Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Laat je woning veilig achter tijdens vakantie door slimme beveiliging

Heb je in 2020 ook je vakantie moeten afzeggen en hoop je dat het in 2021 wél gaat lukken? Of moet je voor je werk vaak weg en laat je de woning liever niet onbeheerd achter? Wat je reden ook mag zijn, met slimme beveiliging houd je ogen en oren op jouw huis en eigendommen als je op pad bent. Uiteraard biedt het ook bescherming als je gewoon thuis op de bank zit of in bed ligt. Met slimme beveiliging in huis profiteer je het hele jaar rond van veiligheid … en dit gaat verder dan inbrekers afschrikken.

Wat is slimme beveiliging?

Er zijn twee soorten beveiliging; systemen die zelfstandig werken of systemen die deel uitmaken van een groter geheel. Met name voor bedrijfsmatig gebruik zullen er systemen ingezet worden die alleen voor de bewaking zorgen. Dat is de meest veilige en praktische oplossing. In particuliere woningen zal een smart home systeem meer voordeel bieden omdat je koppelingen kunt maken met andere apparaten. Zo kun je Philips Hue lampen via een Tahoma smart home systeem koppelen aan een IP camera van Somfy of een slimme rookmelder.

Beveiligen is meer dan alarm slaan

Vroeger was een alarmsysteem in huis een systeem met detectie en een luidspreker. Wanneer er onraad werd vastgesteld ging er een alarm af. Denk aan een autoalarm of een brandmelder in de trein. Dit zijn eenduidige vorm van beveiliging die één eenvoudige taak heel goed kan uitvoeren. Het probleem is dat je als bewoner geen zicht hebt op de oorzaak. Een inbreker die jouw raam probeert te openen is wat anders dan een kat die een plas doet op jouw deurmat. Het is beide niet prettig maar de impact is wel anders natuurlijk. Met name de introductie van IP camera’s hebben de ontwikkeling van huisbeveiliging in een stroomversnelling gebracht. In plaats van alarm slaan en hopen dat er een kat voor de deur staat in plaats van een inbreker, kun je nu direct zien wat er aan de hand is. Dit noemen we signalering. Op basis van de oorzaak kan het gevolg anders zijn.

Kies je eigen avontuur

Vroeger waren er boeken met alternatieve ‘paden’. Je leest een paar bladzijden en je wordt gevraagd om een keuze te maken. Wil je het bos inlopen, dan ga je naar pagina 53 maar als je liever dat enge huisje bezoekt dan moet je verder lezen op pagina 37. Het boek bood keuzes en had slimme vertakkingen om de lezer te boeien. Bij een slim beveiligingssysteem zijn er ook afwijkende mogelijkheden. Het begint altijd bij een signalering. Dit kan een beweging zijn, maar ook licht, temperatuur of windkracht. Op basis van het signaal wordt een actie in werking gezet. Naast apparatuur speelt software een belangrijke rol in het vervolgtraject. Zo kan een IP camera binnen of buiten bijvoorbeeld gezichten herkennen dankzij slimme software. Is het een vertrouwd gezicht, dan krijg je een melding op je telefoon. Is het een onbekend persoon dan laat je alarm slaan.

Je kunt zelf bepalen welke reactie bij welk type signalering past. Als er een pakketbezorger voor de deur staat dan is het niet zo prettig als er een alarm op 100+ decibel begint te luiden. Maar midden in de nacht is het onwaarschijnlijk dat je een pakketje bezorgd krijgt, dan is een duidelijk alarm wel op z’n plaats. Via een centrale huisautomatisering app kun je instellen wat past binnen jouw situatie.

Niet alleen voor inbraakpreventie

Bij beveiliging wordt vaak als eerste gedacht aan inbraak. Zeker als je op vakantie bent is dit een gegronde angst. Toch zijn er zeker ook andere gevaren om rekening mee te houden. Hier zijn drie voorbeelden van alternatieve toepassingen:

1. Waar rook is…

Het mag duidelijk zijn dat rookmelders levens kunnen redden. Naast standaard melders zijn er ook slimme rookmelders van Somfy die niet alleen autonoom werken maar ook in serie geplaatst kunnen worden. Daarnaast zul je bij detectie een bericht ontvangen op je smartphone.

2. Houd een oogje op je kinderen

Camerabewaking is niet alleen nuttig voor detectie van buitenaf, je kunt ook je eigen kinderen in de gaten houden. Niet alleen in huis, je ziet ook wanneer je kind naar buiten loopt zodat je direct actie kunt ondernemen.

3. Let op (jouw) huisdieren

Laten we ook dieren niet vergeten. Het kan heel leuk zijn om honden in je eigen tuin spelen te zien ravotten terwijl je zelf even iets anders doet, het is ook heel nuttig om die plassende kat van de buren op heterdaad te betrappen. Je zou het sprinkler systeem kunnen koppelen aan het detectie systeem...

Met slimme beveiliging beschik je over een digitale security guard, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden