Lokaal nieuws dinsdag 05 januari 2021

Dit zijn de interieurtrends van 2021

Als je je intrek neemt in een nieuwbouwwoning, wil je deze natuurlijk inrichten volgens de laatste trends. 2021 staat voor de deur, dus we laten je graag kennismaken met de interieurstijlen van het nieuwe jaar.

Duurzaam, duurzaam, duurzaam

Waar 2020 al draaide om de duurzaamheid, zal 2021 daar nog eens schepje bovenop doen. Volgend jaar zijn gerecyclede materialen namelijk helemaal in. Je kunt natuurlijk tweedehands meubels kopen, maar je kunt ook gerecycled materiaal inkopen en een meubelmaker inschakelen om echt iets unieks te maken! Wil je liever je spullen bij de woonboulevard vandaan halen? Kies dan voor aankopen die lang meegaan en op een duurzame manier geproduceerd zijn. Let tegelijkertijd op wooninrichting in relatie tot je stroomverbruik. Zelfs al maak je gebruik van zonnepanelen of groene stroom door middel van een energieleverancier, dan nog heb je er voordeel van om op energie te besparen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ’s nachts dikke gordijnen voor de ramen te hangen of een stijlvolle krukwand te plaatsen.

Op wereldreis in huis

In 2020 konden we eigenlijk nergens heen op reis. Het lijkt erop dat de interieurtrend in 2021 dit weer goed maakt. De wereldse trend geeft je namelijk het gevoel alsof je souvenirs van over de hele wereld thuis hebt gebracht om een prachtig, persoonlijk interieur te creëren. Combineer bijvoorbeeld Scandinavische, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse accessoires en meubels om je eigen unieke stijl te realiseren. In deze trend horen diepe, donkere aardetinten thuis, zoals kastanjerood en bruintinten. Verschillende materialen worden bij elkaar gebracht om een geweldig contrast te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een glimmende satijnen poef naast een rotan pauwenstoel.

Bright bubble trend

2020 bracht stress en onzekerheid met zich mee. In 2021 lijkt het dus extra belangrijk dat we het onszelf lekker gemakkelijk maken. Hier hoort een rustgevend interieur bij met ronde vormen, zachte, aaibare stoffen en lichte kleuren. Deze trend, ook wel de bright bubbel trend genoemd, staat in sterk contrast met de eerder genoemde trends, maar is zeer passend, omdat het een lege pagina symboliseert. Het moet een nieuw begin aanduiden en de huiseigenaar een comfortabel en ‘zacht’ huis geven.

Japandi

De Scandinavische trend is ondertussen tijdloos geworden en ook de Japanse interieurstijl heeft zijn vaste fanclub, maar Japandi – een combinatie van deze twee trends – blaast beide stijlen nieuw leven in door middel van een samenvoeging. Hoewel Japan en Scandinavië niets met elkaar te maken lijken te hebben, hebben de interieurstijlen veel overeenkomsten en zijn ze perfect te combineren. Deze trend kenmerkt zich door zachte stoffen en kleuren en organische vormen. De Japandi-trend biedt een warme sfeer, maar tegelijkertijd een modern en opgeruimd gevoel.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden