiken zijn een goede manier om je nieuwbouwwoning te beschermen. Ze bieden extra veiligheid, omdat de luiken een fysieke barrière vormen voor inbrekers. Rolluiken met anti-optilveren kunnen niet omhoog worden getild en houden ongewenst bezoek buiten. Daarnaast dragen rolluiken bij aan de energie-efficiëntie van de woning. Nieuwbouw is van zichzelf al goed geïsoleerd, maar met de toevoeging van de juiste buitenzonwering en raambekleding zorg je ervoor dat er nóg minder warmte ontsnapt via de ramen. Dat is erg fijn tijdens de koude winterperiode! Bekijk kosten van rolluiken op maat via de website van De Zonweringfabriek.

Tip 2. Creëer privacy met een schutting

Een schutting is niet alleen een decoratief element voor in de tuin, maar biedt ook privacy en bescherming. Kies voor een duurzaam materiaal dat aansluit op de stijl van de woning. Hout-beton schuttingen zijn erg populair vanwege de stevigheid en stoere uitstraling. Een stevige schutting maakt het inbrekers lastiger om via de tuin naar binnen te komen.

Tip 3. Hang raamdecoratie op

Het is misschien niet je eerste prioriteit bij oplevering van de woning, maar het is toch verstandig om snel raamdecoratie op te hangen. Zo voorkom je dat iedereen de woning in kan kijken en direct ziet welke (waardevolle) spullen er al staan. Koop eventueel tijdelijke plisségordijnen die je later vervangt voor stijlvolle raambekleding. Rolluiken en buitenzonwering zoals screens kunnen ook de inkijk verminderen.

Tip 4. Installeer een beveiligingssysteem

Overweeg om direct een beveiligingssysteem te installeren. Dit kunnen beveiligingscamera’s zijn, alarmen met bewegingsdetectie of een moderne deurbel met ingebouwde camera. In het ideale geval kun je camerabeelden ook via je telefoon bekijken, zodat je de woning in de gaten kunt houden als je nog niet bent verhuisd.

Tip 5. Voeg buitenverlichting toe

Vergeet niet om snel buitenverlichting toe te voegen aan de nieuwbouwwoning. Dit is essentieel voor de veiligheid en draagt tegelijkertijd bij aan een gezellige sfeer. Licht schrikt ongenode gasten af en zorgt ervoor dat je goed ziet wat er in de omgeving gebeurt.

Op welke manieren maak jij jouw nieuwbouwwoning een stukje veiliger?

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden