Lokaal nieuws woensdag 19 januari 2022

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends

Een nieuw jaar betekent nieuwe mode, stijlen en trends op het gebied van wonen. Het afgelopen jaar hebben we het besef gekregen hoe lekker het is om een eigen woning te hebben volledig ingericht naar eigen smaak. Wegens de pandemie zijn we nooit zo veel en vaak thuis gebleven. Het leidde tot heuse metamorfoses op woongebied en complete huizen, kamers of ruimtes werden omgebouwd tot nieuwe totaal andere kamers. Het vaker voorkomen van het thuiswerken heeft ertoe geleid dat de woontrends zijn gaan veranderen. Lees meer over de woontrends voor het nieuwe jaar. 

 

Duurzaamheid

Volgens wetenschappers staat onze wereld te wachten op een nog grotere crisis dan de huidige pandemie als we zo doorgaan, namelijk de global warming die onze zeespiegel doet stijgen en onze woonruimte zal op slurpen. Om dit te voorkomen is duurzaamheid aan bod, wat ook op interieurgebied telt en verschil gaat maken voor de wereld. Duurzame meubels met een lange levensduur worden met de dag populairder bij de consument. Denk hierbij aan producten gemaakt van hout, kunstleer, bamboe of andere natuurlijke materialen die lang meegaan en CO2 vriendelijk zijn. Stop met gas en ga over op een milieuvriendelijkere manier van verwarmen en koelen zoals mobiele-airco.nl dat aanraadt. Planten in huis mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze zorgen voor een natuurlijke look, een groene uitstraling en geven extra zuurstof af in huis. Ga ook eerlijke keuzes maken en kies voor bedrijven die een productieproces hanteren waarbij duurzaamheid voorop staat. 

 

Slim wonen

Een trend die al een tijdje loopt maar nog steeds in ontwikkeling is en vele nieuwe technieken oplevert is de slimheid van het wonen. Slimme apparaten in en om het huis, zoals de verlichting, verwarming, mobiele airco raamafdichting, het alarm, de stofszuiger, de televisie of radio etc. We hebben het als mensen nou eenmaal super druk dus wordt ons leven met behulp van slimme apparaten een stuk eenvoudiger een minder druk gemaakt. De tuin wordt al gemaaid door een robot stofzuiger, een automatisch bewateringssysteem geeft de tuin en planten op tijd water, de gordijnen gaan automatisch open en dicht, de verlichting dimt automatisch, de kachel die vanzelf aan en uitgaat. De smartwatch helpt ons zowel binnen als buiten het huis. Het is nog wachten op een toilet die ons advies gaat geven over onze gezondheid aan de hand van de ontlasting. 

 

Meer met minder

De wereld raakt een beetje overbevolkt zo voelt en lijkt het soms op straat en in de wijk. Het nieuwe motto is dan ook; less is more. De tiny-houses en bungalows zijn er een simpel voorbeeld van. Het interieur kan ook minimalistisch worden met zachte kleuren en meubels. Ga bijvoorbeeld voor een minimalistische accessoires gecombineerd met natuurlijke kleuren zoals de aarde of pasteltinten op de muren en vul de ruimte met velvet meubelen. Maak van een werkkamer tevens een speelkamer of slaapkamer door de ruimte in huis multifunctioneel te maken. Online zijn er genoeg voorbeeld te vinden van hoe je dit precies aan kunt pakken. Via webshops die de online marketing uitbesteden kun je prima aan producten komen die passen bij de woontrends van dit nieuwe jaar.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden