Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Een kleine woonkamer zo praktisch en stijlvol mogelijk inrichten

Lang niet iedereen kan genieten van de luxe van een grote ruime woonkamer, maar dat houdt niet in dat je er niet een heel erg gezellige ruimte van kunt maken.  Er zijn veel verschillende manieren voor het leuk inrichten van een kleine woonkamer. Wij geven je een aantal handige tips over hoe je de woonkamer zo praktisch en stijlvol kan inrichten.

Tip 1: Kijk eens twee keer naar de beschikbare ruimte

Ga na waarom de ruimte klein oogt of klein is. Zijn de overheersende kleuren in de ruimte erg donker, komt er weinig daglicht de woonkamer binnen, is er een heel laag plafond of is de ruimte simpelweg slecht ingericht? Allemaal factoren die een rol kunnen spelen.  De basis van je interieur bepaalt de looks en de woonaccessoires kleden het geheel aan.  Bij de basis kun je denken aan de kleurkeuze en meubels. Check bij het uitkiezen van de meubels of je ze ook daadwerkelijk echt nodig hebt en gaat gebruiken, je wil de kamer namelijk niet te vol zetten met allerlei spullen. 

Tip 2: Gebruik de ruimte optimaal

Zoals net werd genoemd, is het verstandig om alleen maar meubels en dergelijke aan te schaffen als je die ook echt in gebruik gaat nemen.  Gebruik de wanden, door bijvoorbeeld boekenplanken op te hangen waar je dingen kunt opbergen.  Als je een liefhebber bent van boeken lezen komt dit natuurlijk mooi van pas, maar je kunt er ook heel goed andere dingen opzetten zoals leuke fotolijstjes. Mocht je de ruimte optisch willen vergroten, dan zijn spiegels een erg goed idee. Tegenwoordig zie je veel grote ronde spiegels voorbijkomen, niet alleen functioneel maar geeft je interieur ook een leuke uitstraling. Mocht je een brede en niet hele hoge ruimte hebben, dan kun je het beste zoveel mogelijk horizontale vormen in je woonkamer hebben. Denk bijvoorbeeld aan shutters. Voor een hoge maar niet hele brede ruimte kun je het beste verticale vormen verwerken zoals bijvoorbeeld een staande lamp.

Tip 3: Lichte kleuren

Kies geen donkere tinten voor een kleine ruimte, dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte alleen maar kleiner lijkt. Mocht je van een landelijk interieur houden, dan kom dat in dit geval goed van pas. In een landelijk interieur worden namelijk veel wittinten gebruikt. Een licht interieur past erg goed bij bijvoorbeeld mooie linnen gordijnen. Dit geeft een frisse look aan je woning. Om toch iets van kleur te behouden in je woonkamer, kun je wit goed combineren met aarde tinten.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden