Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

Leukste scheidingswanden voor nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen hebben vaak veel open ruimtes. Hierdoor lijkt de woning van binnen groter, maar het kan wel een uitdaging zijn om wat sfeer in huis te brengen. Wil jij je ruimtes opdelen? Dan zijn deze leuke scheidingswand-ideeën speciaal voor jou!

Stalen rooster

Door gebruik te maken van een stalen rooster creëer je een zeer unieke scheidingswand. Aan dit rooster kun je leuke hangplanten hangen, maar er is natuurlijk ook genoeg ruimte voor postkaartjes, tekeningen van je kinderen en sfeervolle lampjes. Je kunt vrijwel alles aan een stalen rooster hangen. Als je vrijwel niet door de wand heen wilt kunnen kijken, zet dan een bak met klimopplanten onder het rooster neer. Binnen de kortste keren heb je een hele groene wand in je huis.

Kast

De meest bekende manier om een ruimte te scheiden, is natuurlijk het plaatsen van een kast. Velen kiezen tegenwoordig voor een open kast om toch het gevoel van ruimtelijkheid te behouden. In de kast kun je natuurlijk van alles neerzetten. Gebruik je de kast bijvoorbeeld om een studeerhoek te maken waar je ongestoord gebruik kunt maken van internet? Plaats dan boeken in de kast die je kunnen helpen bij je research. Tegelijkertijd brengt het aanzicht van een boekenkast je meteen in de studeer- of werkstemming. Vergeet ook niet wat planten in en op de kast te zetten. Die helpen je om je te concentreren!

Klimrek

Speur marktplaats af en je kunt waarschijnlijk nog wel een nostalgisch klimrek vinden dat vroeger in de gymzalen werd gebruikt. Even schuren, even lakken en het is een prachtige scheidingswand. Niet zoals bij het stalen rooster kun je hier planten aanhangen, maar het biedt ook ruimte voor sfeervolle plaids! Het hout van het rek voegt warmte en stijl toe aan je huis op een zeer unieke manier.

Touw

Nog een uniek scheidingswand-idee: maak gebruik van touw! Door een lat aan het plafond en aan de vloer te bevestigen, creëer je ruimte om touwen strak te spannen. Hoe dichter de touwen bij elkaar hangen, hoe minder makkelijk je door de scheidingswand heen kijkt. Een scheidingswand van touw staat prachtig in interieurs met een bootthema, maar voelt zich ook thuis in een botanisch interieur.

Glazen wand

De glazen wand doet het goed in lofts, maar kan ook prima geplaatst worden in nieuwbouwwoningen. Het is een strak ogende wand die woon- en eetkamer of woon- en studeerkamer scheidt. Glas past natuurlijk bij iedere interieurstijl, maar is vooral geliefd in de industriële en botanische woningtrends. Als je grote ramen in huis hebt, is dit de perfecte scheidingswand die zo min mogelijk licht blokkeert. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden