energie vergelijken
Lokaal nieuws maandag 19 april 2021

Home gym bouwen in je nieuwe huis? Dat kan met deze tips!

Op het moment zijn de sportscholen in ons land nog altijd gesloten vanwege de pandemie en de maatregelen die opgelegd zijn door de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel mensen hebben hierdoor ondertussen al fitnessapparatuur gekocht via het internet zodat ze thuis alsnog aan hun lichaam kunnen werken. Gewichten online kopen is hierbij natuurlijk ook een optie. Als je dit toch al hebt gedaan, waarom zou je dan niet één specifieke ruimte in je nieuwe huis in Zwolle gaan gebruiken als een home gym? Je zult dan dus een sportschool in je eigen huis hebben, hartstikke handig natuurlijk! De onderstaande tips kun je gebruiken bij het bouwen van deze gym in huis, al kan het natuurlijk ook geplaatst worden in je schuur of garage. 

Rubberen matten 

Eén van de dingen die je echt als eerste in de sportschool in je nieuwe woning moet neerleggen is een zachte kunststof vloer! Zelfs als je geen deadlifts doet of niet gaat trainen met halterstang, zal dit het gebied warmer en comfortabeler maken. Je kunt een grote yoga mat gebruiken of zelfs de puzzelstukjes schuimblokken die je in de kinderspeelplaatsen vindt! Daarnaast heeft dit natuurlijk ook als doeleinde om klappen van zware gewichten op te vangen. Hierdoor zul je de onderliggende vloer niet vernielen, terwijl het ook niet veel geluid zal maken als je je stang neerlegt nadat je bijvoorbeeld een deadlift hebt gedaan. Door het gewicht is dit anders namelijk wel het geval.

Doe het zelf

Het bouwen van een home gym is het perfecte excuus om je knutselvaardigheden te verbeteren! Als je al een volle werkbank hebt, kun je complexe projecten bouwen, zoals bijvoorbeeld rekken waar je je aan kunt optrekken. Er zijn ook tal van projecten voor mensen die nog niet echt goed zijn op het gebied van DIY. Hang als je een beginnende doe het zelver bent wat planken aan de muur om je speakers op te zetten bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook een stencil in een cool design maken, wat je vervolgens op een wand kunt plaatsen om de sportschool in je huis te decoreren en personaliseren. Spiegels ophangen in de muur is bovendien zeker een aanrader, wat je ook zelf kunt doen. 

Verwarming

Ben je van plan om je sportschool in de garage te plaatsen? Koud weer is de vloek van een gym in een garage. Gelukkig kunnen een paar kachels het bevroren gebied in een gezellig hol veranderen. Dat laat slechts één probleem over: de Olympische halterstang. Gewichtheffers kennen maar al te goed de beet van koud staal als ze naar het squatrek gaan om hun oefeningen uit te voeren. Als je Olympische halter gewoon te koud is dan kun je het na elke training naar binnen brengen. Neem het vervolgens mee naar de garage als je het gaat gebruiken tijdens je workout. Door dit te doen zul je ervoor zorgen dat het niet koud is en dat je gewoon je oefeningen kunt uitvoeren met de halterstang. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden