Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Dingen om te overwegen voordat je huis verkoopt en huurt

Voordat u uw huis verkoopt en inhuurt, is het belangrijk om de voorwaarden van een huur- en verkoopovereenkomst te kennen. Deze overeenkomsten zijn juridisch bindend en worden gemaakt tussen een homebuyer en een verkoper. Ze moeten huurpercentages en een gespecificeerde huurperiode omvatten. Voordat u er een ondertekent, is het een goed idee om vergelijkbare huizen in het gebied op te zoeken om te bepalen wat u in rekening brengt. Mogelijk moet u ook een terugbetaalbare aanbetaling bieden.

Uw huis verkopen

Als u uw huis verkoopt, hebt u veel opties. U kunt samenwerken met een makelaar of proberen uw huis zelf te verkopen. Veel mensen besluiten alleen te werken omdat ze bang zijn dat een makelaar geen verschil zal maken. In veel gevallen bespaart dit tijd en geld.

Voordat u een makelaar kiest, kijkt u naar hun website en lokale informatie. U moet de kwaliteit van de foto's, virtuele rondleidingen en informatie over informatie die ze verstrekken controleren. U kunt ook vragen om hun werkelijke advertenties voor uw huis te zien om te bepalen hoe goed ze het huis vertegenwoordigen. Zodra u een makelaar hebt besloten, moet u een interview opzetten om ze persoonlijk te ontmoeten. Sommige agenten vereisen dat u een kort telefonisch interview neemt, maar een face-to-face vergadering is voordeliger.

Een koper vinden

Als u op zoek bent naar een thuiskoper, kan het inhuren van een makelaar een slimme zet zijn. Eerst wilt u een koper kiezen die gekwalificeerd is en bereid is om uw huis te kopen. Hoewel het verleidelijk is om vrienden en familie om aanbevelingen te vragen, kunt u ook online beoordelingen bekijken om een beter idee te krijgen van de ervaring van de agenten. Zorg er ook voor dat hij of zij onmiddellijk op uw verzoeken reageert. Zorg er ten slotte voor dat uw agent de juiste referenties van de kopersagent heeft.

Een agent kan u helpen met veel aspecten van het verkopen van uw huis. Ze kunnen niet alleen advies geven om uw huis aantrekkelijker te maken, maar ze kunnen u ook adviseren op de huidige markt. Agenten zijn getraind om de lokale markt te kennen, wat u kan helpen een strategisch aanbod te doen dat realistisch is en voldoet aan uw verwachtingen. Ze werken ook namens u, onderhandelen met de verkopersagent en krijgen u de best mogelijke prijs voor uw huis.

Voorbereiding op de verkoop

Voorbereiding op de verkoop van een ingehuurd huis omvat het zorgen voor verschillende problemen. Een rommelige woning zal bijvoorbeeld niet veel kopers aantrekken. Zorg ervoor dat u persoonlijke artikelen in een opslagruimte opslaat en eventuele reparaties uitvoert. U moet ook uitgestelde onderhouds- en landschapsproblemen aanpakken. Bovendien moet u beoordelen of eventuele kapitaalverbeteringen het waard zouden zijn. Deze verbeteringen moeten een hoger rendement kunnen genereren dan hun kosten.

Onderhandelen over de aankoopprijs

Bij het verkopen of inhuren van een huis moet u vaak onderhandelen over de aankoopprijs. De verkoper wil misschien de hoogst mogelijke prijs voor het onroerend goed en de beste voorwaarden voor de verkoop. Soms omvat dit een deadline. De verkoper kan ook vragen om te onderhandelen over kleine reparaties of werk aan het onroerend goed. Of u bereid bent om concessies te doen of niet, hangt af van de markt voor uw eigendom en uw behoeften.

U wilt er ook voor zorgen dat de agent die u inhuurt, is ervaren bij het onderhandelen over de aankoopprijs van een huis. U kunt in de verleiding komen om de ante te verhogen, maar u moet op het advies van de agenten vertrouwen. In een concurrerende markt is het slim om de expertise en ervaring van uw agenten in uw voordeel te gebruiken.

Een huur-terug-koper vinden

Het vinden van een huur-back-koper bij het verkopen of inhuren van een huis is een optie die u kan helpen geld te besparen en te voorkomen dat u twee keer verhuist. Er zijn echter een paar dingen die u moet overwegen voordat u dit soort deal maakt. Overweeg eerst de algemene voorwaarden. Het is belangrijk dat u en uw koper beiden begrijpen waar u mee instemt, vooral als u niet helemaal zeker weet hoe het proces zal werken.

U hebt een formele huurovereenkomst nodig die zowel u als de huur-terug-koper beschermt. In het document wordt vermeld hoeveel de koper zal betalen, hoe lang hij de huur en andere details betalen. Het contract moet ook beschrijven wat de verkoper en de koper moeten doen om het onroerend goed te onderhouden.

Lees hier voor meer informatie.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden