Lokaal nieuws donderdag 06 oktober 2022

Alles wat je moet weten over het kopen van een tuinhuis

Altijd al een tuinhuisje willen hebben? Dit is begrijpelijk, want een tuinhuisje is eigenlijk onmisbaar in elke tuin. Tuinhuizen zijn geschikt voor verschillende doeleinden, en te koop in verschillende soorten en maten. Ook zijn er verschillende materialen waarmee tuinhuisjes worden gemaakt. Er is dus voor ieder wat wils, en in deze blog vertellen we je meer!

 

Doel van het tuinhuisje

Een van de meeste genoemde redenen voor de aanschaf van een tuinhuisje is de extra opbergruimte die wordt gecreëerd door een tuinhuisje. Niet elk huis heeft een garage, en als een huis een garage heeft is deze vaak al snel vol. Een tuinhuisje is daarom ideaal voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen of de barbeque. Als je kinderen hebt, kan een tuinhuisje ook erg geschikt zijn als speelruimte voor de kinderen. Zo zijn ze lekker buiten, maar kunnen ze met een beetje regen toch overdekt spelen. Ook biedt een tuinhuisje veel mogelijkheden voor het plaatsen van speelgoed. Je kunt er bijvoorbeeld een glijbaan aan verbinden, dit zullen kinderen fantastisch vinden! Een tuinhuisje kan ook worden ingericht als buitenkeuken. Dit is vooral geschikt voor de mensen die erg graag veel buiten eten in de zomer. Door in het tuinhuisje een keukenblok te plaatsen, met een kookplaat of een barbeque, hoef je niet naar binnen voor de bereiding van de maaltijd. Ook kun je het tuinhuisje iets uitbreiden met een loungegedeelte, zodat je er ook nog eens heerlijk kunt zitten. 

 

Verschillende soorten tuinhuisjes

Tegenwoordig is er een erg groot aanbod aan tuinhuizen, zodat je zeker het tuinhuisje kunt vinden die goed bij je wensen past. Lees snel verder voor de soorten tuinhuisjes, en de bijbehorende voor- en nadelen.

 

Metalen tuinhuisje

De naam zegt het al, een metalen tuinhuis is voor een groot gedeelte gemaakt van metaal. Dit tuinhuisje is een van de meer simpele modellen en heeft ook geen hoog prijskaartje. Doordat het tuinhuisje van metaal is, is hij vaak wel slechter geïsoleerd. Dit tuinhuisje is dus goed geschikt voor het opbergen van spullen, maar mocht je het tuinhuisje voor andere doeleinden willen gebruiken dan is het metalen tuinhuisje niet aan te raden. 

 

Houten tuinhuisje

Een houten tuinhuisje is het meest voorkomende model tuinhuisjes. Veel mensen kiezen voor een houten tuinhuisje omdat dit materiaal zorgt voor een warme uitstraling. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, past het ook erg goed bij de rest van de tuin. Een houten tuinhuisje is erg multifunctioneel, waardoor veel van je wensen in dit soort tuinhuisje gerealiseerd kunnen worden. Een nadeel van een houten tuinhuisje is dat dit soort tuinhuisjes meer onderhoud vraagt dan andere soorten tuinhuisjes. Hout kan namelijk uitzetten of krimpen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het hout regelmatig te bewerken. Ook heeft een houten tuinhuisje vaak een fundering nodig, omdat dit tuinhuisje een zwaarder gewicht heeft.

 

Kunstof tuinhuisje

Als je geen zin hebt in veel onderhoud aan je tuinhuisje, kies dan voor een kunstoffen huisje. Een kunstof tuinhuisje is erg makkelijk in elkaar te zetten en heeft een lange, onderhoudsvrije levensduur. Een kunstoffen tuinhuisje creert ook een modernere look in je tuin, wat perfect bij je smaak kan passen. Bij een kunstof tuinhuisje heb je echter wel minder mogelijkheden dan bij een houten tuinhuisje, doordat een kunstof huisje meestal alleen in de standaard modellen wordt verkocht. 

 

Na het lezen van deze blog ben je helemaal up-to-date over de mogelijkheden bij het kopen van een tuinhuisje. Het staat in ieder geval vast dat een tuinhuisje een aanschaf is waar je haast geen spijt van kunt krijgen!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden