energie vergelijken
Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Nieuwe woning inrichten met de vintagestijl

Na het uitkiezen van een mooie nieuwbouwwoning volgt al gauw de volgende stap: het bepalen van je nieuwe interieur. Natuurlijk wil jij degelijke meubels aanschaffen en een gezellig sfeer in je huis creëren. Hoe pak je dit aan? Om te beginnen kun je inspiratie zoeken bij de laatste woontrends. Een belangrijke trend is de vintagestijl. Bij deze woonstijl mix je modern met vintage. Dit levert een prachtig interieur op dat een nostalgisch tintje heeft. Je zult je hierdoor meteen thuis voelen in je nieuwe huis.

Uitgangspunten aanschaf meubels

Hoe scoor je leuk meubilair? Dit doe je door tijdens het uitzoeken van nieuwe en vintage meubels rekening te houden met de volgende uitgangspunten:

• Doe eerst ideeën op voor je interieur. Lees bijvoorbeeld woonbladen en woonblogs door. Ga ook zeker langs bij diverse meubelzaken voor inspiratie. Probeer bij een speciaalzaak die gave designstoelen eens uit en ga in de showroom van een beddenwinkel gerust liggen op dat schitterende bed. Ze staan ervoor. Let hierbij op de vorm, de kleur en het materiaal. Door te lezen, te kijken, te voelen en te ervaren ontdek je wat je zoekt;

• Kijk naar het ontwerp, de functionaliteit en de voordelen van een meubelstuk;•

• Denk vanuit het totale interieur. Bepaal of het meubelstuk in de mix past;

• Hou rekening met de kwaliteit, het onderhoud en de duurzaamheid van de meubels;

• Kies items die in je budget passen. Stel van tevoren vast wat je maximaal wilt uitgeven.

Interieur met vintage designmeubels

Via de online marktplaats Whoppah vind je eenvoudig en snel gave vintage designmeubels. Met een enkel item, zoals een mooie design salontafel of een vintage dressoir, geef je jouw woonkamer bijvoorbeeld al gauw een hele authentieke uitstraling. Ook een stel tweedehands designfauteuils combineert prachtig bij een modern bankstel. Verder dragen accessoires uit de vintagestijl bij aan een gezellige sfeer. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld aan een oude radio, vazen en ingelijste posters van bekende films uit vervlogen tijden. Of ga op zoek naar unieke vintageverlichting, want vroeger werden echt hele stijlvolle lampen gemaakt. Zet bijvoorbeeld een vloer- of tafellamp van een bekende ontwerper, zoals Gae Aulenti of Rob Nollet, bij je zithoek neer of ga voor een exclusieve hanglamp boven de keukentafel.

Je idee visualiseren

Spullen kiezen voor het interieur van je nieuwe huis of appartement kan best overweldigend zijn. Laat je niet gek maken. Neem er de tijd voor en schakel desnoods een deskundige in. Wat zeker helpt, is een schets maken van je ideeën. Dit doe je door middel van een plattegrond en een driedimensionale visualisatie. Gebruik hiervoor potlood en papier of maak handig gebruik van de computerprogramma’s die hier tegenwoordig voor zijn. Er zijn ook online hele handige tools te vinden om een interieur te ontwerpen, zoals Floorplanner en Roomstyler. Met dergelijke software kun je allerlei combinaties van vloeren, wandbekleding, decoratieartikelen en meubels uitproberen. Op deze wijze vind je gauw de mix die het beste past bij jouw wensen. Dit zal je kortom helpen om de juiste aankopen te doen.  

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden