Lokaal nieuws maandag 26 maart 2018

MW Sound & Solutions biedt akoestische oplossingen

Een kantoortuin waarin een kakofonie van geluiden zorgt voor concentratieproblemen bij werknemers, een grote woonkamer die zo hol klinkt dat bewoners zich niet thuis voelen. Martin Wijbenga zorgt met zijn bedrijf MW Sound & Solutions voor akoestische oplossingen die niet alleen technisch, maar ook esthetisch recht doen aan de ruimte.

”Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij mij terecht”, vertelt Martin Wijbenga uit Leeuwarden, eigenaar van MW Sound & Solutions. Wijbenga heeft ruim vijftien jaar ervaring als audiotechnicus en richtte twee jaar geleden zijn eigen onderneming op om nóg meer met geluid te kunnen doen. ”Ik heb een goed gehoor”, bevestigt Wijbenga lachend.

Dat komt goed van pas op het moment dat hij over de vloer komt voor een akoestische meting. ”Door het ervaren van de ruimte en het verrichten van metingen kan ik goed bepalen wat er aan dempend materiaal nodig is.” 

Wijbenga geeft niet alleen advies, hij levert ook de benodigde panelen en desgewenst verzorgt hij de installatie. ”Veel mensen denken bij dempend materiaal aan zwarte panelen of ‘van die eierdozen’. Maar naast standaardpanelen in allerlei vormen en kleuren, is er in maatwerk enorm veel keus, zowel voor wanden als plafonds en zelfs met eigen opdruk. Ook daar kan ik voor zorgen.”

Wijbenga weet dat een ruimte enorm opknapt van een technisch goede én mooie oplossing voor slechte akoestiek. ”Om het mensen te laten ervaren, maak ik proefopstellingen waarbij ik panelen een week lang in een ruimte laat staan. Ik vraag mensen om het verschil tussen die ruimte en andere ruimtes te ervaren.” Deze aanpak werkt. ”Ik hoor heel vaak: hè hè, eindelijk kunnen we hier rustig werken. Of: wil je ook de andere ruimtes doen?”

Het zijn deze positieve ervaringen die er de afgelopen twee jaar voor hebben gezorgd dat MW Sound & Solutions al in het hele land akoestische problemen heeft mogen oplossen.

“Dat vind ik ontzettend leuk. Ik kom graag bij bedrijven en particulieren over de vloer en neem alle tijd voor het geven van advies en het bieden van oplossingen. Het geeft veel voldoening om mensen te laten ervaren wat akoestiek kan doen voor een ruimte. En het mooie aan de enorme keuze in panelen is dat het dempende materiaal ook echt iets kan toevoegen aan de inrichting en sfeer van een ruimte.”

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zwolle.

Aanmelden