Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws vrijdag 10 juni 2022

De juiste klantspecifieke veer voor iedere toepassing

Afhankelijk van het project waar u aan werkt, heeft u verschillende veren nodig. Met de hulp van technici worden dan de juiste veerberekening gemaakt of veerconstructies uitgeschreven. Zo kun je ervoor zorgen dat de veren die u aanschaft ook echt aansluiten bij de benodigdheden, zorgvuldig worden getest en volledig afgestemd zijn op uw toepassing. Welke veer u nodig heeft, kan per branche verschillen.

Veren in de agrotechniek

Agrotechniek is een seizoensgebonden branche. Veel industriële veren worden verwerkt in de machines voor landbouw, akkerbouw, tuinbouw maar ook in fruitteelt, kassenbouw en veeteelt. Denk hierbij aan praktische voorbeelden van veertanden voor hooimachines tot lange spiraalveren die verwerkt worden in aardappelrooimachines.

Machines en industriële veren

In de machinebouw komen veelvuldig drukveren, trekveren, torsieveren en bladveren voor. Omdat machines continu moeten produceren en een productiestop niet mag voorkomen, is het verwerken van hoge kwaliteit veren essentieel. Deze machines komen in allerlei verschillende industrieën voor denk aan: elektrotechniek, filtratietechniek, kunststofverwerking, metaalbewerking of interieurbouw.

Schotelveren

Daarom is een juiste veer essentieel in ieder project. Neem nou een schotelveer. Deze veer laat enorme kracht vrij bij een kleine veerweg. Een schotelveer omvat een gevormde schijf met een gat in het midden zodat de veer over een as geplaatst kan worden. Een hoogwaardige schotelveer wordt gemaakt. Van chroom-vanadium en is er zo op gebouwd dat de belasting van de veer zowel wisselend als constant kan zijn.

Trekveren

Trekveren zijn de meest gangbare veren en komen voor in allerlei vormen en maten. Onder invloed van een trekkracht wordt de trekveer langer, terwijl de veer na het wegnemen van de kracht weer terugkeert in zijn originele positie. Door dit eenvoudige mechanische principe kunnen ze in allerlei applicaties worden ingezet. Een goed voorbeeld waar kwalitatieve trekveren essentieel zijn is in de trampolinebouw.

Voor iedere branche de juiste veer

Nu weet je dat de kans groot is dat je een industriële veer tegenkomt wanneer je kijkt naar de producten of machines binnen verschillende branches. Neem maar eens een willekeurig product binnen uw branche en demoteer dit. De kans is groot dat er een veer, beugel, clip of ring van metaal te vinden is. Hierom is het belangrijk altijd te kijken naar de juiste veer van de juiste kwaliteit!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden