Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Waarom kiezen voor een buitendouche?

Buitendouches zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en zijn een geweldig toevoeging voor jouw huis. Ze zullen niet alleen waarde toevoegen, maar je ook een buitentoevluchtsoord bieden om van te genieten. In deze blog bespreken we enkele ideeën voor buitendouches en een inzicht in welke materialen je moet gebruiken voor een douchewand.

Hoeveel kost een buitendouche?

Een buitendouche kan vrij prijzig zijn om te installeren, afhankelijk van hoe eenvoudig of geavanceerd je het wilt. Je kan douchestangsets kopen voor ongeveer 150 euro, dan moet je rekening houden met loodgieterskosten, een afvoersysteem en vloeren.

Vloeren

We raden aan om te kiezen voor mozaïektegels voor je buitendouchevloer, omdat ze niet-poreus, antislip zijn en er ook geweldig uitzien in een tuinomgeving. Je kan ook voor andere vloeropties gaan, zoals beton- en steentegels, zolang je ervoor zorgt dat deze materialen slipvast zijn en niet na verloop van tijd gaan rotten.

Afvoer

Het is belangrijk om het afvoersysteem efficiënt te houden om ophoping van water te voorkomen, dus probeer de douche op een helling te installeren om resterend water en plassen tot een minimum te beperken. Het water moet ook weglopen van de structuur van het huis om schade te voorkomen.

Het kan geschikt zijn om jouw water direct in de grond te laten vallen, maar dit kan een ophoping van water veroorzaken en wordt niet aanbevolen voor zware kleigronden. Daarom gebruiken de meeste buitendouches droge putten om het water in de grond af te voeren en de waterstroom gemakkelijk te verspreiden. Droge putten zijn in wezen een laag grind waar het afvalwater doorheen filtert, en moet ongeveer 1,20 meter diep zijn.

Wat is de beste douche om te gebruiken?

Opbouw douche sets  zijn een geweldige optie voor buitendouches, omdat ze eenvoudig te bedienen, verstelbaar en geschikt zijn voor kleine budgetten. We raden aan om voor een roestvrijstalen afwerking te gaan, omdat deze robuuster is dan mat zwart of messing en bestand is tegen roest en slijtage door verschillende weersomstandigheden.

Een douche-handset is een geweldig accessoire voor een buitendouche en kan helpen bij het afspoelen van dingen, of het nu gaat om een ​​huisdier, modderige laarzen of ander zandig materiaal als je toevallig in de buurt van een strand woont. Je moet er ook naar streven om de douche zo dicht mogelijk bij het huis te installeren, om ervoor te zorgen dat het loodgieterswerk eenvoudiger is.

Waterdruk

Het is de moeite waard om te controleren of je waterdruk hoog genoeg is om een ​​buitendouche te installeren, aangezien niet alle douches in elk huis werken. Als jij een lage waterdruk hebt, zijn er dingen die je kan doen om deze te verbeteren. Zorg er ten eerste voor dat jouw douchekop schoon is en niet vol kalkaanslag, waardoor sommige sproeiers geen water kunnen transporteren.

De beste optie om de waterdruk te verhogen is echter door te kiezen voor een waterbesparende douchekop. Deze zorgen voor lucht en water, dus zorgen nog steeds voor een krachtige en efficiënte waterstroom terwijl de kosten laag blijven. Bekijk hier onze blog over waterbesparende douchekoppen.

Buitendouche privacy

Er zijn verschillende mogelijkheden voor buitendouchewanden: je kan ervoor kiezen voor een volledig open douche, een gordijn, of enkele wanden ophangen om een ​​overkapping te bieden. Als je privacy wilt toevoegen aan de buitendoucheruimte, kan een douchegordijn een goede optie zijn en jou die extra mate van veiligheid geven.

Een modernere en luxere optie is een open omheining rond de douche die een zekere mate van privacy biedt, maar er ook voor zorgt dat de douche goed toegankelijk is.

Accessoires voor buitendouche

Als je buitendouche wat muren eromheen heeft, is het een goed idee om een ​​paar planken te installeren op de muren te plaatsen om je doucheproducten op te bergen. De meeste douchegel- en shampooflessen zijn water- en weerbestendig, dus ze kunnen prima buiten worden bewaard - tenzij je natuurlijk storm of vorst krijgt!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden