Specialisten

Interieurstudio Eigen: ontwerp en styling met nét dat beetje extra

De naam van onze onderneming zegt het eigenlijk al: Studio Eigen wil van je huis een thuis maken. “We willen mensen blij maken met hun interieur, zodat ze zich echt thuis voelen in hun eigen woning”, zegt Liesbeth. “Ons streven is dat elk facet van het ontwerp optimaal op elkaar aansluit, zodat het verhaal klopt bij de woning en zijn bewoners. Daar steken we graag veel tijd en energie in, want dat is het waard.”

En ’eigen’ betekent ook dat geen enkel ontwerp hetzelfde is. “De wensen van de klant zijn steeds leidend”, zegt Liesbeth. “Daarmee gaan we aan de slag. We zoeken daarbij altijd naar iets vernieuwends, iets extra’s dat iets toevoegt aan de som der delen. En dat kan per ontwerp heel verschillend uitpakken. Soms levert het zelfs voor ons iets verrassends op.”

Voordat zij en haar collega Karin Schenk per 1 december 2021 een eigen pand in gebruik namen, was Liesbeth al vijfeneenhalf jaar actief met haar eigen bedrijf, dat mensen adviseerde op het gebied van interieur, ontwerp en styling. “Karin en ik kwamen elkaar begin vorig jaar tegen en onze achtergronden en interesses sloten zó goed op elkaar aan dat we besloten te gaan samenwerken.” Karin werkte voorheen in de mode- en reiswereld en volgde daarna een opleiding tot interieurstylist aan Academie Artemis. Als zelfstandig ondernemer voerde ze geruime tijd creatieve projecten uit op het gebied van mode en interieur.

Ook Liesbeth werkte aanvankelijk jarenlang in de modewereld, maar besloot het na haar moederschap over een andere boeg te gooien. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en heb de opleidingen Interieurstyling en Binnenhuisarchitectuur gevolgd en afgesloten met een erkend diploma. Tijdens mijn tweede studie besloot ik voor mezelf te beginnen nadat een makelaar me vroeg voor de styling van enkele panden in de verkoop. Van het één kwam vervolgens het ander. We hebben veel particuliere klanten, maar bewegen ons inmiddels ook op de zakelijke markt.”

Kennis en creativiteit

Waarom ze juist voor interieurstyling koos? “Het creatieve spreekt me aan: iets moois maken vanuit losse elementen die op het oog nog geen samenhang vertonen. Het zat er altijd al in: van kinds af aan wilde ik al dingen mooier maken en mijn kamer steeds anders inrichten. Ik doe nu wat ik het liefst doe: met mijn kennis en creativiteit op het gebied van interieurontwerpen en styling help ik mensen om van hun huis een eigen thuis te maken. Daarbij vind ik het belangrijk dat de persoonlijkheid, smaken en voorkeuren van de bewoner(s) terugkeren in het ontwerp. Maar wél met net dat beetje extra wat je bij een EIGEN ontwerp krijgt.”

Standaardpakketten

Hoewel elk ontwerp uniek is, werkt Interieurstudio Eigen met een aantal standaardpakketten, die als leidraad kunnen dienen voor de keuzerichting. Ze variëren van een brainstormsessie en een basis interieurontwerp tot een ‘spot-on’ lichtplan, een kleuradvies aan huis of een compleet ontwerp-pakket. Het laatste omvat onder meer een intakegesprek aan huis, twee indelingsontwerpen, een tussenpresentatie in de studio, een uitgewerkt 3D-ontwerp en kleur, materiaal- en meubeladvies, een uitgewerkt lichtplan en een shoplist van alle geadviseerde producten. Ook een afzonderlijke styling aan huis is mogelijk: je stelt samen een wensenlijst op in de studio en Liesbeth en Karin stemmen alle items bij je thuis op elkaar af. En als ‘finishing touch’ kunnen ze de styling van je interieur desgewenst tot in de puntjes regelen. Eventueel op een tijdstip waarop je zelf niet thuis bent, zodat je je bij thuiskomst kunt laten verrassen.
 

Drempelverlagend

De eigen studio, in het hart van Hattem, is een pluspunt dat Studio Eigen vóór heeft op veel andere interieurontwerpers. “Daar kunnen we alle mogelijkheden uitgebreid laten zien”, zegt Liesbeth. “We hebben heel veel stalen van kleuren en materialen en kunnen je inspireren met sfeerimpressies. We hebben gemerkt dat zo’n eigen studio de drempel enorm verlaagt. Mensen stappen veel gemakkelijker naar binnen voor een informerende vraag of een vrijblijvende kennismaking met ons en onze producten.” Zo’n intakegesprek is, hoewel vrijblijvend, vaak toch de start van een verder traject. “We vragen je om vooraf een plattegrond, foto’s en/of een moodboard aan te leveren. Aan de hand daarvan bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. We vragen je om het intakeformulier zelf of samen met ons in te vullen en bepalen gezamenlijk de keuze voor één van de pakketten. Daarna werken we toe naar een offerte op maat, die aansluit bij je vragen en wensen, én bij je budget.” De werkwijze van Studio Eigen wordt uitgebreid toegelicht op de website.

Ontzorgen

Daarnaast kan Studio Eigen je helpen bij alle facetten van een verbouwing of nieuwbouwproject. “We kunnen je van A tot Z ontzorgen als je dat wilt”, zegt Liesbeth. “We leveren zelf geen vloeren of banken, maar hebben een uitgebreid netwerk opgebouwd. We werken samen met verschillende bedrijven en vakmensen, waarmee we korte lijnen hebben en dus snel kunnen schakelen.” Als je wilt, kun je van de geadviseerde producten een shoplist ontvangen met informatie over producten, prijzen en links naar bedrijven en leveranciers. De inkoop uit handen geven of samen shoppen bij één van de samenwerkende bedrijven is eveneens een optie bij Studio Eigen.
 
 


Interieurstudio Eigen,
Kerkstraat 1, 8051 GJ  Hattem
T 06 5050 4608 (Liesbeth) / 06 1052 6202 (Karin)
info@eigenadvies.nl
www.eigenadvies.nl