Specialisten

Wat zijn de voordelen van een betonlook vloer?

Ga je een nieuw huis bouwen in Zwolle? Je zult dan veel keuzes moeten maken. Zo moet je onder meer over de vloer gaan nadenken. Je kunt bijvoorbeeld een gietvloer laten aanbrengen in je nieuwe woning, maar niet iedereen is bereid om de gietvloer kosten te betalen. Je kunt daarom mogelijk beter voor laminaat kiezen, maar niet iedereen vindt dit een mooie vloer. Wat dacht je dan van een betonlook vloer? Dit is in principe gewoon een kunststof gietvloer dat er uitziet alsof het gemaakt is van beton. In deze blog kun je een paar voordelen van een betonlook gietvloer vinden.

Gemakkelijk in onderhoud

Een van de belangrijkste voordelen van een betonlook vloer is dat het weinig onderhoud vergt nadat het aangebracht is door professionals. Dit komt vooral doordat het een gietvloer is, wat ervoor zorgt dat het geen naadjes of randjes heeft. Het benodigde onderhoud van een betonlook vloer is daardoor echt minimaal. Natuurlijk zul je het wel zo nu en dan moeten stofzuigen en dweilen, maar dat is bij elke vloer het geval. Daarentegen is het niet nodig om schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het schoonmaken van je vloer met een betonlook.

Afwerking op maat

Als je op zoek bent naar een betonlook vloer dan zul je zien dat je veel verschillende opties hebt. Waar je dan ook voor kiest, je vloer zal hoe dan ook volledig op maat afgewerkt worden. Dit wordt natuurlijk gedaan aan de hand van de wensen die je hebt doorgegeven aan de specialisten die de gietvloer gaan aanbrengen in je nieuwe woning in Zwolle. Daarnaast is het mogelijk om zelf een design aan te leveren van tevoren. Bovendien kun je het ontwerp maken samen met de expert. Hierbij moet je je wensen doorgeven, maar ook de ruimte beschreven. Foto’s van het huis zullen dit proces tevens vereenvoudigen!

Gaat lang mee

Zoals eerder al genoemd is, is een betonlook vloer eigenlijk een gietvloer. Hierdoor heeft het als voordeel dat het zeer lang meegaat, want dit is bij zo goed als alle gietvloeren het geval. Ze gaan sowieso tot wel tientallen jaren lang mee, maar met een beetje geluk kun je je hele leven er gebruik van maken. Dit is het geval aangezien een betonlook gietvloer niet snel slijt, terwijl het ook niet snel beschadigd raakt. Bovendien bestaat het uit meerdere lagen, dus een gietvloer is zeer sterk. Bij een echte betonvloer zul je deze voordeel niet echt ervaren.

Werkt met vloerverwarming

Een ander pluspunt van een betonlook gietvloer is dat het gemakkelijk gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Laat dit dus ook direct installeren als je bezig bent met het bouwen van een nieuw huis in Zwolle. Doordat een betonlook vloer een gietvloer is, kan het dus werken in combinatie met vloerverwarming in je woning. Dit geheel zal naadloos op elkaar aansluiten, wat ervoor zorgt dat je voortaan altijd lekker op blote voeten over een warme vloer kunt lopen in je nieuwe huis door de heerlijke vloerverwarming en mooie betonlook vloer.