Lokaal nieuws dinsdag 06 juni 2023

De drie meest gevraagde functies in de bouwsector in 2022

De bouwsector is een dynamische en opwindende sector, met veel mogelijkheden om carrière te maken. De sector biedt alleen al in Nederland werk aan meer dan 650.000 mensen. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met drie van de meest gevraagde banen in de bouw in 2022.

Werken in de bouw, wat houdt dat in?

De bouwnijverheid is een brede bedrijfstak, maar verwijst in het algemeen naar bouwen, verbouwen, onderhouden en repareren. Als een van de grootste industrieën in Nederland (en de wereld) zijn er veel arbeidsmogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar werk.

Als je geïnteresseerd bent in werken in de bouw, maar geen ervaring hebt of niet zeker weet waar je moet beginnen, maak je dan geen zorgen: wij hebben het voor je geregeld. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest gevraagde functies op dit gebied, zodat je erachter kunt komen wat ze inhouden en of ze al dan niet geschikt zijn voor jou!

Aan de slag als bouwopruimer zonder diploma

Schoonmakers in de bouw zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van bouwterreinen, gebouwen en andere faciliteiten tijdens de bouw. Ze ruimen het terrein op nadat de bouwwerkzaamheden zijn voltooid.

De baan van bouwopruimer is een goede optie voor mensen die geen diploma hebben en het verdient goed, doordat er een groot tekort is aan aanpakkers zoals jou! Op deze manier kun je dus werken zonder diploma.

De drie meest gevraagde functies in de bouwsector in Nederland

Als je op zoek bent naar een baan in de bouw, is het belangrijk om te weten naar welk soort banen er vraag is. Laten we eens kijken naar de drie populairste functies in deze sector:

• Bouwvakkers
• Bouwopruimers
• Bouwtechnici

Er zijn veel mogelijkheden in de bouwsector

Mensen in de bouw zijn gewild. De bouwsector biedt veel mogelijkheden voor mensen van alle leeftijden, met een breed scala aan vaardigheden en kwalificaties. Als u van buitenwerk houdt en lichamelijk fit bent, is er geen betere baan dan werken als bouwopruimer of bouwvakker. Bouwvakkers zijn nodig voor de bouw van huizen, kantoren, hotels en andere gebouwen. Ze bouwen ook wegen, bruggen en tunnels.

Je hebt geen ervaring of diploma's nodig om aan de slag te gaan als bijvoorbeeld bouwopruimer. Je kunt op de bouwplaats beginnen als arbeider, maar het zal enige tijd duren voordat je op deze manier carrière kunt maken, dus zorg ervoor dat je andere vaardigheden hebt die je kunt bieden, terwijl je onderweg wat extra geld verdient!

Al met al is de bouwsector een van de meest opwindende en gewilde sectoren om in te werken. Met zo veel verschillende banen is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om iets te vinden dat bij je vaardigheden en interesses past. En als je op zoek bent naar een carrièreswitch? Dan is werken in de bouw er zeker eentje om te overwegen!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden