Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

5 tips om je kleine woonkamer groter te laten lijken

Wanneer je een nieuwbouwwoning in Zwolle hebt, weet je dat je soms meters moet inleveren. De woonkamer in jouw nieuwbouwwoning is niet altijd even groot. Maar gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes waardoor je jouw woonkamer een stuk groter laat lijken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. Wij geven je 5 tips.

1. Kies voor lichte kleuren

Een donkere kleur op de muur maakt het huis misschien wel wat knusser, maar het zorgt er ook voor dat het lijkt dat de muren iets meer naar je toe komen. Hierdoor lijkt de ruimte kleiner. Door lichte kleuren te gebruiken wordt het licht gereflecteerd, wat maakt dat de kamer groter oogt. De vloer en wanden reflecteren het meeste zonlicht, maak hier dus handig gebruik van en kies voor een lichte kleur.

2. Gebruik spiegels

Spiegels zorgen voor een extra dimensie in je woonkamer. Ze reflecteren licht, waardoor je woonkamer meteen een heel stuk groter lijkt. Kies voor een grote hangende spiegel aan de muur achter je bank of ga voor een lange staande spiegel die je op de vloer zet.

3. Kies voor meubilair op pootjes

Door groot meubilair op pootjes te plaatsen, lijkt de ruimte automatische een stuk ruimtelijker. Dit komt omdat de vloer dan doorloopt en niet geblokkeerd wordt. Als je voor een bank tot op de grond gaat, lijkt je ruimte kleiner en voller.

4. Ga voor grote accessoires

Wil je accessoires in je woning, dan is het goed om hier te kiezen voor een paar grote accessoires in plaats van veel kleine. Door voor grotere accessoires te gaan, lijkt je kamer een stuk luxer en groter. Veel kleine accessoires her en der verdeeld over de kamer, oogt al gauw rommelig, en dus klein.

5. Gebruik meerdere lichtbronnen

Vertrouw niet op één enkele lichtbron in het midden van de kamer. Die enkele hang- of plafondlamp in je woonkamer zal net een pool van licht in het midden van de vloer werpen, waardoor je stukken zonder licht kleiner laat lijken.

Gebruik meerdere lichtbronnen om licht door de kamer te verspreiden. Zo kun je er voor kiezen om een mooie klassieke hanglamp boven de eetkamer te plaatsen en te gaan voor een zwarte hanglamp boven de zithoek. Maar vergeet ook zeker de wand- en vloerlampen niet. Deze helpen donkere hoeken te verlichten en de hele kamer op te fleuren, waardoor deze er groter uitziet.

Wij hopen dat je met deze tips jouw woonkamer groter kan laten lijken. Waar ga jij mee beginnen?

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden