Specialisten

Er is financieel meer mogelijk bij een energieneutrale woning

Bij nieuwbouwprojecten is een duidelijke verschuiving te zien. Werd er enkele jaren geleden nog niet heel duurzaam gebouwd, zijn energieneutrale woningen tegenwoordig steeds meer in trek. Dit heeft verschillende voordelen, zowel in maandlasten als in de financiering vooraf.

“Bij een energiezuinige woning is het mogelijk om €9.000,- extra te lenen. Voor energieneutrale woningen is dit zelfs een bedrag van €25.000,-“, vertelt Jonathan Boertjens van Financieel Adviesbureau Huess in Zwolle. Naast de mogelijkheid om wat meer te lenen voor de bouw van je huis biedt energieneutraal wonen nog meer voordelen. Zo zijn er geldverstrekkers die een rentekorting aanbieden voor huizen die voldoen aan bepaalde energie-eisen. “Die kortingen kunnen oplopen tot wel een half procent. Dat is zeker de moeite waard”, aldus Boertjens.

Voordat er beslissingen genomen worden over het al dan niet energieneutraal wonen is het wijsheid om een onafhankelijk hypotheekadviseur mee te laten denken over de mogelijkheden. “Wij beginnen vaak met het toesturen van een checklist die klanten mee kunnen nemen naar de aannemer, zodat men later in het bouwproces niet voor verrassingen kan komen te staan. Hoe zit het bijvoorbeeld met het aansluiten van de nutsvoorzieningen? Zijn er nog kosten voor het Kadaster? Zijn de notariskosten inbegrepen?” vertelt Boertjens. “Daarna volgt er een kosteloos kennismakingsgesprek. We maken daarna een online dossier aan, waar beide partijen in kunnen werken. We geven een indicatie van het bedrag dat men kan lenen en rekenen uit wat de maandlasten worden.”

Als het dossier eenmaal geheel gevuld is kan Financieel Adviesbureau Huess snel uitsluitsel geven over het verkrijgen van de hypotheek. Ook het afsluiten van verzekeringen die van belang zijn bij de aankoop van een huis kunnen door Financieel Adviesbureau Huess worden geregeld.

Uniek in de aanpak van Financieel Adviesbureau Huess is dat er niet alleen advies wordt gegeven over de kosten van de bouw van een huis, maar dat er ook wordt gekeken naar de eventuele tuin rondom dit te bouwen huis. “Wij willen dat klanten niet voor verrassingen komen te staan. Maar vaak vergeten mensen dat na de bouw van het huis er ook nog een ruimte omheen is die ingevuld moet worden. We wijzen mensen daar graag op, wat de kosten kunnen zijn van bijvoorbeeld de aanleg van bestrating. Allemaal zodat men een goed overzicht krijgt van de te maken kosten omtrent hun te bouwen huis.”

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.