Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

4 toprestaurants om te bezoeken (of om af te halen) als je in Zwolle woont

Een van de redenen dat Zwolle een ontzettend prettige stad is om te (gaan) wonen zijn de gezellige restaurants. Hoewel je tijdens een verhuizing vooral druk bent met het regelen van zaken als energie en bijvoorbeeld geschikte raamdecoratie, is het ook belangrijk om op tijd te ontspannen. En ook in coronatijd kun je fijnproeven, want van onderstaande vier toprestaurants kun je er bij drie zelfs in coronatijd terecht om eten af te halen of te laten bezorgen.

1. De Librije

Eén van Nederlands' meest bekendste restaurants staat in Zwolle: de Librije. Om te vieren dat je in de prachtige stad bent gaan wonen mag je best wel luxe uit eten gaan, toch? Dat doe je bij dit restaurant zeker. Het chique restaurant is net binnen de stadsgracht gevestigd, tegenover Theater de Spiegel. Wanneer de deuren door corona nog even gesloten blijven, hoef je je smaakpapillen niet teleur te stellen. De Librije biedt tal van exclusieve pakketten aan, in combinatie met online kooklessen. In plaats van in het authentieke pand van dit beroemde restaurant te genieten, geniet je van exclusief eten aan je eigen dinertafel. En het leukste? Je voelt je bij de bereiding een ware michelinchef.

2. Os & Peper

Op nummer twee staat restaurant Os & Peper. In het restaurant wordt uitsluitend gewerkt met kwaliteitsproducten uit de regio. Het restaurant is gevestigd op de Ossenmarkt, aan de voet van de welbekende Peperbus. Wie van de kaart wil proeven moet wel even zijn kans afwachten: in coronatijd bezorgt het restaurant niet.

3. Coperto Restobar

Een verborgen pareltje van de stad Zwolle is zonder meer Coperto Restobar. Dit restaurant is aan de stationsweg gevestigd. Onlangs werd het restaurant bekroond met een Bib Gourmand. Coperto Restobar beschikt over een prettig restaurant met een prachtige lichtinval. Dit restaurant biedt momenteel een dinerbox aan om heerlijk thuis van te genieten. Je dient het eten nog wel even zelf op te warmen, maar dat is een kleine moeite.

4. 't Pestengasthuys

't Pestengasthuys ligt midden in het centrum van Zwolle, aan het Weversgildeplein ligt het restaurant ietwat verscholen. Laat je echter niet van de wijs brengen door de verborgen ligging, want het restaurant serveert prachtige en heerlijke gerechten. In het authentieke gebouw worden normaliter heerlijke vlees- en visgerechten geserveerd. Door de coronamaatregelen dienen die echter wel zelf even te worden afgehaald.

Eten met kinderen

Voor wie het wat minder exclusief zoekt, heeft Zwolle ook genoeg te bieden. Van all-you-can-eat tot pizza en hamburger. In coronatijd – en daarbuiten – wordt in geheel Zwolle bezorgd door een breed scala aan eetgelegenheden. Ook de allerkleinste eters hoef je dus nooit teleur te stellen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden